متخصصان تغذیه مصرف این 6 خوراکی را ممنوع کرده‌اند


یک کارشناس تغذیه و سرطان‌شناسی در واشنگتن، شش نوع غذا و نوشیدنی که باید از آنها پرهیز کرد را معرفی کرده است. نیکول اندروز، متخصص تغذیه و انکولوژی، هشدار داده است مصرف این ۶ غذا...

یک کارشناس تغذیه و سرطان‌شناسی در واشنگتن، شش نوع غذا و نوشیدنی که باید از آنها پرهیز کرد را معرفی کرده است.

غذا و نوشیدنی

نیکول اندروز، متخصص تغذیه و انکولوژی، هشدار داده است مصرف این ۶ غذا خطر ابتلا به سرطان یا بازگشت آن را افزایش می‌دهند.

نیکول اندروز توصیه می‌کند تمام افراد از مصرف بیش از حد محصولات گوشتی فرآوری شده، نوشابه، گوشت قرمز، قهوه، غلات سفید و شیر‌های گیاهی خودداری کنند.

محصولات گوشتی فرآوری شده

هر بار مصرف گوشت‌های فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد. اندروز همچنین فاش کرد از خرید فست فود اجتناب می‌کند و بجای آن نسخه‌های سالم‌تری در خانه تهیه می‌کند. کارشناسان تغذیه نیز با نظر این دکتر متخصص موافق هستند. در سال ۲۰۱۵، سازمان بهداشت جهانی گوشت فرآوری شده را سرطان‌زا نامید و اشاره کرد که شواهد کافی از مطالعات اپیدمیولوژیک وجود دارد که خوردن محصولات گوشتی فرآوری شده باعث سرطان روده بزرگ می‌شود. تحقیقات اخیر نشان داده است افرادی که ۱۰ درصد بیشتر از سایرین از این محصولات استفاده می‌کنند، ۲۳ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سر و گردن هستند. کارشناسان معتقدند افزایش خطر ابتلا به سرطان ممکن است ناشی از نیترات موجود در این محصولات گوشتی باشد.

نوشابه

اندروز از مصرف نوشابه نیز خودداری می‌کند و بجای آن از آب یا چای سرد استفاده می‌کند. کالری بیش از حد این نوشیدنی‌ها باعث افزایش بافت چربی بدن می‌شود که خطر ابتلا به ۱۳ سرطان مختلف را افزایش می‌دهد. زنانی مسنی که تنها یک عدد نوشابه در روز مصرف می‌کنند به طور قابل توجهی در خطر بیشتر ابتلا به سرطان کبد و مرگ ناشی از بیماری‌های مزمن کبدی، قرار می‌گیرند. نوشابه‌های رژیمی نیز به اندازه نوشابه‌های عادی برای سلامتی مضر هستند. شیرین کننده‌های مصنوعی نوشابه‌های رژیمی سال گذشته توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان مواد مصرفی سرطان‌زا معرفی شدند. مصرف نوشابه همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌هد.

گوشت قرمز

اندروز خاطرنشان می‌کند مصرف گوشت قرمز در حد اعتدال با افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط ندارد. با این حال، مصرف بیش از ۲۸ گرم گوشت قرمز در هفته با افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است. اگرچه گوشت قرمز سرشار از مواد مغذی است، اما حاوی آهن است که تولید مواد شیمیایی سرطان‌زا را تسهیل می‌کند. اندروز می‌گوید: «من معمولاً فقط یک وعده گوشت قرمز در هفته مصرف می‌کنم یا اصلاً گوشت قرمز نمی‌خورم. بجای استفاده از گوشت قرمز از مرغ، بوقلمون، ماهی، غذا‌های دریایی یا حتی انواع مختلف پروتئین‌های گیاهی مانند سویا استفاده می‌کنم.»

 غذا و نوشیدنی

نوشیدنی‌های حاوی کافئین

قهوه فواید بی‌شماری برای سلامتی دارد و تحقیقات نشان داده است مصرف سه تا چهار فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان کبد و سایر بیماری‌های کبدی را کاهش می‌دهد. یک مطالعه اخیر همچنین نشان داده است مصرف میزان متوسط قهوه همچنین می‌تواند خطر ابتلا به ترکیبی از دیابت، سکته مغزی و بیماری قلبی را کاهش دهد. با حال نوشیدن قهوه‌های شیرین شده یا شیک‌های قهوه شامل این مزایا نمی‌شود به دلیل کالری بالا برای سلامتی ضرر دارند.

غلات سفید

وقتی صحبت از غلات می‌شود، اندروز هرگز سراغ انواع سفید آن نمی‌رود. غلات کامل برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سینه بسیار مفید هستند و فیبر و مواد مغذی بیشتری به همراه دارند. در حالی که غلات سفید مانند مواد اولیه نان سفید به صراحت با افزایش خطر سرطان مرتبط نیستند، مقدار فیبر بسیار کم موجود آنها را به انتخابی ناسالم تبدیل می‌کند.

شیر‌های گیاهی

اندروز گفت که با وجود محبوبیت شیر‌های گیاهی، او همیشه لبنیات سرشار از مواد مغذی و پرچرب را انتخاب می‌کند. شیر‌های گیاهی پروتئین بسیار کمی دارند. کلسیم موجود در شیر گاو نیز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد. کارشناسان تغذیه نیز معتقند شیر‌های گیاهی به اندازه لبنیات برای بدن مفید نیستند. ترکیب اسید ترانس واکسنیک که در محصولات لبنی مانند شیر، پنیر، کره و ماست یافت می‌شود، به سیستم ایمنی کمک می‌کند با میکروب‌ها و تومور‌ها مبارزه کند و در برابر بیماری‌ها از بدن محافظت کند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم