اولین بنچمارک از پردازنده‌های Arrow Lake T اینتل؛ بهبود ناچیز نسبت به نسل قبل!


اولین بنچمارک از پردازنده‌های Arrow Lake T اینتل؛ بهبود ناچیز نسبت به نسل قبل!

به نظر می‌آید اینتل در حال توسعه مدل‌های 65 واتی و 35 واتی پردازنده‌های Arrow Lake خود بوده و انتظار می‌رود در نمایشگاه CES 2025 به بازار عرضه گردند. در همین رابطه شاهد انتشار اولین بنچمارک‌ها از پردازنده‌های Arrow Lake T اینتل هستیم که بهبود فقط...

به نظر می‌آید اینتل در حال توسعه مدل‌های 65 واتی و 35 واتی پردازنده‌های Arrow Lake خود بوده و انتظار می‌رود در نمایشگاه CES 2025 به بازار عرضه گردند. در همین رابطه شاهد انتشار اولین بنچمارک‌ها از پردازنده‌های Arrow Lake T اینتل هستیم که بهبود فقط 5 درصدی در عملکرد را نوید می‌دهد! جزئیات بیشتر را در شهر سخت افزار بخوانید.

نتایج اولیه آزمایش‌ها نشان داده است که خانواده پردازنده‌های Core Ultra 265 در مقایسه با پردازنده‌های Raptor Lake در بنچمارک CrossMark تا 5 درصد عملکرد بهتری را ارائه می‌دهند. با این وجود، این میزان بهبود عملکرد نسبت به نسل پیشین کمتر از حد انتظار بوده و ممکن است برخی را ناامید سازد. پردازنده Core Ultra 7 265 به عنوان جانشین مستقیم تراشه Core i7-14700 شناخته می‌شود.

این مدل دارای 20 هسته (هشت P و دوازده E) و 20 رشته است و باید تا حداکثر توان مصرفی 65 وات را پشتیبانی کند، اما در برخی موارد می‌تواند به 182 وات (تنظیم عملکرد PL2) برسد. از طرف دیگر، پردازنده Core Ultra 7 265T همین مشخصات را داراست، با این تفاوت که حداکثر توان مصرفی آن به 35 وات کاهش یافته و این امر آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای استفاده در Mini-PC‌ها و دستگاه‌های با فرم فاکتور کوچک تبدیل می‌کند.

بر اساس اطلاعات ثبت شده در CrossMark BAPCo، هر دو پردازنده چندین بار با استفاده از سیستم‌های متفاوت آزمایش شده‌اند، بنابراین برای مقایسه، میانگین نتایج در نظر گرفته خواهد شد. پردازنده‌های Core Ultra 7 265 و 265T به ترتیب توانسته‌اند امتیازات 2120 و 1844 را کسب کنند، که نشان‌دهنده عملکردی 1 و 5 درصد بهتر نسبت به نسل‌های پیشین است.

علاوه بر این، باید اشاره کرد که پیشتر، پردازنده Core i7-14700 در مقایسه با نسخه مشابه خود از AMD، یعنی Ryzen 7 7700، تقریباً 12 درصد سریع‌تر بود، اما حالا با معماری Arrow Lake، این برتری به 13 درصد رسیده است. با این حال، این تفاوت در عملکرد احتمالاً به دلیل تفاوت‌های معماری بین اینتل و AMD است.

گرچه نتایج به دست آمده چندان جذاب به نظر نرسد، باید توجه داشت که بنچمارک CrossMark فقط یکی از ابزارهای سنجش عملکرد است و برای قضاوت کامل در مورد عملکرد این محصولات کافی نیست. همچنین، پردازنده Core Ultra 9 285 65W اخیراً توانسته است در نتایج منتشر شده از بنچمارک Geekbench، با تراشه‌های i9-14900K و Core Ultra 7 265K برابری کند.

معماری Arrow Lake در محدوده توان مصرفی زیر ۱۰۰ وات از نظر عملکرد و کارایی بسیار خوبی برخوردار است. این امر می‌تواند به رقابت تنگاتنگ با محصولات شرکت AMD در بازار میان‌رده و اقتصادی منجر شود. با این حال، پردازنده‌های سری N اینتل که توان مصرفی آن‌ها کمتر از ۱۰ وات است، همچنان بر پایه معماری Alder Lake ساخته می‌شوند، که این به دلیل هزینه‌های بالای تولید و بسته‌بندی معماری Arrow Lake است.

با این حال، انتظار می‌رود پردازنده‌های سری Core Ultra 200U/H/HX/T/non-K در رویداد CES به همراه سایر محصولات هیجان‌انگیز شرکت‌های AMD و انویدیا معرفی شوند. در نهایت، انتظار می‌رود پذیرش سوکت LGA 1851 در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ افزایش یابد، زیرا مادربردهای مقرون‌به‌صرفه‌تر H810 و B860 نیز وارد بازار خواهند شد.



زیباترین و شادترین عکس نوشته های شب یلدا