سامسونگ با این فناوری جدید به جنگ برآمدگی دوربین گوشی‌ های هوشمند می‌رود


سامسونگ با این فناوری جدید به جنگ برآمدگی دوربین گوشی‌ های هوشمند می‌رود

آیا تا به حال برآمدگی بیش از حد دوربین گوشی‌های مدرن شما را اذیت کرده است؟ مدل های پرچم‌دار جدید با دوربین‌هایی با کیفیت تصویر عالی و زوم بلند‌برد عرضه می‌شوند، اما این قابلیت‌ها معمولا به قیمت برآمدگی ماژول دوربین به دست می‌آیند. حال سامسونگ می...

آیا تا به حال برآمدگی بیش از حد دوربین گوشی‌های مدرن شما را اذیت کرده است؟ مدل های پرچم‌دار جدید با دوربین‌هایی با کیفیت تصویر عالی و زوم بلند‌برد عرضه می‌شوند، اما این قابلیت‌ها معمولا به قیمت برآمدگی ماژول دوربین به دست می‌آیند. حال سامسونگ می گوید که با فناوری AloP این مشکل را برای همیشه حل کرده است.

دلیل برجستگی دوربین در گوشی‌های جدید چیست؟

با افزایش تقاضای کاربران برای ثبت تصاویر با کیفیت بهتر از دوربین‌های گوشی‌های هوشمند، تولیدکنندگان به افزودن دوربین‌هایی برای نسبت‌های زوم مختلف (عریض، فوق عریض و تله‌فوتو) روی آورده‌اند. این امر منجر به طراحی‌های پیچیده‌تر و برآمدگی بیشتر در ماژول دوربین شده است. به ویژه در دوربین‌های تله‌فوتو با زوم بالا، نیاز به فاصله کانونی بیشتر، ارتفاع ماژول و در نتیجه برآمدگی دوربین افزایش می‌یابد.

نجوه کار لنز تله فوتو تا شده طراحی فعلی دوربین‌های تله فوتو (منبع: سامسونگ)

تاکنون، تولیدکنندگان از ساختار تاشو برای دوربین‌های تله‌فوتو استفاده می‌کردند که با استفاده از منشور، لنزها را بین منشور و حسگر قرار می‌دهد. در این طراحی، لنزها به صورت عمودی نسبت به بدنه گوشی قرار می‌گیرند و قطر لنزها ارتفاع برآمدگی دوربین را تعیین می‌کند. اما این طراحی برای افزایش روشنایی تصاویر محدودیت دارد و نیاز به لنزهای بزرگ‌تر و حسگرهای پیشرفته‌تر، مشکل برآمدگی ماژول دوربین را بیشتر می‌کند.

حال سامسونگ با معرفی فناوری جدید ISOCELL ALoP (All Lenses on Prism) راه‌حلی انقلابی برای این مشکل ارائه کرده است. به گفته سامسونگ، این فناوری نه تنها کیفیت عکاسی را بهبود می‌بخشد، بلکه طراحی دوربین گوشی را باریک‌تر و ارگونومیک‌تر می‌کند.

فناوری ALoP سامسونگ چیست؟

ساختار ALoP

فناوری ALoP ساختار دوربین تله‌فوتو را با قرار دادن لنزها به‌صورت افقی در داخل بدنه گوشی بازطراحی کرده است. در این طراحی به جای قرار دادن لنزها به‌صورت عمودی بین منشور و حسگر، لنزها هم‌سطح بدنه گوشی چیده می‌شوند. این تغییر باعث افزایش قطر مؤثر لنز (EPD) می‌شود و امکان استفاده از دیافراگم بزرگ‌تر را فراهم می‌کند، بدون آنکه ارتفاع برآمدگی دوربین افزایش یابد.

استفاده از منشور با زاویه ۴۰ درجه و حسگر با زاویه ۱۰ درجه، ارتفاع و طول ماژول دوربین تله‌فوتو را در مقایسه با طراحی‌های سنتی تا ۲۲ درصد کاهش داده است. نتیجه این طراحی، دوربینی باریک‌تر و ظریف‌تر است که به طراحی باریک‌تر گوشی کمک می‌کند.

مزایای کلیدی ALoP

فناوری ALoP با پشتیبانی از دیافراگم f/2.58 و فاصله کانونی ۸۰ میلی‌متر، تصاویر روشن‌تر و با نویز کمتر حتی در شرایط نوری ضعیف ارائه می‌دهد. برخلاف طراحی‌های معمول تله‌فوتو، این فناوری لنز با دیافراگم بزرگ را در جلوی منشور قرار داده که عملکرد عکاسی در شب را بهبود می‌بخشد.

مقایسه ALoP با دوربین‌های معمولی

علاوه بر این، طراحی جدید، ظاهر دوربین را نیز ارتقا داده و لنزهای دایره‌ای جایگزین منشورهای مستطیلی شده‌اند. این تغییر باعث می‌شود برآمدگی دوربین کمتر به چشم بیاید و با طراحی کلی گوشی هماهنگ‌تر باشد.

کاهش برآمدگی دوربین نه تنها ظاهر گوشی را بهتر می‌کند، بلکه استفاده از آن را روی سطوح صاف آسان‌تر می‌کند. کاربران دیگر نیازی نیست نگران لرزش گوشی به دلیل برآمدگی زیاد دوربین باشند.

گلکسی S25 Slim، اولین گوشی مجهز به ALoP

طبق گزارش‌ها، سامسونگ قصد دارد در سال ۲۰۲۵ مدل جدیدی به نام Slim از سری S25 عرضه کند که احتمالاً این فناوری را برای اولین بار در آن استفاده خواهد کرد. همچنین پیش‌بینی می‌شود این فناوری در سری S26 بهبود یافته و به شکل گسترده‌تری به‌کار گرفته شود.

در همین رابطه بخوانید:

- گلکسی اس ۲۵ «اسلیم» با دوربین اولترا در راه است

نظر شما درباره برآمدگی ماژول دوربین چیست؟ آیا فکر می‌کنید حذف یا کاهش آن به ساخت گوشی‌های جذاب‌تر و ارگونومیک‌تر می‌انجامد؟



آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران