پردازنده سفارشی AMD با پهنای باند 7 ترابایتی؛ این CPUهای EPYC به حافظه HBM مجهز هستند


پردازنده سفارشی AMD با پهنای باند 7 ترابایتی؛ این CPUهای EPYC به حافظه HBM مجهز هستند

مایکروسافت به تازگی از سری جدید ماشین‌های مجازی Azure رونمایی کرده است که پردازنده‌های 88 هسته‌ای EPYC را در کنار حافظه‌های HBM3 ارائه می‌دهد. این ترکیب، پهنای باند بی سابقه 7 ترابایت بر ثانیه را در اختیار CPU قرار می‌دهد که پیش از این تنها در...

مایکروسافت به تازگی از سری جدید ماشین‌های مجازی Azure رونمایی کرده است که پردازنده‌های 88 هسته‌ای EPYC را در کنار حافظه‌های HBM3 ارائه می‌دهد. این ترکیب، پهنای باند بی سابقه 7 ترابایت بر ثانیه را در اختیار CPU قرار می‌دهد که پیش از این تنها در پردازنده‌های گرافیکی شاهد آن بوده ایم.

مایکروسافت روز گذشته از ماشین‌های مجازی HBv5 در پلتفرم ابری Azure رونمایی کرد که از پردازنده سفارشی AMD بهره می‌برند. این سیستم‌ برای ارائه پهنای باند حافظه بالا طراحی شده که مایکروسافت آن را بزرگ‌ترین چالش در پردازش‌های با توان بالا (HPC) می‌داند. پیش از این، مایکروسافت از پردازنده‌های Milan-X و Genoa-X AMD با فناوری 3D V-Cache برای افزایش پهنای باند استفاده می‌کرد، اما HBv5 به وضوح برای عملکردی حتی قدرتمندتر طراحی شده است.

مشخصات ماشین مجازی Azure HBv5

پردازنده سفارشی AMD در ماشین‌های مجازی HBv5 از حافظه HBM3 بهره می‌برد که معمولاً در GPUهای پیشرفته مرکز داده، مانند MI300X، استفاده می‌شود. این حافظه با پهنای باند 6.9 ترابایت بر ثانیه برای چهار پردازنده در یک ماشین مجازی، تا 9 برابر سریع‌تر از پردازنده‌های Genoa-X در HBv4 و تقریباً 20 برابر سریع‌تر از Milan-X در HBv3 عمل می‌کند. حافظه HBM3 در این پردازنده به عنوان یک حافظه سطح 4 (L4) عمل کرده و پهنای باند فوق‌العاده‌ای فراهم می‌کند، اگرچه تأخیر بیشتری نسبت به 3D V-Cache دارد.

هر ماشین مجازی HBv5 از چهار پردازنده سفارشی AMD تشکیل شده و شامل 450 گیگابایت حافظه HBM3، 352 هسته Zen 4 با فرکانس تا 4 گیگاهرتز و پهنای باند دوبرابر Infinity Fabric در مقایسه با پردازنده‌های استاندارد Epyc است. قابلیت SMT (هایپرتردینگ) در این پردازنده‌های غیرفعال شده است و این ماشین‌ها همچنین از پورت شبکه 800 گیگابیت بر ثانیه InfiniBand کوانتوم-2 انویدیا بهره می‌برند.

هر پردازنده در این ماشین‌ها 88 هسته را ارائه می‌دهد، اگرچه به احتمال زیاد همه هسته‌های پردازنده در دسترس ماشین مجازی قرار ندارند. هر چیپلت Zen 4 معمولاً شامل 8 یا 16 هسته است و پردازنده سفارشی احتمالاً دارای 96 هسته فعال است که 8 هسته از آنها برای سایر عملکردهای ماشین مجازی شده‌اند.

پردازنده AMD INSTINCT مجهز به حافظه HBM3

این پردازنده سفارشی AMD ممکن است در واقع همان MI300C باشد که قبلاً شایعاتی درباره آن مطرح شده بود. این پردازنده ترکیبی از معماری MI300A است که به جای چپلت‌های CDNA 3 از CCDهای Zen 4 بهره می‌برد.

مایکروسافت تأیید کرده که این پردازنده فقط در خدمات Azure موجود خواهد بود و به عنوان یک پردازنده استاندارد Epyc عرضه نخواهد شد. طبق گفته‌های مهندس حافظه AMD، فیل پارک، دلیل تأخیر در ارائه پردازنده‌های EPYC با حافظه HBM این است که طراحی این پردازنده‌ها نیازمند تغییرات بنیادی است که هنوز بازار گسترده‌ای برای آن وجود ندارد. بنابراین، همکاری با مایکروسافت انتخاب منطقی برای تمرکز تولید MI300C بوده است.

در همین رابطه بخوانید:

- نگاهی بر حافظه های نوین HBM؛ انقلابی در کارت های گرافیک
- نسل بعدی حافظه HBM4 با گذرگاه 2048 بیتی و پهنای باند دو برابری از راه می‌رسد

در حالی که این پردازنده‌ها به صورت عمومی در دسترس نیستند، تاریخچه مختصر پردازنده‌های مجهز به HBM نشان می‌دهد که این فناوری هنوز برای استفاده گسترده در کنار CPUها آماده نیست. اینتل پیش از این پردازنده‌های Xeon Max خود را با حافظه HBM برای ابررایانه Aurora عرضه کرده است، اما این ابر رایانه به مشکلات عملیاتی زیادی روبه‌رو بوده است. حال به نظر می‌رسد AMD با تمرکز بر Azure، قصد دارد این فناوری را پیش از عرضه به بازار در محیطی محدود آزمایش کند.



زیباترین سفره های شب یلدا را ببینید + عکس