بررسی اجمالی و جعبه گشایی مادربرد گیگابایت X870 Aorus Elite WiFi7 ICE [تماشا کنید]


بررسی اجمالی و جعبه گشایی مادربرد گیگابایت X870 Aorus Elite WiFi7 ICE [تماشا کنید]

با معرفی چیپست جدید X870 توسط AMD، مادربردهای مبتنی بر این چیپست نیز به تازگی به کشورمان راه یافته‌اند که اولین نمونه در دسترس ما، مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 ICE از گیگابایت است. در ادامه با نگاهی اجمالی به مشخصات و قابلیت‌های این مادربرد و...

با معرفی چیپست جدید X870 توسط AMD، مادربردهای مبتنی بر این چیپست نیز به تازگی به کشورمان راه یافته‌اند که اولین نمونه در دسترس ما، مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 ICE از گیگابایت است. در ادامه با نگاهی اجمالی به مشخصات و قابلیت‌های این مادربرد و جعبه‌گشایی آن همراه ما باشید.

با معرفی چیپست جدید X870 توسط AMD، مادربردهای مبتنی بر این چیپست نیز به تازگی به کشورمان راه یافته‌اند که اولین نمونه در دسترس ما، مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 ICE از گیگابایت است. در ادامه با نگاهی اجمالی به مشخصات و قابلیت‌های این مادربرد و جعبه‌گشایی آن همراه ما باشید.

مقدمه و ویدئو

دانلود و مشاهده در یوتیوب شهر سخت‌افزار

دانلود و مشاهده در آپارات شهر سخت‌افزار

حدود دوماه از معرفی چیپست جدید X870 توسط AMD می‌گذرد که اولین مادربرد راه یافته به شهرسخت‌افزار برای نگاهی اجمالی به مشخصات و قابلیت‌های آن مادربرد GIGABYTE X870 Aorus Elite WiFi7 ICE است که به تازگی نسخه مشابه این مادربرد برای تیم اینتل با نام Z890 Aorus Elite WiFi7 را نیز مورد بررسی قرار دادیم.

همانطور که در خبرهای مربوط به معرفی چیپست X870 ای‌ام‌دی خواندید در مادربردهای مبتنی بر این چیپست همچنان از سوکت AM5 استفاده می‌شود و پشتیبانی از پردازنده‌های رایزن سری 7000 ،8000 و 9000 را ممکن می‌سازد. این به معنی عدم تغییر در سوکت مورد نیاز پردازنده‌های جدید رایزن سری 9000 است که باعث می‌شود اگر نیازی به درگاه‌های پرسرعت پشتیبانی شده در چیپست X870 ندارید، همچنان می‌توانید نگاهی به مادربردهای قدیمی‌تر با چیپست X670 یا B650 داشته باشید.

در واقع مهمترین تغییرات در چیپست X870 افزایش تعداد خطوط PCIe برای به کارگیری لوازم ذخیره‌ساز و کارت‌های جانبی، به همراه پشتیبانی از رابط سریعتر USB 4.0 و شبکه بی‌سیم WiFi7 است که این این ویژگی‌ها با تکنولوژی‌های جدیدتر ساخت مادربرد مانند افزایش حداکثر سرعت حافظه‌های رم، نمایشگر کدهای اعلان وظعیت و امکانات ریز و درشت دیگر توسط گیگابایت ترکیب شده است.

توجه داشته باشید که AMD چیپست X870 را در یک نسخه دیگر با نام X870E هم ارائه می‌کند که دارای 8 خط PCIe بیشتر و پشتیبانی دو برابری از درگاه‌های ارتباطی ساتا و USB است.

مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 ICE از سوی دفتر رسمی گیگابایت در ایران جهت بررسی در اختیار شهر سخت‌افزار قرار گرفته است و به زودی با گارانتی آواژنگ در بازار کشور عرضه خواهد شد. قیمت این مادربرد در زمان بررسی (آبان 1403) در حدود 290 دلار است.

مادربرد مورد بررسی ما X870 Aorus Elite WiFi7 ICE است که در این نسخه، با توجه به پسوند ICE تِم خاکستری/سفید دارد. گیگابایت این مادربرد گیمینگ را در کلاس میان‌رده و با قیمت 290 دلار عرضه کرده است که با توجه به مشخصات و امکاناتی در نظر گرفته شده، یک مادربرد خوش‌ساخت و خوش قیمت برای کاربری‌های مختلف به حساب می‌آید.

بسته‌بندی و محتویات جعبه

بسته‌بندی و محتویات جعبه مادربرد X870 Aorus Elite

با توجه به سفید/خاکستری بودن تِم رنگی مدل ICE، جعبه محصول هم به رنگ سفید در آمده است.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-box-front

بر روی جعبه مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 نام محصول و نشان شاهین که معرف محصولات سری Aorus است به شکل اسکِچ نقش بسته است.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-box-rear

در پشت جعبه اطلاعات بیشتری از محصول مانند درگاه‌های خروجی پنل پشتی و کانکتورهای سطح مادربرد به همراه برخی از ویژگی‌های خاص مادربرد Z890 Aorus Elite WiFi7 درج شده است.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-box-contents

درون جعبه به غیر از مادربرد، تنها دو کابل ساتا، آنتن شبکه بی‌سیم و یک رابط (G Connector) برای نصب راحت کابل‌های پنل جلوی کیس به کانکتور مورد نظر وجود دارد.

کابل ساتای همراه و آنتن شبکه بی‌سیم، با توجه به تِم رنگی مادربرد به رنگ سفید هستند.

نمای ظاهری و مشخصات فنی

نمای ظاهری و مشخصات فنی مادربرد X870 Aorus Elite

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-board-front

مادربرد X870 Aorus Elite ICE از هیتسینک و مدار چاپی خاکستری با رگه‌های سفید بهره می‌برد که در ترکیب با کانکتورهای سفیدرنگ نمای ظاهری بسیار جذابی به مادربرد بخشیده است.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-board-back

مدار چاپی (PCB) مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 از نوع 6لایه با کیفیتِ کلاس سرور است و ابعاد به ترتیب طول و عرض 30.5 در 24.4 سانتی‌متر آن تحت استاندارد ATX قرار می‌گیرد.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-debugger

علاوه بر سیستم Debug LED که توسط چهار LED کوچک وضعیت پردازنده، رم، کارت‌گرافیک و بوت سیستم را گزارش می‌کند، در مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 از یک نمایشگر برای نشان دادنِ کد‌های اعلان وضعیت و عیب‌یابی دقیق‌تر سیستم استفاده شده است.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-switches

در بالای نمایشگر کد‌های اعلان وضعیت، دو کلید کاربردی Power و Reset قرار دارند. در این مادربرد کلید Reset با عملکردی چندگانه طراحی شده و از طریق بایوس می‌توان وظایف متنوعی برای این کلید به منظور انجام امور مختلفی مانند Safe Boot، روشن و خاموش کردن نورپردازی و... تعریف کرد.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-rgb-connectors

مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 دارای یک زون نورپردازی، زیر هیتسینک چیپست X870 است و برای اتصال و همگام‌سازی نورپردازی لوازم جانبی نیز سه کانکتور ARGB و یک کانکتور RGB 12v در سطح برد وجود دارد.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-vrm

مدار رگولاتور ولتاژ در مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 از نوع 20 فاز است و جریان ورودی خود را از طریق دو کانکتور 8پین EPS تأمین می‌کند که 16 فاز از پاور استیج‌های 60 آمپری وظیفه فراهم کردن ولتاژ و جریان مورد نیاز پردازنده (Vcore) را دارند. چهار فاز دیگر نیز وظیفه تأمین ولتاژ و جریان مورد نیاز سایر بخش‌های داخلی مانند بخش SoC و Misc پردازنده را بر عهده دارند.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-ddr5-dimms

این مادربرد دارای 4 اسلات DIMM است و از رم‌های DDR5 تا حداکثر حجم 256 گیگابایت (4x64GB) و فرکانس 8200 مگاهرتز از طریق اورکلاک یا فعال‌سازی پروفایل EXPO پشتیبانی می‌کند.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-pcie-slots

برای نصب کارت‌های افزودنی مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 به سه اسلات PCIE X16 مجهز است که اسلات اول پهنای‌باند مورد نیاز خود را به صورت PCIe 5.0 X16 از پردازنده دریافت می‌کند. دو اسلات دیگر نیز پهنای‌باند خود را از چیپست X870 تأمین کرده و به ترتیب از نوع PCIe 4.0 X4 و PCIe 3.0 X2 هستند.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-m2-slots

برای اتصال لوازم ذخیره‌ساز در مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 تعداد 4 اسلات M2 و 4 پورت SATA در نظر گرفته شده است. از این تعداد سه اسلات از خطوط PCIe 5.0 پردازنده بهره برده (در صورت استفاده از پردازنده‌های رایزن سری 9000) و یک اسلات از پهنای‌باند چیپست X870 منشعب می‌شود.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-ez-latch

برای نصب و جدا سازی راحت‌تر حافظه‌های M2 و کارت گرافیک، اسلات‌های مورد نظر به مکانیزم EZ-Latch مجهز هستند که پروسه نصب و جداسازی را برای کاربر بدون استفاده از پیچ یا ابزار مختلف میسر می‌کند.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-usb-connectors

در سطح برد دو کانکتور 10 پین USB 2.0، یک کانکتور 20 پینUSB3.2 Gen1 و یک کانکتورUSB3.2 Gen2x2 با پشتیبانی از USB Type-C نیز علاوه بر درگاه‌هایUSB روی پنل پشتی وجود دارد. همچنین هشت کانکتور 4 پین Fan Header برای اتصال انواع فن یا پمپ خنک‌کننده مایع تعبیه شده است.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-sensor-panel

گیگابایت در مادربردهای جدید خود از جمله نمونه مورد بررسی X870 Aorus Elite WiFi7 یک درگاه HDMI نیز بر روی برد قرار داده که برای اضافه کردن پنل‌های LCD در داخل کیس به منظور نشان دادن اطلاعات ضروری سیستم (یا دلخواه) موسوم به Sensor Panel استفاده می‌شود.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-back-io-ports

روی پنل پشتی به ترتیب از سمت چپ کلید Q-Flash Plus، محل اتصال آنتن شبکه بی‌سیم، چهار پورت USB 2.0، خروجی تصویر HDMI، چهار درگاه USB 3.2 Gen1، دو درگاه USB 4.0 (TypeC)، دو درگاه USB 3.2 Gen2 (TypeA)، یک پورت RJ-45 شبکه سیمی 2.5 گیگابیتی و جک‌های 3.5 میلی‌متری و اپتیکال صدا قرار دارند.

درگاه‌های USB 4.0 روی پنل پشتی قابلیت انتقال تصویر با وضوح حداکثر 4K@60FPS را نیز دارد.

سیستم صوتی و شبکه

سیستم صوتی و شبکه مادربرد X870 Aorus Elite

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-sound-system

گیگابایت در مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 از تراشه صوتی ALC1220 استفاده کرده و در کنار خازن‌های صوتی با کیفیت یک خروجی حداکثر 7.1 کاناله را برای کاربر فراهم کرده است.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-wifi7-and-lan

ماژول شبکه به کار رفته در مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 از نوع WiFi7 و بسته به ریویژن حک شده روی مدار چاپی یا جعبه محصول، ساخت یکی از شرکت‌های MediaTek یا Realtek است. این ماژول با پشتیبانی از باندهای 2.4 و 5GHz و 6GHz می‌تواند حداکثر سرعت 5.8 گیگابیت بر ثانیه نرخ تبادل داده را بر بستر شبکه بی‌سیم فراهم آورد. همچنین این مجموعه به یک ماژول Bluetooth v5.4 نیز مجهز است.

برای ارتباط شبکه سیمی نیز از یک تراشه Realtek با پهنای‌باند 2.5 گیگابیتی استفاده شده است.

جمع‌بندی شهرسخت‌افزار

جمع‌بندی شهرسخت‌افزار از مادربرد X870 Aorus Elite

با توجه به زمان عرضه بسیار نزدیک مادربرد X870 Aorus Elite WiFi و Z890 Aorus Elite WiFi7 که پیش از این در شهرسخت‌افزار مورد بررسی قرار گرفته است، می‌توان دید که بسیاری از ویژگی‌ها و امکانات این دو مادربرد مشابه هم هستند و با توجه به فاکتور قیمت در یک کلاس کاری طبقه‌بندی می‌شوند. البته توجه داشته باشید که بیشتر مشخصات ارائه شده در این بررسی در زمینه پهنای‌باند اسلات‌های PCIe یا M2 به سری پردازنده مورد استفاده وابسته است. به طوری که پشتیبانی حداکثری از پهنای‌باند PCIe 5.0 تنها با استفاده از پردازنده‌های رایزن سری 7000 یا 9000 میسر است.

مادربرد X870 Aorus Elite WiFi7 ICE از سوی دفتر رسمی گیگابایت در ایران جهت بررسی در اختیار شهر سخت‌افزار قرار گرفته است و به زودی با گارانتی آواژنگ در بازار کشور عرضه خواهد شد. قیمت این مادربرد در زمان بررسی (آبان 1403) در حدود 290 دلار است.

Gigabyte-MB-X870-Aorus-Elite-WiFi7-ICE-conclusion

در نظر داشته باشید که چیپست X870 نیز در واقع نسخه اقتصادی‌تر X870E است که به واسطه داشتن خطوط بیشتر PCIe، امکان پشتیبانی از یک پورت بیشتر USB 4.0 و تعداد بیشتری USB 3.2 را فراهم می‌کند.

امید است با ورود پردازنده‌های نسل جدید AMD سری Ryzen 9000 به بازار کشور، بررسی دقیق‌تری از این مادربرد به همراه تست‌های کارایی و عملکر بایوس مادربرد GIGABYTE X870 Aorus Elite WiFi7 ICE را در اختیار شما مخاطبین عزیز قرار دهیم.

چنانچه درباره این محصول سوال یا نظری دارید، در قسمت نظرات مطرح کنید.



قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم