هوش مصنوعی در نقش مسیح؛ کشیش‌ های کلیسا هم بیکار می شوند؟


هوش مصنوعی در نقش مسیح؛ کشیش‌ های کلیسا هم بیکار می شوند؟

شاید با خود بگویید که به اندازه کافی در همه جا هوش‌مصنوعی وجود دارد، اما به نظر می‌رسد مسئولین کلیسایی در سوییس با شما موافق نیستند و اکنون از هوش‌مصنوعی برای شنیدن اعترافات دینی مردم استفاده خواهند کرد. به گزارش وب‌سایت theregister، پروژه...

شاید با خود بگویید که به اندازه کافی در همه جا هوش‌مصنوعی وجود دارد، اما به نظر می‌رسد مسئولین کلیسایی در سوییس با شما موافق نیستند و اکنون از هوش‌مصنوعی برای شنیدن اعترافات دینی مردم استفاده خواهند کرد.

به گزارش وب‌سایت theregister، پروژه آزمایشی به نام Deus in Machina در کلیسای سنت پیتر لوسرن سوییس راه اندازی شده که در آن از هوش مصنوعی برای گوش دادن به اعترافات دینی استفاده می‌شود.

هوش مصنوعی به عنوان یک کشیش!

این پروژه که شامل یک اتاقک اعترافات دینی با مانیتور و چند کامپیوتر به همراه یک کلید بزرگ برای شروع گفتگو با هوش‌مصنوعی مسیح است، قابلیت مکالمه به 100 زبان برنامه‌ریزی شده را دارد.

بنا به اعلام وب‌سایت این کلیسا، هوش‌مصنوعی مسیح یا همان AI Jesus، برای شنیدن افکار، پاسخ به سوالات و ارائه مشاوره دینی طراحی و در این کلیسا قرار داده شده است و حتی آواتار ذکر شده در ابتدای مکالمه، به کاربر هشدار می‌دهد تا صحبت و اطلاعات خصوصی را جهت محافظت از حریم شخصی، به حداقل برساند.

تجربه مراجعه کنندگان

اما نکته جالب این آواتار این است که بیش از پاسخ به سوالات کاربر، از او سوال می‌پرسد. برای مثال بنا به گزارش رسانه DW، زمانی که از این آواتار پرسیده شد که «چرا بانوان نمی‌توانند در کلیسای کاتالولیک کشیش شوند؟»، هوش‌مصنوعی پس از پاسخ کوتاه «کتاب مقدس نقش‌های متفاوتی را برای مردان و زنان در نظر گرفته است» سریعاً بحث را به سوال «چگونه می‌توانید صلح و همدلی را تبلیغ کنید» تغییر داد.

البته ظاهراً مراجعه کنندگان به این کلیسا، اعترافات دینی پیش هوش‌مصنوعی را ترجیح می‌دهند و از آن ابراز رضایت کرده‌اند. در همین رابطه یکی از مراجعه کنندگان به گزارشگر رسانه DW گفت: «با وجود اینکه این آواتار تنها یک ماشین است، مشاوره‌های خوبی به من داد.»، همچنین مراجعه‌کننده‌ای دیگر در این مورد گفت: «از نظر یک فرد مسیحی، این آواتار توانست احساس دلداری و اهمیت خوبی به من القا کند.»

اتاقکت اعترافات دینی در کلیسا با کشیش هوش مصنوعی

هدف‌های پروژه

این آواتار مسیح که نتیجه همکاری آزمایشگاه تحقیقاتی واقعیت‌های فراگیر دانشگاه علوم کاربردی و هنر لوسرن و معاون الهیات پترسکاپل، آقای مارکو اشمید است، به منظور بررسی نقش هوش‌مصنوعی در دین است.

آقای اشمید در مورد حضور هوش‌مصنوعی در کلیسا گفت: این آزمایش به منظور داشتن تجربه خوب مردم از کارکرد با هوش‌مصنوعی است و به این ترتیب ما زمینه‌ای را برای بحث در مورد آن خواهیم داشت.

به گفته آقای اشمید، این هوش‌مصنوعی همچنین باعث شده تا مردمانی که از کلیسا دوری کرده‌اند و یا مراجعه کمتری به کلیسا داشته‌اند، اکنون به دلیل کنجکاوی برای تجربه صحبت با این آواتار، مراجعه بیشتری به کلیسا دارند.

نظارت کاربران و پیامدها

به گزارش رسانه DW، دو سوم از مراجعه کنندگان در مورد تجربه خود با این آوتار را یک تجربه معنوی توصیف کرده‌اند، در صورتی که یک سوم دیگر، آن را یک حیله شمرده‌اند. در همین راستا، برخی کاربران نیز این اقدام کلیسا را محکوم کرده‌اند و به اعتقاد آنان، استفاده از هوش‌مصنوعی در مسائل دینی، عواقبی را در پی خواهد داشت.

اگرچه به گفته اشمید، در طول طراحی این پروژه، یک تیم موعظه کننده به این هوش‌مصنوعی محتوای مورد نیاز را آموزش داده‌اند، اما مشخص نیست که آموزش‌های الهیات او دقیقاً از کجا تهیه شده است، چراکه در این مورد کلیسا تنها به توضیح "تهیه شده از کتاب مقدس، معنوی و الهی" بسنده کرده است.

با این وجود این کلیسا از معایب هوش‌مصنوعی آگاه است و در مورد آن در وب‌سایت خود نوشته: اگرچه این هوش‌مصنوعی عاری از تعصبات شخصی یا فرهنگی است و می‌تواند به سرعت با تنوع زبانی پاسخ‌ها را ارائه کند، اما همچنین امکان وجود اشتباهاتی در آن وجود دارد.

در ادامه این کلیسا به کاربران هشدار داده است که با وجود توانایی‌های این هوش‌مصنوعی، نباید به صورت کامل به صحبت‌های آن اتکا کرد چرا که ممکن است برخی پاسخ‌های آن احمقانه باشد.

در نهایت اشمید گفت که این پروژه هم اکنون به پایان رسیده است و نتایج آن در حال بررسی است. همچنین این گروه از محققین قرار است در هفته بعد، در مورد این پروژه و نتایج به دست آمده از آن، نشست خبری داشته باشند.



مرد جوان پسر مورد علاقه مادرزنش را به قتل رساند!