به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، «یوتا کیتسانتاس»، نویسنده ارشد و رئیس بهداشت جمعیت و پزشکی اجتماعی در کالج پزشکی دانشگاه آتلانتیک فلوریدا، گفت: «مطالعه ما تفاوتهای جنسی قابل توجهی را در میزان مرگ و میر مرتبط با الکل نشان داد. در حالی که مردان نرخ کلی مرگ و میر بالاتری داشتند، زنان افزایش نسبی بیشتری را تجربه کردند، که ممکن است نشان دهنده تغییر هنجارهای اجتماعی و افزایش هدف قرار دادن زنان در صنعت الکل از طریق کمپینهای بازاریابی باشد.»
برای این مطالعه، محققان دادههای دولت ایالات متحده از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۰ بررسی کردند.
در آن دوره، میزان مرگ و میر ناشی از مصرف الکل تقریباً دو برابر شد- از ۱۰.۷ در هر ۱۰۰۰۰۰ به ۲۱.۶ در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر رسید.
در اعداد خام، مرگ و میر ناشی از مصرف الکل از ۱۹۳۵۶ به ۴۸۸۷۰ افزایش یافت. در حالی که اعداد در هر گروه سنی بالا بود، در بین ۲۵ تا ۳۴ سال تقریباً چهار برابر افزایش یافت.
محققان میگویند یافتههای آنها به چالشهای بهداشتی مهمی اشاره میکند که ممکن است به مداخلات هدفمند نیاز داشته باشد. آنها افزودند که چاقی، دیابت و آسیب کبدی این چالشها را پیچیده میکند و نرخ مرگ و میر ناشی از مصرف الکل را افزایش میدهد.
دکتر «چارلز هنکنز»، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «نوشیدن زیاد الکل یک عامل خطر اصلی برای مرگ زودهنگام، حمله قلبی و سکته است.»
وی در ادامه افزود: «هم در سطح جهانی و هم در ایالات متحده، مصرف بالای الکل ارتباط نزدیکی با مرگ و میر و ناتوانی زودرس دارد. یکی از اثرات فوری الکل آسیب کبدی است، و افزایش نرخ چاقی و دیابت نیز در آسیب زودهنگام کبد نقش دارد.»
در طول دوره مطالعه، مردان و زنان بین سنین ۵۵ تا ۶۴ سال بیشترین افزایش را در میزان مرگ و میر داشتند.
مردان بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از مصرف الکل را در سالهای ۱۹۹۹ و ۲۰۲۰ داشتند. اما نرخ مرگ و میر زنان افزایش خیرهکنندهای داشت، از ۴.۸ در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر در سال ۱۹۹۹ به ۱۲ مورد در سال ۲۰۲۰ رسیده است.
محققان خاطرنشان کردند که مصرف الکل و اثرات سلامتی به طور قابل توجهی در سراسر جهان متفاوت است.
آنها گزارش دادند که لتونی با ۱۳.۲ لیتر بیشترین مصرف سالانه سرانه مشروبات الکلی را در سال ۲۰۱۹ داشته است و پس از آن فرانسه با ۱۲.۲ و ایالات متحده با ۱۰ لیتر قرار دارند.
لتونی همچنین رتبه ۳ را برای کل مرگ و میرها کسب کرد. فرانسه علیرغم مصرف زیاد الکل، میزان مرگ و میر ناشی از قلب پایین اما نرخ بالای بیماری کبدی داشت.