گزارش شهر سخت‌افزار از رویداد تداکس اصفهان 2024؛ ماندن برای ساخت ایران بهتر


گزارش شهر سخت‌افزار از رویداد تداکس اصفهان 2024؛ ماندن برای ساخت ایران بهتر

رویداد TEDxEsfahan 1403 با موضوع «ماندن» جمعه گذشته با حضور کارشناسان و علاقه‌مندان در اصفهان برگزار شد. این رویداد به بررسی مفهوم ماندن در زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی و فردی پرداخت و بستری برای تبادل ایده‌های نو فراهم کرد. در ادامه با گزارش شهر...

رویداد TEDxEsfahan 1403 با موضوع «ماندن» جمعه گذشته با حضور کارشناسان و علاقه‌مندان در اصفهان برگزار شد. این رویداد به بررسی مفهوم ماندن در زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی و فردی پرداخت و بستری برای تبادل ایده‌های نو فراهم کرد. در ادامه با گزارش شهر سخت‌افزار از این رویداد همراه ما باشید.

رویداد TED (مخفف Technology, Entertainment, Design) در سال 1984 توسط ریچارد سال و هری مارکس در کالیفرنیا بنیان‌گذاری شد. هدف این رویداد، به اشتراک گذاشتن ایده‌های نوآورانه و ارزشمند در قالب سخنرانی‌های کوتاه و تأثیرگذار بود. اولین کنفرانس رسمی TED در سال 1990 برگزار شد و پس از آن، این برنامه هر ساله ادامه یافت.

در سال 2001، کریس اندرسون، روزنامه‌نگار و کارآفرین، مدیریت TED را بر عهده گرفت و آن را به یک پلتفرم جهانی برای تبادل ایده‌ها تبدیل کرد. این رویداد امروزه موضوعاتی از علم، هنر، فرهنگ، اقتصاد و فناوری تا مسائل اجتماعی را پوشش می‌دهد. سخنرانی‌های TED به دلیل کوتاه بودن (معمولاً زیر 18 دقیقه) و کیفیت بالای محتوا شهرت دارند.

DSC09238-78.jpg

معرفی TEDx

در سال 2009، برنامه TEDx برای گسترش دسترسی و امکان برگزاری رویدادهای محلی توسط جوامع مختلف در سراسر جهان آغاز شد. این رویدادها با استفاده از برند TED ولی به‌صورت مستقل برگزار می‌شوند و با هدف تبادل ایده‌های نو و ایجاد گفتگو در جامعه محلی طراحی شده‌اند. تا به امروز، هزاران رویداد TEDx در بیش از 170 کشور جهان برگزار شده است.

رویدادهای TED و TEDx با شعار «ایده‌هایی که ارزش گسترش دارند» توانسته‌اند تأثیر عمیقی بر ترویج دانش، تفکر نوآورانه و تشویق افراد برای مشارکت در حل چالش‌های اجتماعی بگذارند. این رویدادها در دنیا و ایران، محیطی برای الهام‌بخشی و تبادل نظر ایجاد کرده و به محلی برای رشد فکری و اجتماعی تبدیل شده‌اند.

DSC09196-15.jpg

سابقه TED و TEDx در ایران

در ایران، ایده برگزاری رویدادهای TEDx به حدود سال 2010 برمی‌گردد. TEDxTehran (تد اکس تهران) از اولین رویدادهای رسمی TEDx در ایران بود که در سال 2013 برگزار شد. از آن زمان تاکنون، رویدادهای متعددی در شهرهای مختلف ایران از جمله اصفهان، شیراز، مشهد و تبریز برگزار شده‌اند.

TEDxEsfahan (تد اکس اصفهان) نیز یکی از موفق‌ترین این رویدادها است که از سال 2012 آغاز به کار کرده و تاکنون میزبان ده‌ها سخنران برجسته از حوزه‌های علمی، هنری، اجتماعی و اقتصادی بوده است. این برنامه‌ها به‌عنوان بستری برای ارائه ایده‌های الهام‌بخش، افزایش آگاهی عمومی و ایجاد انگیزه در شرکت‌کنندگان شناخته می‌شوند.

IMG_5643-123.jpg

گزارش شهر سخت‌افزار از تداکس اصفهان 2024

رویداد اخیر TEDxEsfahan 2024 در اصفهان با رویکرد «مسیرها شنیدنی هستند» و با موضوع «ماندن» روز جمعه 2 آذر ماه برگزار شد. این رویداد شامل سخنرانی‌های متنوع از جمله موضوعاتی پیرامون تکنولوژی، تاریخ، پزشکی، هنر و کارآفرینی بود. سخنرانان نیز در این رویداد حضور داشتند. این رویداد فضایی برای تبادل ایده‌های جدید و نوآورانه ایجاد کرد و توجه ویژه‌ای به مفهوم مسیر و پستی و بلندی‌های آن داشت.

در ابتدای رویداد آرش برهمند، از فعالان باسابقه رسانه در حوزه فناوری به عنوان مجری مراسم به بیان اهداف تداکس اصفهان 2024 پرداخته و این رویداد را بستری برای تبادل و پروش ایده‌ها، گفت‌وگوهای معنادار و فضایی الهام‌بخش توصیف کرد.

متخصصانی که در ایران ماندند قهرمانند

در ادامه هاشم کیانی، مدیرعامل شرکت «هم‌آفرینی از نو» به موضوع مهمی که اشاره به ماندن بسیاری از افراد متخصص در کشور اشاره کرد و شجاعت این افراد را ستود. کیانی در بخشی از صحبت‌های خود به این نکته اشاره کرد که «این افراد قهرمانانی هستند که با امید و تلاش، برای ساختن آینده‌ای بهتر برای همه ایرانیان تلاش می‌کنند».

Hashem-Heidari.jpg

صادق الحسینی که از افراد متخصصی است که مهاجرت و پس از آن، بازگشت به کشور را تجربه کرده نیز ضمن بیان مزایا و معایب مهاجرت، به افرادی که این ایده را در نظر دارند توصیه کرد که هیچ‌گاه مسیر بازگشت خود به کشور را نبندند و همواره این ایده را در ذهن خود داشته باشند که می‌توان بازگشت و کارهای بزرگی را در کشور انجام داد.

sadegh-alhosseini-1.jpg

مدیران زن در حوزه فناوری؛ سقف و صخره شیشه‌ای

این رویداد میزبان افراد تاثیرگذار دیگری در حوزه فناوری و کارآفرینی نیز بود که در این میان نکته جالب توجهی توسط شهره ناصری، از مدیران باسابقه حوزه تحول سازمانی عنوان شد. ناصری در بخشی از صحبت خود موضوع چالش‌های زنان در محیط‌های مدیریتی را مطرح و به بیان برخی تجربیات ارزشمند در این حوزه پرداخت. به عقیده این فعال حوزه مدیریت، «سقف و صخره شیشه‌ای» که زنان در دنیای مدیریت با آن برخورد می‌کنند، فضایی است که می‌توان با راهکارهای مناسب در آن به توفیق رسید.

IMG_5643.jpeg

سمانه نظیف، باستان‌شناس برجسته کشور نیز فرد دیگری بود که در تداکس اصفهان 2024 تجربیات جالب توجهی از همراهی زنان و نقش‌آفرینی شانه‌به‌شانه آنها با مردان را مطرح و به ارائه اسناد تاریخی در این زمینه پرداخت.

نسل Z و لزوم توجه به تحولات آنها

یکی از مسائل بسیار مهمی که طی سالیان گذشته نیز مطرح شده، بحث توجه بسیار گسترده نسل Z و افراد نوجوان در حال ورود رسمی به دنیای فناوری‌ است. در این زمینه عباس وریج کاظمی، دانشیار جامعه‌شناسی در رویداد تداکس اصفهان 2024 ضمن نگاهی ویژه به خصوصیات نسل Z به این موضوع پرداخت که این افراد در حال حاضر بیشتر از هر موضوعی به مهاجرت می‌اندیشند.

DSC09203.jpg

تحولاتی که از سال 1401 در جامعه ایران ایجاد شده نیز خود مزید بر علت شده تا این تفکر هر چه بیشتر گسترش پیدا کند و باید به صورت بالقوه‌ای این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

هم‌صدایی کوچک‌ها

یکی از موضوعات بسیار مهمی که توسط مشکات اسدی، جامعه‌شناس و فعال حوزه معدن در تداکس اصفهان 2024 مطرح کرد این بود که می‌توان با هم‌صدایی‌های کوچک، تحولات بزرگی را رقم زد. اسدی در سخنرانی خود به این نکته اشاره کرد که تغییرات بزرگ از صداهای کوچکی شروع می‌شوند که با تجمیع و اتحاد می‌توانند اتفاقاتی را رقم بزنند که در نگاه اول انتظار آنها را نداشتیم.

IMG_5664.jpeg

تجربه بسیار جالب دیگری در این زمینه توسط مریم جوانمردکیا، مترجم زبان بیان شد. جوانمردکیا با بیان بخشی از داستان زندگی خود از بزرگ شدن در خانواده‌ای ناشنوا و چالش‌های آن، تصویری ملموس از «افراد با زیست متفاوت» ارائه کرد و از نیاز به پذیرش و حمایت از آن‌ها سخن گفت.

IMG_5655.jpeg

اگر به موضوعات عنوان شده در این رویداد علاقه‌مندید میتوانید ویدئوهای کامل سخنرانی‌ها را از طریق سایت و صفحه TEDxEsfahan مشاهده کنید.



ادوبی لوگوی جدیدی را برای فتوشاپ معرفی کرد