دولت نباید تنظیم‌‌‌گر بازار انرژی باشد


دولت نباید تنظیم‌‌‌گر بازار انرژی باشد

دنیای‌اقتصاد: رئیس انجمن بهینه‌‌‌سازی مصرف انرژی معتقد است دولت باید تنظیم‌‌‌گری انرژی را به نهادی مستقل بسپارد. این اقدام کمک می‌کند تا بازار انرژی جذاب شود و شاهد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باشیم. پایین بودن راندمان نیروگاه‌‌‌ها در ایران یکی از عوامل بروز ناترازی انرژی در کشور است که برای حل آن باید افزایش سطح راندمان اتفاق بیفتد، بنابراین به سرمایه‌گذاری جدید نیاز داریم؛ تا زمانی که بازار انرژی در ایران انحصاری باشد، این سرمایه‌گذاری انجام نخواهد شد.

دولت نباید تنظیم‌‌‌گر بازار انرژی باشد

آرش نجفی، رئیس انجمن بهینه‌‌‌سازی مصرف انرژی در گفت‌‌‌وگو با اتاق‌ایران آنلاین تاکید کرد: راندمان نیروگاه‌‌‌های کشور در بهترین حالت حدود ۳۵‌درصد است، اگر بتوانیم این راندمان را ۲۵‌درصد بالا ببریم، تولید برق ۱۵‌هزار مگاوات افزایش می‌‌‌یابد. این فعال اقتصادی سطح راندمان نیروگاه‌‌‌ها در دیگر کشورها را بین ۵۲ تا ۵۳‌درصد ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر نیروگاه‌‌‌هایی در کشور فعال هستند که راندمان بسیار پایینی دارند و در واقع باید از مدار خارج شوند که متاسفانه به هر دلیل این اتفاق نمی‌‌‌افتد. در این بین نیروگاه‌‌‌هایی هم هستند که با رفتن به سمت سیکل ترکیبی با راندمان حدود ۳۵‌درصد فعالیت می‌کنند، این نیروگاه‌‌‌ها برای ایران راندمان قابل قبولی دارند.

او ادامه داد: مشکلی که نیروگاه‌‌‌های فعال در ایران با آن مواجه هستند، عدم‌سرمایه‌گذاری است؛ تحریم، نبود بودجه کافی و عدم‌بازگشت سرمایه بخش خصوصی که در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده است، از جمله موانعی هستند که در برابر جذب سرمایه‌گذاری جدید در حوزه نیروگاهی، شاهد هستیم. براساس اظهارات عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، چنانچه سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی صورت گیرد و راندمان تولید از حدود ۳۵درصدی که وجود دارد به ۴۰ تا ۴۲‌درصد ارتقا یابد، تحول بزرگی در ساختار تولید برق کشور رخ می‌دهد. در حقیقت اگر بتوانیم راندمان تولید را ۲۵‌درصد افزایش دهیم، ۱۵‌هزار مگاوات بر میزان تولید برق افزوده می‌شود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

متن زیبا برای شب یلدا با جملات بسیار زیبا و دلنشین