آذریجهرمی: رمز ارزها به عنوان وثیقه بانکی پذیرفته شوند
به گزارش بانکداری ایرانی ، محمدجواد آذری جهرمی در رویداد ملی ارز دیجیتال اظهار کرد: رفع انحصار از سی اس پیها و استخراج رمز ارز در دوران مدیریت من در وزارت ارتباطات مطرح بود و در مورد رمز ارزها، بحثها بر سر ممنوعیت و محدودیت آن اعلام میشد اما...
به گزارش بانکداری ایرانی ، محمدجواد آذری جهرمی در رویداد ملی ارز دیجیتال اظهار کرد: رفع انحصار از سی اس پیها و استخراج رمز ارز در دوران مدیریت من در وزارت ارتباطات مطرح بود و در مورد رمز ارزها، بحثها بر سر ممنوعیت و محدودیت آن اعلام میشد اما اکنون که رمز ارزها گردش مالی بالایی را به خود اختصاص داده است بحث به رسمیت شناخته شدن آن در اقتصاد ایران مورد توجه قرار گرفته است.این در حالی است که طی این مدت داراییهای زیادی از کشور خارج شده است.
وی افزود: اکنون نیز این پذیرش اتفاق خوبی است و میتوان به خوبی از ظرفیت آن استفاده کرد.
البته ریسکها و خطراتی نیز دارد و موضوع حکمرانی ریال نیز بحثی جدی است.
آذری جهرمی گفت: وزیر اقتصاد بر ایجاد اتحادیه برای ارز دیجیتال تاکید کرد و یک معنای آن این است که به جای بانک مرکزی، اتحادیهها مجوزهای فعالیت در حوزه رمز ارز را صادر کنند.
وزیر اسبق وزارت ارتباطات عنوان کرد: کف رمز ارز ایرانیان ۳۰ میلیارد دلار و کف تردیدهای مربوط به ایرانیان حدود ۱۰۰ میلیارد دلار است.
وی افزود: مردم برای نگرانی از کاهش ارزش ریال پول خود را تبدیل به ریال میکنند و پیشنهاد ما این است که در شرایط رکود برای تولید و تورم، دارایی تبدیلشده به رمز ارز توسط این صنایع و فعالان اقتصادی بانکها چارچوبی ایجاد کنند و صرافیها شرایطی ایجاد کنند که رمز ارزها به عنوان وثیقه پذیرفته شوند و منابعی را به عنوان وام پرداخت کنند.البته این پیشنهاد نقاط ضعف و قوتی دارد که قابل بررسی است.
آذری جهرمی عنوان کرد: البته بانک مرکزی باید راهکارهایی در نظر بگیرد و ریسک کاهش ارزش پول را مدیریت کند.
سیاستی در پیش گرفته نشده که دارندگان ارز، ارز خود را به بانک بسپرند در حالی که اگر این سیستم ایجاد شود بخش خصوصی به ریال برای امور اجرایی و بانک مرکزی به ارز مورد نیاز دسترسی پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: بانکها قدرت وامدهی بالایی ندارند و فساد در جریان پرداخت وامدهی آفتی است که درگیر نظام بانکی شده است.
آذری جهرمی تصریح کرد: فرصت رمز ارز نباید تعاملات بینالمللی ما را تحت تاثیر منفی قرار دهد.این منابع حتما باید به چرخه اقتصاد کشور وارد شود و از آن به درستی استفاده شود