بازارها در انتظار انتشار داده‌های ایالات متحده؛ بازی کامودیتی‌ها در زمین تورم آمریکا


بازارها در انتظار انتشار داده‌های ایالات متحده؛ بازی کامودیتی‌ها در زمین تورم آمریکا

کامودیتی‌ها با محوریت نفت، گاز و سایر فرآورده‌های هیدروکربوری روز چهارشنبه یازدهم دسامبر را در مسیر رشد قیمت آغاز کردند. این افزایش قیمت شامل حال فولاد، مس و قلع نیز شد. امیدواری نسبت به تداوم حمایت‌های اقتصادی دولت پکن و افزایش احتمال کاهشی دیگر در نرخ بهره آمریکا از سوی فدرال‌رزرو در این جریان مثبت قیمتی که در ساعات ابتدایی روز چهارشنبه یازدهم دسامبر در بازار ایجاد شد، نقش داشت. در این شرایط فعالان بازارهای کالایی چشم‌انتظار انتشار داده تورمی آمریکا برای ماه نوامبر بوده هستند و نتایج این داده می‌تواند آینده قیمتی کامودیتی‌ها در بازار را جهت‌دهی کند.

بازارها در انتظار انتشار داده‌های ایالات متحده؛ بازی کامودیتی‌ها در زمین تورم آمریکا

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد در ساعات ابتدایی روز چهارشنبه یازدهم دسامبر هر بشکه نفت برنت برای بازگشت به کانال قیمتی ۷۳ دلاری خیز برداشت؛ این در حالی بود که در همین زمان مس در معاملات آتی کامکس آمریکا با ثبت رشد قیمت ۰.۳ درصد و معامله با قیمت ۴.۲۴ دلار به ازای هر پوند با بیشترین قیمت در بازه ۳۰ روز اخیر به فروش رفت.

تصمیم فدرال‌رزرو به سود یا زیان کامودیتی‌ها؟

درحالی که فعالان بازارهای کالایی به افزایش حمایت دولت چین از رشد تولید ناخالص داخلی این کشور با اعمال محرک‌های بیشتر و تاثیر آن بر رشد تقاضای کامودیتی‌ها با محوریت فلزات، نفت و فرآورده‌های نفتی امیدوار هستند؛ شاخص قیمت مصرف‌کننده ایالات متحده آمریکا برای ماه نوامبر نیز در بعدظهر روز چهارشنبه یازدهم دسامبر منتشر می‌شود و این داده بر نوسان قیمت کالایی‌ها اثرگذار خواهد شد.

تحلیلگران شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز شاخص قیمت مصرف‌کننده ایالات متحده آمریکا برای ماه نوامبر نسبت به دوره مشابه سال قبل را برابر 2.7 درصد پیش‌بینی کرده‌اند؛ این شاخص در ماه اکتبر برابر 2.6 درصد اعلام شد. تورم نقطه‌ای آمریکا برای ماه سپتامبر به 2.4 درصد رسید که این رقم کمترین میزان این شاخص طی حدود 3 سال و نیم اخیر یعنی پس از مارس 2021 بود.

بازگشت تورم ایالات متحده آمریکا به مسیر رشد مانعی در مقابل اجرای سیاست کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو بوده و از این منظر سیگنالی منفی برای بازارهای کالایی به همراه دارد. با این وجود در شرایط کنونی 85 درصد فعالان بازارهای کالایی به کاهش 25 واحدی نرخ بهره در ماه جاری امیدوارند و این موضوع محرک قیمت‌ها در بازارهای کالایی شده است.

داده‌های بازار کار ایالات متحده آمریکا که جمعه هفته گذشته منتشر شد، نشان داد که فدرال‌رزرو برای حمایت از اقتصاد باید به سراغ کاهش رشد نرخ بهره برود، با این وجود در صورتی بانک مرکزی ایالات متحده این تصمیم را اخذ می‌کند که تحقق هدف کاهش تورم به سقف 2 درصد با چالش جدی مواجه نشود و بنابراین نتایج داده‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده در ایالات متحده بر این تصمیم‌گیری اثرگذار خواهد بود.

چینی‌ها حامی کالایی‌ها باقی می‌مانند؟

چین بزرگترین تولیدکننده و مصرف‌کننده بخش قابل توجهی از کامودیتی‌ها در دنیا است و بنابراین تصمیمات سیاسی و اقتصادی این کشور بر روند بازارهای کالایی در دنیا اثرگذار می‌شود.

نشست کار اقتصادی چین آغاز شده و فعالان بازارهای جهانی امیدوارند که در این نشست تصمیماتی در خصوص نیاز چین به افزایش محرک‌های اعمالی برای اقتصاد اخذ شود.

نتایج این نشست می‌تواند بر روند نوسان قیمت کامودیتی‌ها به خصوص فلزات آهنی و غیرآهنی، نفت و محصولات پتروشیمی اثرگذار شود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک