نقره؛ آغازگر یک تحول بزرگ

منبع خبر / اقتصادی / 6 روز پیش

نقره؛ آغازگر یک تحول بزرگ

مراسم افتتاح معاملات شمش نقره در بازارهای مالی و مشتقه بورس‌کالای ایران دیروز با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و جمعی از مدیران دولتی و بخش خصوصی کشور برگزار شد. سید جواد جهرمی، مدیرعامل بورس‌کالای ایران، در ابتدای این مراسم با تشکر از حمایت‌های وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس گفت: امروز نقطه آغازی بر فعالیت‌های جدید بورس‌کالا در حوزه توسعه ابزارهای مالی است و معاملات نقره در واقع شروع یک تحول بزرگ برای صنعت، تولید و اقتصاد کشور خواهد بود.

نقره؛ آغازگر یک تحول بزرگ

گواهی سپرده نقره در بورس‌کالا

مدیرعامل بورس‌کالای ایران توضیح داد: پیش از این معاملات پیوسته‌‌‌ گواهی سپرده‌‌ برخی محصولات کشاورزی و شمش طلا که طبق قانون، معاف از مالیات ارزش‌افزوده هستند، در بورس‌کالا انجام می‌‌‌شد و تاکنون با استقبال خوبی هم همراه بود. اما کالاهای مشمول مالیات ارزش‌افزوده مانند نقره و انواع کالاهای صنعتی، برای ورود به بازار معاملات گواهی سپرده‌‌‌ بورس‌کالا با یک چالش حقوقی مهم مواجه بودند که عملا مانع از این می‌‌‌شد که در بازار ثانویه گواهی سپرده‌‌‌ این کالاها بین فعالان بازار سرمایه خرید و فروش شوند. جهرمی ادامه داد: اما این چالش از طریق بند «ب» ماده ۲۱ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌‌‌ها حل و فصل شد که از نمایندگان محترم مجلس، وزارت اقتصاد، سازمان امور مالیاتی، سازمان بورس و همکارانم در بورس‌کالا تشکر می‌‌‌کنم که با تلاش و هم‌‌‌افزایی کمک کردند این فرصت ویژه فراهم شود. با حل این چالش مالیاتی به‌مرور شاهد افزایش معاملات گواهی سپرده پیوسته بر کالاهای صنعتی مختلف خواهیم بود و نقره سرآغازی برای این مسیر است.

نقره؛ سرآغاز مسیر جدید

به گفته مدیرعامل بورس‌کالای ایران، با توجه به ظرفیت قانونی جدید، توسعه‌‌‌ای که در بازار طلای بورس‌کالا اتفاق افتاد، اکنون برای بسیاری از کالاها می‌‌‌تواند تکرار شود. از این‌رو، آغاز معاملات گواهی شمش نقره در واقع مقدمه‌‌‌ای است برای راه‌‌‌اندازی گواهی سپرده‌‌‌ سایر کالاهای صنعتی مانند محصولات پتروشیمی، فرآورده‌‌‌های نفتی، محصولات صنایع بزرگ فولاد، مس، آلومینیوم و سایر فلزات که بر پایه‌‌ این دارایی‌‌‌های کالایی، می‌‌‌توان ابزارهای مشتقه‌‌ آن مانند قرارداد آتی را نیز راه‌‌‌اندازی کرد و از این مسیر شاهد تحقق مشارکت مردم در تولید و رفع بخش مهمی از چالش‌‌‌ها و دغدغه‌‌‌های صنایع کوچک، متوسط و بزرگ خواهیم بود. او آینده بورس‌کالا را در توسعه بازارهای مالی دانست و گفت: بررسی بورس‌های بزرگ دنیا و حجم معاملات مشتقه آنها نشان می‌دهد که بازارهای مالی چه تاثیری بر بورس‌ها و اقتصاد دارند. وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ سهم بازارمالی از کل معاملات بورس‌کالا ۵‌درصد بوده و در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ۹‌درصد و در سال ۱۴۰۳ تاکنون به ۱۸‌درصد معادل ۲۶۰همت رسیده است، افزود: برنامه این است که روند توسعه بازار مالی را با توجه قانون تامین مالی تولید و زیرساخت آغاز کنیم و بتوانیم به شاخص‌هایی که برای بورس‌های کشورهای توسعه‌یافته تعریف می‌شود برسیم.

وی ادامه داد: پیش‌نیاز رسیدن به این امر ابتدا موضوعات مرتبط با فناوری اطلاعات و تسهیل فرآیندهاست، زیرا در بسیاری از بازارهای غیر‌رسمی مردم به‌راحتی می‌توانند ورود پیدا کنند. بنابراین نیاز داریم برخی فرآیندها را در بازار سرمایه تسهیل کنیم. جهرمی ادامه داد: در این خصوص با توجه به اینکه همه سامانه‌ها بومی‌سازی شده‌اند، اقداماتی را شروع کردیم و تا آخر سال برخی تغییرات انجام می‌شود که به ورود و دسترسی آسان‌تر مشتریان به ابزارهای مالی بورس‌کالا کمک می‌کند. وی ادامه داد: بحث بعدی در خصوص قوانین و مقررات است که قسمت اول آن مربوط به مالیات ارزش‌افزوده بود که برطرف شد و نیاز داریم همین مسیر ادامه یابد تا شاهد سرعت مطلوب توسعه بازارهای مالی باشیم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم