«نیما به تاریخ می‌پیوندد»؛ ارز پتروشیمی‌ها و فلزات رنگین از شنبه با نرخی توافقی عرضه می‌شود

منبع خبر / اقتصادی / 5 روز پیش

«نیما به تاریخ می‌پیوندد»؛ ارز پتروشیمی‌ها و فلزات رنگین از شنبه با نرخی توافقی عرضه می‌شود

دنیای اقتصاد: بانک مرکزی امروز اطلاعیه‌ای برای اطلاع‌رسانی از وضعیت عرضه ارز در مرکز مبادله طلا و ارز ایران صادر کرده که بر اساس آن، آنگونه که خبرنگار دنیای اقتصاد از بانک مرکزی کسب اطلاع کرده، نرخ نیمایی از روز شنبه ۲۴ آذرماه به تاریخ خواهد پیوست و صادرات گروههای کالایی که ملزم به عرضه ارز به نرخ نیما بودند، از شنبه تا یکم بهمن ماه، با نرخ توافقی مبادلات خود را در سامانه نیما انجام خواهند داد.

«نیما به تاریخ می‌پیوندد»؛ ارز پتروشیمی‌ها و فلزات رنگین از شنبه با نرخی توافقی عرضه می‌شود

گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد- محبوبه فکوری: جمله کوتاه است؛ اما اثرگذار: «از شنبه ۲۴ آذر نرخ نیمایی به تاریخ می‌پیوندند». موضوعی که مدتهای زیادی است فعالان اقتصادی آن را دنبال کرده و برای آن چانه‌زنی می‌کنند.

آنگونه که اطلاعیه امروز بانک مرکزی هم به صراحت اعلام کرده، قرار است از روز شنبه ۲۴ آذرماه تا یکم بهمن ماه، صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی ارز حاصل از صادرات خود را کماکان در سامانه نیما؛ اما به نرخ توافقی عرضه کنند و بنابراین از روز شنبه، بازار ارز با «نرخ نیمایی» خداحافظی خواهد کرد.

بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی از شنبه ۲۴ آذرماه تمامی صادرکنندگانی که امکان مبادله ارز با نرخ توافقی را داشتند، ملزم به ارایه ارز و انجام معاملات خود در مرکز مبادله ارزی هستند و در عین حال، با چراغ سبز بانک مرکزی مبنی بر انجام معاملات در سامانه نیما با نرخ توافقی از سوی صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی، هم عملا نرخ نیمایی از میان برداشته خواهد شد و این گروه هم، از اول بهمن ماه به جمع مبادله‌کنندگان در مرکز مبادله طلا و ارز ایران خواهند پیوست.

حالا بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که است که از روز شنبه، نرخ ارز در سامانه نیما کاملا شناور می‌شود و از تاریخ اول بهمن ماه کلیه معاملات در بازار ارز کشور به بازار ارز تجاری مرکز مبادله منتقل می‌شود.

یک مقام مطلع در بانک مرکزی در گفتگو با خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد می‌گوید: این امر از چند نقطه نظر حائز اهمیت و قابل ارزیابی است. فاز اول سیاست‌های تثبیت بانک مرکزی در این دوره دوساله با موفقیت در تحقق اهداف همراه بود و با اجرای سیاست کنترل مقداری ترازنامه شبکه بانکی و برقراری ثبات در نرخ ارز، نهایتا نرخ تورم در هر دو بخش تولیدکننده و مصرف کننده کاهش یافت.

وی می‌افزاید: در این فرآیند، نرخ ارز در بازار رسمی پیش‌بینی پذیر شده و به سمت سطوح تعادلی هدایت شد و نرخ غیررسمی نیز به رغم رویدادهای بی سابقه سیاسی و نظامی نوسانات محدودی را تجربه نمود.

این مقام مطلع در بانک مرکزی ادامه می‌دهد: گام دوم سیاستگذاری پویا و فعالانه بانک مرکزی که در تداوم فاز نخست است، معطوف به شناورسازی نرخ ارز با هدف تقویت عرضه ارز در کشور و تعمیق بازار رسمی ارز است و بدین ترتیب با ایجاد بازار یکپارچه برای ارز، علاوه بر ایجاد شفافیت و ارتقای کارایی نظام ارزی کشور امکان مرجع سازی نرخ بازار رسمی و کمرنگ ساختن نقش لنگرمانند نرخ غیررسمی (بازار قاچاق) فراهم می‌شود.

این مقام مسئول می‌گوید: بدین ترتیب نیز اجرای سیاست پولی مستقل با هدف کنترل نرخ تورم و رونق تولید فراهم می‌شود. از این رو به نظر می‌رسد اجرای این سیاست کمک می‌کند نرخ ارز در مسیر تعادلی خود حرکت نماید و حتی با وجود شدیدترین تحریم‌های خارجی دیگر شاهد شوک ارزی نباشیم‌.

نکته حائز اهمیت واکنش بازارها به این تصمیم بانک مرکزی است که به نظر می‌رسد بازار سرمایه را به شدت تحت تاثیر قرار داده و فردا باید شاهد رشد انفجاری در شاخص بورس باشیم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟