کم‌تحرکی پارامترهای کلیدی در روز فتح قله

منبع خبر / اقتصادی / 4 روز پیش

کم‌تحرکی پارامترهای کلیدی در روز فتح قله

دنیای اقتصاد: سرانجام نماگر اصلی بازار، رکود اردیبهشت ماه سال گذشته را شکست و در پایان معاملات روز چهارشنبه ۲۱ آذرماه، در محدوده ۲.۵۴ میلیونی قرار گرفت؛ هرچند بررسی‌ها نشان می‌دهند که پارامترهای ارزش معاملات خرد و جریان نقدینگی در دوره مذکور، نسبت به هفته جاری بسیار متفاوت بوده است.

کم‌تحرکی پارامترهای کلیدی در روز فتح قله

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ چهارشنبه ۲۱ آذرماه، بورس تهران موفق شد تا پس از ۳۸۸ روز معاملاتی، سقف تاریخی خود را بشکند و با رشد ۰.۹۷ درصدی شاخص، در محدوده ۲ میلیون و ۵۴۳ هزار واحد قرار بگیرد؛ اما علیرغم رکوردشکنی شاخص، در دیگر پارامترهای مهم بازار تغییرات قابل توجهی به چشم نمی‌خورد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم (بدون احتساب صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله یا ETF) به ۸۳۳۹ میلیارد تومان رسید که کاهش ۱۸ درصدی را نسبت به روز گذشته نشان می‌دهد؛ به این ترتیب، میانگین هفتگی پارامتر مذکور به ۸۷۷۹ میلیارد تومان رسید که نسبت به هفته گذشته ۱۲ درصد بیشتر است.

photo_۲۰۲۴-۱۲-۱۱_۱۵-۵۷-۴۱

از دیگر سو، جریان نقدینگی به بورس و فرابورس در این روز هر چند محدود، اما منفی به ثبت رسید؛ به طوری که سهامداران حقیقی بازار صرفا از محل خرید و فروش سهام 7 میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند که این اتفاق، خالص جریان هفتگی را به 514 میلیارد تومان رساند.

اما وضعیت پارامتر های یاد شده در ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ چگونه بود؟

از اسفند 1401 رشد با تاخیر بازار سهام در واکنش به افزایش بیش از 100 درصدی دلار آغاز و این رشد تا اردیبهشت 1402 ادامه‌دار شد. بررسی‌ها نشان می‌دهند که در این دوره، وضعیت ارزش معاملات و ورود نقدینگی به بازار در وضعیت بسیار بهتری قرار داشته‌اند؛‌ به طوری که در 5 روز معاملاتی منتهی به 16 اردیبهشت 1402(یک هفته معاملاتی)، میانگین ارزش معاملات خرد(سهام+حق تقدم) در محدوده 23 هزار میلیارد تومان قرار داشت که 160 درصد بیشتر از میانگین هفته جاری است.

همچنین ورود پول هفتگی بازار نیز در بازه مذکور 6273 میلیارد تومان به ثبت رسید که 5759 میلیارد تومان نسبت به هفته جاری در سطح بالاتری قرار دارد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بدهی سنگین به صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی/ بحران نقدینگی در داروخانه‌ها