مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی


مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی

مطالعات حاکی از آن است که مصرف چربی ترانس عامل ۵۰۰ هزار مرگ زودرس ناشی از بیماری عروق کرونر در هر سال در سراسر جهان است.

آفتاب‌‌نیوز :

بیماری‌های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در جهان است. عوامل خطر این بیماری‌ها عبارتند از رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک بدنی، مصرف دخانیات و الکل. در میان سایر عوامل غذایی، مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیلی را تا ۳۴ درصد، مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب را تا ۲۸ درصد و بیماری عروق کرونر قلب را تا ۲۱ درصد افزایش می‌دهد.

چربی ترانس یا اسید‌های چرب ترانس (TFA)، اسید‌های چرب غیراشباع هستند که از منابع صنعتی یا طبیعی به دست می‌آیند. بیش از ۲۷۸ هزار مرگ سالانه در سطح جهان را می‌توان به مصرف چربی ترانس تولید صنعتی نسبت داد. چربی ترانس شریان‌ها را مسدود می‌کند و خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می‌دهد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، TFA یا اسید‌های چرب غیر اشباع با حداقل یک پیوند کربن-کربن دوگانه در پیکربندی ترانس هستند. چربی ترانس تولید شده صنعتی را می‌توان در مارگارین، روغن نیمه جامد، غذا‌های سرخ شده و محصولات پخته شده مانند کراکر، بیسکویت و کیک و دونات یافت.

غذا‌های خیابانی و رستورانی پخته و سرخ شده اغلب حاوی چربی ترانس تولید شده صنعتی هستند. چربی ترانس همچنین می‌تواند به طور طبیعی در گوشت و غذا‌های لبنی حیوانات نشخوارکننده (مانند گاو، گوسفند، بز) یافت شود. چربی‌های ترانس تولید شده در صنعت را می‌توان حذف کرد و با چربی‌ها یا روغن‌های سالم‌تر بدون تغییر هزینه، طعم یا در دسترس بودن غذا جایگزین کرد.

توصیه WHO (سازمان جهانی بهداشت) برای بزرگسالان این است که مصرف چربی ترانس را به کمتر از ۱ درصد کل انرژی دریافتی محدود کنند که برای یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری کمتر از ۲.۲ گرم در روز است.

برای حفظ سلامت خود و خانواده خود از مصرف روغن نیمه جامد و حیوانی خودداری کنید. هنگام خرید مواد غذایی صنعتی به برچسب آن ماده توجه کنید و اگر میزان اسید چرب ترانس آن قرمز رنگ بود از خرید آن خوداری کنید.

همچنین مصرف غذا‌های سرخ شده و فست فود را به حداقل برسانید و با صرف کمی وقت با مواد غذایی سالمی که خریداری می‌کنید یک غذای سالم در خانه برای خود و اعضای خانواده درست کنید.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آشنایی با قرص ژلوکاف و موارد کاربرد آن