خاگینه قیقاناخ یک صبحانه ساده و خوشمزه ترکی مخصوص شهر تبریز محسوب می شود. حتما آن را درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
مواد لازم:
برای شربت زعفران:
یک فنجان آب یک و نیم فنجان شکر ۱/۱۶ قاشق چایخوری پودر زعفران گلاب ۱ قاشق چایخوریبرای خمیر :
¼ فنجان آرد همه منظوره نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری ¼ فنجان شیر ۱ قاشق غذاخوری آب سرد ¼ قاشق چایخوری هل ۲ عدد تخم مرغ بزرگ ۱/۱۶ قاشق چایخوری پودر زعفران ۴ قاشق غذاخوری روغن نباتی کره ۲ قاشق غذاخوریطرز تهیه:
۱-ابتدا شربت خاگینه را تهیه میکنیم ، آب و شکر را حل میکنیم و میجوشانیم تا کمی غلیظ شود سپس زعفران و گلاب را اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم و شعله حرارت را خاموش میکنیم کنار میگذاریم تا سرد شود.
۲-¼ آرد و نشاسته ذرت را در یک کاسه مخلوط میکنیم و خوب بهم میزنیم و شیر را آرام آرام اضافه میکنیم و هم میزنیم سپس آب و هل را اضافه میکنیم.
۳-دو عدد تخم مرغ را ابتدا در ظرفی جداگانه میشکنیم و به مخلوط آرد و شیر اضافه میکنیم و به آرامی بهم میزنیم تا فقط ترکیب شود زعفران نیز اضافه میکنیم و بهم میزنیم.
۴-تابه را داغ میکنیم و روغن و کره را می ریزیم و مواد مخلوط شده را در تابه میریزیم و شعله حرارت را کم میکنیم و بعد از گذشت چند دقیقه با کفگیر مواد داخل تابه را به چند قسمت تقسیم میکنیم و خاگینه را زیرو رو میکنیم تا دو طرف آن طلایی تیره شود.
۵-شربت را به آرامی روی خاگینه ها ریخته تا به خورد خاگینه برود.