عقب‌گرد 98 واحدی شاخص کل بورس/ بازار سهام به خودرویی‌ها هم دلگرمی ندارد

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز دو شنبه 16 مرداد ماه 96 با کاهش 98 واحدی روی رقم 81 هزار و 285 واحد ایستاد.

شاخص کل هم ‌وزن اما با کاهش 110 واحدی عدد 17 هزار و 735 واحد را به نمایش گذاشت.

شاخص سهام آزاد شناور نیز با کاهش 213 واحدی به رقم 89 هزار و 598 واحد دست یافت.

شاخص بازار اول اما در حالی با کاهش 125 واحدی به رقم 56 هزار و 913 واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با افزایش 93 واحدی عدد 177 هزار و 406 واحد را به نمایش گذاشت.

امروز همچنین شاخص کل فرا بورس (آی فکس) نیز با کاهش 5 واحدی به رقم 925 واحد رضایت داد.

براساس این گزارش، امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های پالایش نفت بندر عباس تا 33 واحد ، پالایش نفت اصفهان 16 واحد و گروه صنعتی پاکشو با 14 واحد کاهش بیشترین تاثیرمنفی را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های کشتیرانی ج.ا.ا با 48 واحد ، پتروشیمی شازند با 18 واحد و همراه اول با 16 واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

به گزارش فارس، ارزش کل معاملات امروز بورس تهران به بیش از 165 میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از 639 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 42 هزار و 197 نوبت داد و ستد بود.

طی معاملات امروز، نماد معاملاتی شرکت‌های پتروشیمی اصفهان، اوراق مرابحه واسط مالی تیر سوم در نمادهای معاملاتی سلامت، صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه یکم آرمان آتی، بیمه اتکایی امین، تاید واتر خاورمیانه، فولاد امیرکبیر کاشان، اوراق اجاره واسط مالی شهریور سوم در نمادهای معاملاتی اجاد، سیمان تهران، مجتمع‌های گردشگری و امور رفاهی کارگزاران پارس از سوی ناظر بازار سهام متوقف و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های پتروشیمی جهرم، پتروشیمی فسا، پتروشیمی داراب، بیمه سرمد، شیرین دارو، تولیدی پلاستیک شاهین، جوش و اکسیژن ایران، آرتا ویل تایر، صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه آینده روشن، اوراق گواهی سپرده عام بانک رفاه کارگران، سیمان اصفهان، خوراک دام پارس، بازرگانی و تولیدی مرجان‌کار بازگشایی شدند.

براساس این گزارش امروز در بازار 2 بورس تهران که به معاملات درون گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد 150 میلیون سهم سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به ارزش کمتر از 19 میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده کد به کد شد. در کشتیرانی نیز 80 میلیون سهم به ارزش کمتر از 27 میلیارد تومان میان سهامداران عمده با معاملات انتقالی همراه شد. امروز همچنین در سرمایه‌گذاری غدیر نیز اندکی بیش از 23 میلیون سهم به ارزش 2.5 میلیارد تومان کد به کد شد در گروه صنعتی بارز اما اندکی بیش از 10 میلیون سهم به ارزش بیش از 3 میلیارد تومان کد به کد شد. همچنین 5 میلیون سهم پتروشیمی مبین به ارزش بیش از 1.5 میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامدار عمده انتقال یافت. در پتروشیمی فن‌آوران نیز بیش از یک میلیون سهم به ارزش 2 میلیارد تومان کد به کد شد.

امروز در بازار معاملات بلوکی بازار پایه نیز بیش از 178 میلیون سهم صنایع پتروشیمی تخت جمشید به ارزش بیش از 36 میلیارد تومان از کد حقیقی به کد حقوقی واگذار شد.

براساس این گزارش، امروز بورس تهران در حالی معاملاتی متعادل و به نسبت کم حجم را در اغلب نمادهای معاملاتی به نظاره نشست که با وجود انعقاد برخی قراردادهای خارجی در گروه خودرویی‌ها نتوانست به تداوم هیجان ایجاد شده در گروه خودرویی‌ها و پایداری صف‌های خرید در این گروه بیانجامد به طوریکه با غلبه عرضه بر تقاضای سهام از سوی معامله‌گران اغلب حقیقی امروز گروه خودرویی‌ها در مدار نزولی قیمت‌ها افتاد.

همزمان با نوسان دوباره بازارهای جهانی و انتظار برای افزایش نرخ ارز در بازار آزاد تک‌سهم‌های گروه فلزات اساسی و معدنی‌ها همچنان در محدوده صفر تابلو (قیمت پایانی) با اقبال معامله‌گران روبرو هستند هرچند که در پیش‌بودن موعد تسویه کارگزاری‌ها در شهریورماه و در عین حال نامشخص بودن برنامه اقتصادی دولت در 4 سال آینده باعث شده تا بورس همچنان برای چرخش نقدینگی باقیمانده در پیکره خود دست به عصا قدم بر دارد. بازاری که این روزها نرخ سود بی‌ضابطه از جمله در بازار غیر متشکل بدهی با نرخ‌های حدود 40 درصدی مواجه است.