طرز تهیه “سالاد الویه ” + عکس تزئین سالاد الویه مجلسی
سالاد یکی از اجزای جدا نشدنی هر سفره و میز غذایی است.
اگر می خواهید سالادهایی که درست می کنید خوش طعم و متفاوت باشد، این نکات را فراموش نکنید.
چند نکته مهم در درست کردن سالاد
_ سبزی ها را بعد از شستن در آبکش بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود. سپس برای سالاد خرد کنید.
_ همیشه برای تهیه سالادهای سبزی، از سبزیجات و میوه های تازه استفاده کنید تا سالاد شما مطبوع تر باشد.
_ اگر در سالاد، از کنسرو ماهی یا تخم مرغ استفاده می کنید ، حتما تخم مرغ و کنسرو را هنگام سرو اضافه کنید.
_ سس سالاد باید نزدیک سرو سالاد با آن مخلوط شود زیرا در صورتی که سس را زودتر در سالاد بریزیم سبزی ها پلاسیده می شود و آب می اندازد.
_ سرکه سالاد به طور متوسط باید یک سوم روغن زیتون باشد مگر آن که بخواهیم سالاد را ترش تر تهیه کنیم.
_ نمک و فلفل را باید در سرکه حل و بعد روغن زیتون را به آن اضافه کنید .
_ در صورتی که بخواهید در سالاد سیب زمینی بریزید ، سیب زمینی را اول با سرکه و نمک و فلفل مخلوط کنید ، بعد روغن زیتون را بریزید زیرا در این صورت ترشی بهتر جذب سیب زمینی می شود.
منبع : khorasannews.com
هفت راه کار برای خوشمزه تر شدن سالاد الویه
توصیه ی سرآشپز
*. پیر و جوان این غذا را دوست دارند و در میان نان ساندویچی با یک لیوان نوشابه لذیذتر هم می شود.
اما متخصصان تغذیه مصرف نوشابه را ممنوع می کنند و سس مایونز، به عنوان یکی از چاق کننده های اصلی، باید محدود به مصرف برسد بنابراین اگر قصد دارید سالاد الویه بخورید،
نوشابه را حذف و سس مایونز را حساب شده و مشخص به این غذا اضافه کنید، اما نکته های دیگری هم هستند که باید هنگام آماده کردن این سالاد
یا بهتر بگوییم این غذا (به دلیل کالری فراوان) به آن ها توجه کنید.
مقدار کالری
*. مواد اولیه الویه تقریباً ۱۷۷۰ کیلوکالری انرژی دارند و اگر این غذا میان ۴ نفر تقسیم شود، هر یک بیش از ۴۴۰ کیلوکالری انرژی دریافت خواهند کرد
که این میزان نسبتاً بالاست، بنابراین اگر قصد دارید این غذا را در وعده شام بخورید، بهتر است نصف آن را میل کنید
زیرا اگر این سالاد با نان خورده شود، به ازای هر ۳۰ گرم نان ۸۰ کیلوکالری دیگر به میزان انرژی یاد شده اضافه خواهد شد.
همراه این غذا
*. این سالاد را می توانید با گوجه فرنگی تازه و زیتون سرو کنید.
نانتان نیز بهتر است از نوع سبوس دار باشد. برگ های تازه کاهو و حتی بروکلی های خرد شده هم می توانند همراه این غذا سرو شوند.
برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید
طرز تهیه الویه :
*. سیب زمینی و تخم مرغ ها را در قابلمه های جداگانه آب پز کنید. بعد از خنک شدن، آن ها را در کاسه ای بزرگ رنده کنید.
*. مرغ را با پیاز، کمی زردچوبه و نمک بپزید و پس از پخت کامل، ریش ریش کنید.
*. خیارشورها را نگینی و بسیار ریز خرد کنید و به این مخلوط بیفزایید.
*. نخودفرنگی را هم در قابلمه ای همراه کمی نمک آب پز و پس از پخت آبکش کنید تا آب آن کاملاً گرفته شود.
*. در نهایت، تمام این مواد غذایی را با هم مخلوط و با سس مایونز مزه دار کنید و ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
*. تا طعم دار شوند. پس از گذشت این مدت زمان، الویه را با نان (ترجیحاً نان سبوس دار) سرو کنید.
مـواد لازم الویه برای ۴ نفر :
مواد لازم | اندازه | مقدار / کالری |
سیب زمینی متوسط | ۴ عدد | ۱۰۰ گرم / ۷۵ کالری |
سینه مرغ | ۳۰۰ گرم | ۱۰۰ گرم / ۲۰۰ کالری |
پیاز متوسط | ۱ عدد | ۱۰۰ گرم / ۵ کالری |
تخم مرغ | ۳ عدد | ۱۰۰ گرم / ۱۴۷ کالری |
نخود فرنگی | ۱ لیوان | ۱۰۰ گرم / ۹۲ کالری |
خیارشور خرد شده | ۱ لیوان | ۱۰۰ گرم / ۱۲ کالری |
سس مایونز | ۵ قاشق غذاخوری | ۱۰۰ گرم / ۶۹۱ کالری |
لیموترش | ۱ عدد | ۱۰۰ گرم / ۴۲ کالری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان دلخواه | ۱۰۰ گرم / ۰ کالری |
*. سالاد الویه غذایی است که در ایران شکل گرفته و به قول معروف «من درآوردی» است.
البته به یک غذای روسی کمی شباهت دارد با این تفاوت که در آن به جای سس مایونز از روغن زیتون استفاده می شود
و برعکس سالاد الویه تمام مواد از سیب زمینی تا خیارشور را نگینی خرد می کنند و سیب زمینی هایش خیلی نرم نیستند که بافت خود را از دست بدهند.
پیازچه نیز از دیگر مواد تشکیل دهنده این غذاست، اما نکته هایی که باید در تهیه سالاد الویه به آن ها توجه کرد:
*. ۱٫ برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید.
*. ۲٫ برخی افراد به سالاد الویه فلفل دلمه ای، ذرت یا کالباس اضافه می کنند اما این کار را توصیه نمی کنم زیرا نه تنها طعم مناسبی ایجاد نمی کند، بلکه غذای به دست آمده دیگر سالاد الویه نخواهد بود.
*. ۳٫ چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آب لیموی تازه است. آب لیمو را فقط باید به اندازه ای اضافه کرد که بوی تخم مرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود.
*. ۴٫ بهتر است خیارشورها را قبل از افزودن بشویید و بعد نگینی و بسیار ریز خردشان کنید آنگاه آن ها را در سبدی بریزید و بگذارید تا کاملاً آبشان گرفته شود. این کار هم باعث می شود سالاد آب نیندازد و هم بوی نامناسب و ترشیدگی از غذا به مشام نرسد.
*. ۵٫ همراه این غذا فقط نان آن هم نان های سنتی مانند نان بربری یا سنگک را به شما توصیه می کنم که البته بهتر است سبوس دار باشند.
*. ۶٫ از رنده کردن مواد غذایی مانند هویج یا خیار شور جدا خودداری کنید زیرا این کار باعث می شود سالاد الویه آب بیندازد.
*. ۷٫ برای آنکه ماندگاری این غذا افزایش پیدا کند، فقط به میزان مصرف هر وعده به محتویات سالاد سس مایونز اضافه کنید زیرا در غیر این صورت به سرعت فاسد خواهد شد.
*. چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آب لیموی تازه است. آب لیمو را فقط باید به اندازه ای اضافه کرد که بوی تخم مرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود.
اگر چاق هستید
*. پیشنهاد می کنیم از میزان سس مصرفیتان کم و به جای آن سالاد را با ماست مزه دار کنید.
این غذا را به دلیل اینکه به اندازه کافی کالری دارد، فقط با کمی برگ تازه کاهو و گوجه فرنگی خرد شده بخورید نه با نان.
اگر فشار خون دارید
*. از آنجایی که این غذا با سیب زمینی تهیه می شود و سیب زمینی منبع پتاسیم است، برای شما مناسب است.
البته با کمی تغییر می توان آن را مناسب تر کرد به این ترتیب که حداقل خیار شور را افزود و به جای آن کمی پیازچه خردشده اضافه کرد و سس مایونز را حذف و به سالاد ماست زد.
اگر یبوست دارید
*. بهتر است همراه این غذا فیبر بیشتری دریافت کنید به همین دلیل سالاد را با برگ های تازه کاهو، فلفل دلمه ای و حتی سبزی خوردن بخورید و در صورت تمایل به خوردن نان، بهتر است نانتان از نوع سبوس دار باشد. به جای سس مایونز در این غذا کمی روغن زیتون بریزید.
خواص نخود فرنگی :
سرشار از ویتامین C
*. نصف فنجان نخودفرنگی پاک شده یعنی در حدود ۹۰ گرم از این نخودهای سبز ۵۰ درصد نیاز روزانه ما به ویتامین C را تامین می کند.
ویتامین C برای رشد و ترمیم بافت های بدن و همچنین برای ساخت کلاژن لازم است.
باید بدانید که کلاژن پروتئین لازم برای سلامت غضروف ها، پوست و تاندون ها می باشد و بدون آن کار این بافت ها لنگ می شود.
از این ها گذشته وجود ویتامین C برای جذب بیشتر آهن لازم است. باید بدانید که بدن ما نمی تواند این ویتامین را ذخیره کند برای همین لازم است
که هر روز ویتامین C بدن تان را از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از این ویتامین تامین کنید. مصرف نخودفرنگی یکی از روش های تامین این ویتامین ضروری بدن می باشد.
منبع : آکاایران