همایون هاشمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت) با بیان اینکه بدهیهای وزارت بهداشت میتواند در وظیفه ذاتی این وزارتخانه اختلال ایجاد کند، گفت: مسلما بدهیهای وزارت بهداشت در نحوه ارائه خدمات آن تاثیر دارد چراکه زنجیره خدمات در وزارت بهداشت پیوست اصلی به نام اقتصاد دارد و وقتی اقتصاد دچار نوسان و بدهی باشد، خدمات و تعهدات آن دستخوش نگرانی میشود.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت اگر نتواند مطالبات خودرا بگیرد و دیون طلبکاران را بدهد قطعا خدماتش دستخوش تلاطم میشود.
هاشمی با بیان اینکه وزارت بهداشت هم به بخش غذا و دارو و هم به پرسنل خود بدهی دارد، افزود: این وزارتخانه مطالبات اساسی از دولت دارد که اگر دولت بتواند این مطالبات را تامین کند وزارت بهداشت میتواند از عهده تعهدات خود برآید.
وزارت بهداشت در حال حاضر ۱۵ هزار و ۲۶۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بدهی به بخش های دارویی، لوازم مصرفی پزشکی، تجهیزات پزشکی، قراردادهای تامین غذا، پرسنلی و کارانه دارد اما از سوی دیگر، ۱۸ هزار و ۸۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان طلبکار است که این نشان دهنده تراز مثبت مالی ۳۶۰۰ میلیارد تومانی وزارت بهداشت است.
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش روز ملی کودک گفت: همه توان وزارت بهداشت در راستای تامین بودجه برای تصویه بدهی ۱۵ هزار میلیارد تومانی این وزاتخانه بسیج شده است و این کار باعث شده تا ما به امورات اصلی نرسیم.
وی اضافه کرد: ما ۱۸ هزار میلیارد تومان از دولت و بیمه ها طلب داریم که اگر بتوانیم پولمان را حتی شده در چند بخش بگیریم می توانیم مشکلاتمان را برطرف کنیم.