درد سیاتیک ؛ تشخیص و روش‌های درمانی ـ بخش اول


درد سیاتیک چیست؟ درد سیاتیک به درد ناحیه‌ی کمر تا پایین پا گفته می‌شود که با فشار آمدن بر روی عصب رگ سیاتیک ایجاد می‌شود. عصب سیاتیک یک عصب بسیار بزرگ است که از قسمت کمر تا پایین مچ پا کشیده می‌شود. هنگامی‌که فشاری بر این عصب وارد شود و یا آسیب ببیند، منجر به … نوشته درد سیاتیک ؛ تشخیص و روش‌های درمانی ـ بخش اول اولین بار در پارسی طب...

درد سیاتیک چیست؟

درد سیاتیک به درد ناحیه‌ی کمر تا پایین پا گفته می‌شود که با فشار آمدن بر روی عصب رگ سیاتیک ایجاد می‌شود. عصب سیاتیک یک عصب بسیار بزرگ است که از قسمت کمر تا پایین مچ پا کشیده می‌شود. هنگامی‌که فشاری بر این عصب وارد شود و یا آسیب ببیند، منجر به احساس درد در ناحیه‌ی کمر، لگن و پا می‌شود. بیش از ۹۰ درصد مردم بدون عمل جراحی از این مشکل رهایی میابند.

علائم و نشانه‌های سیاتیک

بارزترین نشانه‌ی آن احساس درد در قسمت پائین کمر تا انتهای کف پا هست. درد معمولاً در یک پا احساس می‌شود و هنگام سرفه کردن، نشستن و یا عطسه کردن تشدید می‌گردد. در مواردی احساس بی‌حسی، کرختی و ضعف نیز مشهود هست. علائم و نشانه‌های سیاتیک به‌یک‌باره اتفاق می‌افتد اما درد حاصل از آن تا چند روز و یا چند هفته ادامه میابد.

درد سیاتیک ؛ تشخیص و روش‌های درمانی ـ بخش اول

تفاوت سیاتیک و دیگر کمردردها

بسیاری از ما در طول زندگی کمردرد را تجربه می‌کنیم؛ اما این همیشه به معنای درد سیاتیک نیست. در بسیاری از موارد، کمردرد ناشی از کشش و فشار بر روی ماهیچه‌های کمر هست. چیزی که سیاتیک را از دیگر کمردردها جدا می‌کند این است که سیاتیک منجر به درد در قسمت ران و کف پا می‌شود. درست مانند وقتی‌که دردی در قسمت پا وجود دارد و چند روز طول می‌کشد.

چه افرادی مبتلا به سیاتیک می‌شوند؟

بیشتر افرادی که مبتلا به سیاتیک می‌شوند معمولاً بین ۳۰ تا ۵۰ سال هستند. خانم‌ها به علت بارداری بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند چرا که در طول دوره‌ی بارداری فشار زیادی بر روی عصب سیاتیک وارد می‌شود. علل دیگر ابتلا به سیاتیک دیسک کمر و آسیب‌دیدگی ستون فقرات هستند.

دیسک کمر

درد سیاتیک ؛ تشخیص و روش‌های درمانی ـ بخش اولرایج‌ترین علت بروز سیاتیک دیسک کمر است. دیسک برای مهره‌های ستون فقرات نقش یک بالشت نرم را بازی می‌کند. دیسک باگذشت زمان و افزایش سن ضعیف می‌گردد و نسبت به جراحات وارده و صدمات

آسیب‌پذیرتر می‌شود. از هر ۵۰ نفر تقریباً یک نفر در طول زندگی خود به دیسک کمر دچار می‌شود.

تنگی کانال نخایی

فرسایش طبیعی مهره‌های ستون فقرات منجر به تنگی کانال نخایی می‌شود. این مسئله باعث ایجاد فشار بر روی عصب سیاتیک می‌گردد. این عارضه (تنگی کانال نخایی) بیشتر در افراد بالای ۶۰ سال اتفاق می‌افتد.

تومورهای نخایی

در موارد بسیار نادری، رشد برخی تومورها مابین مهره‌های ستون فقرات و یا در کنار عصب سیاتیک منجر به درد سیاتیک می‌شود. با رشد این تومورها فشار وارده بر عصب سیاتیک افزایش میابد و منجر به درد سیاتیک می‌شود.

ترجمه و گردآوری
حانیه بزرگ نیا
منبع
WebMD


سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک