سبک زندگی در چین، سیستم های گرمایشی(1)


به گزارش ایران ویج به نقل از ایرنا سرمای هوا در چین به ویژه در نواحی شمالی و شرقی آن از جمله پکن پایتخت 25 میلیون نفری این کشور از نیمه های مهر شروع می شود و تا اخر زمستان ادامه دارد هوای این منطقه چین در فصل های پاییز و زمستان بسیار سرد و...

سبک زندگی در چین، سیستم های گرمایشی(۱)Reviewed by on Dec 9Rating:

به گزارش ایران ویج به نقل از ایرنا سرمای هوا در چین به ویژه در نواحی شمالی و شرقی آن از جمله پکن پایتخت ۲۵ میلیون نفری این کشور از نیمه های مهر شروع می شود و تا اخر زمستان ادامه دارد هوای این منطقه چین در فصل های پاییز و زمستان بسیار سرد و خشک است و ورود جریان های سرد و خشک زمستانی از سیبری و منطقه مغولستان به سمت چین، به شدت سرمای این کشور افزوده است.
مردم چین از نیمه مهر شروع به پوشیدن لباس گرم می کنند و تا اواخر زمستان که هوا کم کم رو به اعتدال و خنکی می رود هر روز به تعداد لباس های گرم خود می افزایند.
چینی ها که عمدتا در برج ها و ساختمان های چند طبقه زندگی می کنند فاقد بخاری یا شوفاژهای اختصاصی برای گرم کردن خانه هستند بلکه آنها از روشی به نام سیستم متمرکز گرمایشی محلات استفاده می کنند به این شکل که هر محله یک منبع بزرگ برای آب گرم دارد و آب گرم که با ذغال سنگ گرم می شود از این منبع بزرگ به صورت لوله کشی به منازل انتقال داده می شود.
مساله گرما و استفاده از دستگاه های حرارتی در چین از اولویت های مدیریت سوخت در چین است و برای کاستن از مصرف انرژی اصولا ساختمان ها به صورت کلی تحت مدیریت واحد قرار دارند و کمتر امکان دارد مردم به دلخواه بتوانند وسایل حرارتی اختصاصی مانند بخاری گازی و پکیج را مورد استفاده قرار دهند مگر اینکه از وسایل برقی خریداری شده استفاده کنند که هزینه سنگینی برای آنها خواهد داشت.
بنابراین منازل چینی فاقد بخاری گازی، پکیچ دیواری و یا سیستم موتورخانه آپارتمانی هستند ومردم هر محله به یک صورت و به یک شیوه از آب گرم همان محله استفاده می کنند.
ذکر این نکته لازم است که چینی ها از این سیستم گرمایشی نه تنها برای گرم کردن خانه بلکه برای شستن ظروف و همچنین حمام هم استفاده می کنند به همین دلیل در ورودی هر واحد آپارتمانی نیز یک کنتور برای احتساب میزان مصرف آب گرم و همچنین مبلغ هزینه آن تعبیه شده است، هزینه استفاده از سیستم گرمایشی برای گرم کردن منازل هم به صورت ثابت از خانوارها اخذ می شود.
جدا از این روش، بعضی از آپارتمان ها نیز اقدام به نصب یک منبع بزرگ آب در پشت بام کرده و از طریق انرژی خورشیدی آن را گرم کرده و از طریق لوله کشی به واحدهای مسکونی ارسال می کنند.
استفاده از سیستم های متمرکز نه تنها باعث تکثر تاسیسات مختلف در ساختمان ها و آپارتمان ها ، اشغال فضاها و همچنین سر و صدای ناشی از سیستم های موتورخانه ای شده است مصرف انرژی از جمله گاز طبیعی را هم کاهش داده است.
در فصل زمستان بر اساس برنامه ای که دولت مرکزی در اختیار واحدهای مدیریتی ساختمان ها قرار می دهد دستگاه های گرمازایی خانوارها به مدت ۴ ماه از روز ۱۵ نوامبر(۲۴ آبان) فعال می شود و تا ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) روشن است و پس از آن حتی اگر سرما برطرف نشده باشد باز هم این دستورالعمل رعایت خواهد شد و سامانه های حرارتی متوقف خواهند شد.
درجه حرارتی که برای خانوارها در نظر گرفته شده است حدود ۲۵ درجه سانتیگراد برای روزها و ۱۸ درجه برای شب ها است و مدیریت های ساختمانی دما را بر همین اساس تعیین می کنند.
شب ها که نور آفتاب وجود ندارد هوا در چین سردتر خواهد شد و طبیعتا باید دمای سیستم های گرمایشی را بالا ببرند اما با توجه به اینکه شب ها زمان استراحت است و هنگام خواب باید از پتو و لحاف استفاده کرد دمای هوای منازل را از طریق سیستم های متمرکز به ۱۸ درجه کاهش خواهند داد تا انرژی کمتری مصرف شود.
البته جدیدا در برخی از ساختمان های نوساز به ویژه در میان ساختمان های مدرن و گرانقیمت، سازندگان هنگام ساخت آپارتمان ها اقدام به راه اندازی سیستم های خصوصی گرمایشی مانند شوفاژهای برقی می کنند تا زمانی که نیاز باشد از آنها استفاده کنند.
با توجه به جمعیت یک میلیاد و ۴۰۰ میلیون نفری چین، استفاده از چنین سیستم گرمایشی باعث شده است تا سرانه مصرف انرژی در چین بسیار کاهش یابد.
بر اساس آمارهای رسمی، در کل مصرف انرژی چین برای تولید انرژی های گرمایی خانوارها اکنون تقریبا معادل ۵ میلیارد تن ذغال سنگ است که البته با جلوگیری از مصرف بی رویه در سال ۲۰۱۶ میلادی این رقم به چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن کاهش یافت.
رعایت چنین سبک زندگی در حوزه سیستم های گرمایشی باعث شده است تا مصرف انرژی به ویژه زغال سنگ در این کشور به حداقل ممکن برسد.
جالب است بدانید چینی ها از گاز طبیعی بسیار کم و فقط برای پخت و پز استفاده می کنند هر خانواره نیز فقط دارای یک اجاق گاز دو شعله برای آشپزی است البته در این میان از انرژی برق هم برای پخت و پر استفاده می کنند که به دلیل گران بودن قیمت اصلا به صرفه نیست.
**آساق**۱۹۰۴**مسعود احمدی**انتشاردهنده: ۱۵۷۷**حسن حسین زاده


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کاردستی طرز ساخت سطل زباله از مقوا / سطل زباله مقوایی پدالی بسازیم