وزیر خارجه انگلیس درباره آزادی دو جاسوس با مقامات ایرانی مذاکره کرده است/ دولتمردان هنوز هم به کمک اروپاییها دل بستهاند
به گزارش ایران ویج به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حشمت الله فلاحت پیشه در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی آناج ضمن اشاره به سفر هیئت دیپلماسی انگلیس به ایران، ابراز داشت: وزیر خارجه این کشور یکی از موضوعات مورد مذاکره با مقامات ایرانی را بحث آزادی نازنین زاغری و کمال فروغی، دو جاسوس...
به گزارش ایران ویج به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حشمت الله فلاحت پیشه در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی آناج ضمن اشاره به سفر هیئت دیپلماسی انگلیس به ایران، ابراز داشت: وزیر خارجه این کشور یکی از موضوعات مورد مذاکره با مقامات ایرانی را بحث آزادی نازنین زاغری و کمال فروغی، دو جاسوس تبعه انگلیس اعلام کرده است اما این موضوع یکی از مسائل داخلی کشور ما بوده و دخالت سیاسی خارجی هیچ معنا و مفهومی ندارد لذا دستگاه دیپلماسی هم به هیچ وجه نباید فشار خارجی در مورد مسائل داخلی را بپذیرد.
وی افزود: تصمیم گیری در پروندههای امنیتی و قضائی بر عهده قوه قضائیه و بر طبق موازین شرعی و فقهی ما میباشد، دخالت بی مورد در این موضوعات فقط روند پرونده را دچار اختلال میکند و باعث میشود تا حواشی آن بیشتر و اصل موضوع زیر سوال برود.
نماینده مردم اسلام آباد غرب با بیان اینکه به نظر بنده انگلیسیها استاد تحمیل یک سری اولویتهای غیر توسعهای و غیر راهبردی در مناسبات ایران و اروپا هستند، خاطرنشان ساخت: در سال ۱۹۹۰ میلادی این انگلیسیها بودند که مسائل بسیاری را به ما تحمیل کرده و باعث شدند تا وقت و انرژی کشور صرف حواشی شود، آنها باعث شدند تا مناسبات و روابط ما با ۲۶ کشور اروپایی به حداقل برسد.
وی با اشاره به نحوه ارتباط و تعامل با اروپائیان، توضیح داد: دیپلماتهای ایرانی باید بدانند اگر مناسبات ما بر پایه انتقال دانش فنی، جذب سرمایه گذاری و حوزههای راهبردی باشد میتوان برای آنها وقت گذاشت در غیر اینصورت هر گونه مذاکره و تعامل قطعاً به ضرر منافع ملی ما خواهد بود.
فلاحت پیشه با اشاره به نقش انگلستان در برجام گفت: با اینکه این کشور در ظاهر با آمریکا همراه نیست اما در عمل منطبق با خواستههای آنان عمل میکند، تا کنون نیز هیچ اقدام مؤثر و قابل قبولی از طرف انگلیس برای رفع موانع برجام مانند مشکلات اقتصادی و… دیده نشده اما دولت و به خصوص دیپلماتهای ما هنوز هم امیدوارند که میتوان از طریق اروپا به آمریکا فشار آورد، ولی بنده بعید میدانم که انگلیس در برجام نقش مثبتی را ایفا کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پابان افزود: متأسفانه ما از مفاد گفتوگوهای انجام گرفته بین دیپلماتهای ایرانی و انگلیسی هیچ اطلاعی نداریم که این موضوع ضعف کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی است، ای کاش مجلس در این موارد ورود جدیتری داشت زیرا در مجلس بیشترین حساسیتها بعد از آمریکا و اسرائیل، متوجه انگلیس بوده و هست.