خوراکی های یلدایی


مهمترین خوردنی ها و خوراکی های ویژه شب یلدا از قدیم الایام تا کنون آجیل، انار و هندوانه بوده اند. شب یلدا نزدیک است و خانواده ها سرگرم تهیه و تدارک مواد خوراکی برای این شب خاطره انگیز هستند. می خواهیم در این بخش به بررسی خواص و فواید مصرف این خوردنی ها اشاره کنیم. […]

خوراکی های یلدایی

مهمترین خوردنی ها و خوراکی های ویژه شب یلدا از قدیم الایام تا کنون آجیل، انار و هندوانه بوده اند. شب یلدا نزدیک است و خانواده ها سرگرم تهیه و تدارک مواد خوراکی برای این شب خاطره انگیز هستند. می خواهیم در این بخش به بررسی خواص و فواید مصرف این خوردنی ها اشاره کنیم. سعی کنید در این شب اصول تغذیه سالم را از یاد نبرید و مراقب سلامتی تان باشید.

خوراکی هایی مثل آجیل و مغزها، انار و هندوانه خوراکی های مفیدی هستند که معمولا در طولانی ترین شب سال استفاده می شوند و هرکدام فواید تغذیه ای ویژه ای دارند؛ هر چند باید از زیاده روی در خوردن همین خوراکی ها پیشگیری کنید و اصول تغذیه سالم حتی در شب یلدا را در نظر داشته باشید..

خوراکی های یلدایی

می خواهیم به بررسی ویژگی های و خواص خوراکی های ویژه شب یلدا بپردازیم:

آجیل و دانه های روغنی:

آجیل انواع مختلف مغزهای خوراکی را داراست؛ به عنوان مثال آجیل شور حاوی پسته، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، مغز بادام، مغز فندق و بادام هندی می باشد و آجیل شیرین نیز حاوی مغز گردو، کشمش، توت خشک، مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام و بادام هندی است، ترکیب دیگری از آجیل است.

سومین مدل آجیل، آجیل 4 مغز است که از مغز بادام، مغز پسته، مغز فندق و بادام هندی در آن یافت می شود.

انواع دیگر آجیل هم با نام آجیل مشکل گشاست که حاوی مغز فندق، مغزپسته، مغزبادام، توت خشک، کشمش، نخودچی و نقل است.

آجیل علاوه برترکیبش، مخلوطی ازانواع مغزها است که تمامی آن ها حاوی ویژگی های تغذیه ای بسیار مهمی برای بدن است و حاوی مواد مغذی فراوانی است. انواع آجیل ها حاوی چربی های فراوانی از نوع اشباع نشده هستند که باعث کالهش کلسترول خون می شود و خطر انواع امراض قلبی و عروقی را کم میکند..

نود درصد چربی مغزها اسیدهای چرب اشباع نشده دارد. آجیل ها حاوی مقادیر زیادی پروتئین، ویتامین و مواد معدنی مختلف می باشند.

ویتامین ای و اسید آمینه آرژنین درون آجیل باعث افزایش سلامتی رگ های خونی، کنترل فشار خون و مقابله با حملات قلبی خواهند شد.

آنتی اکسیدان های درون انواع آجیل مانع اکسیده شدن و تخریب سلول ها و ایجاد بیماری هایی مثل دیابت خواهند شد. آجیل ها حاوی فیبر زیادی هستند که این فیبرهای غذایی، باعث رفع یبوست شده و با کنترل احساس سیری ،از پرخوری پیشگیری میکنند.

خوراکی های یلدایی

انار:

بخش های گوناگون درخت انار به ویژه پوست، ریشه و ساقه انار به میزان بیست درصد تانن و اسید پونی کوتانیک دارند. پوست درخت انار حاوی ماده ای به نام پله تین رین است. انار سرشار ازویتامین های ث، انواع ویتامین های گروه ب و مواد معدنی مثل سدیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و ترکیبات قندی ساکارز، فروکتوز، گلوکز و همچنین اسیدهای مالیک و سیتریک می باشد.

فواید دارویی میوه انار:

طب سنتی ایرانی میوه انار را به عنوان میوه ای سرد، تر و قابض می شناسد. آب انار سرد و تر و پوست انار، خشک و بسیار قابض است. برای استفاده های دارویی از گل، برگ، پوست درخت، پوست ریشه و دانه انار کاربرد دارد.

انار مدر، خنک کننده، تقویت کننده قلب، کلیه و معده، تصفیه کننده خون، مفرح و خون ساز است و جهت درمان بیماری های مجاری ادراری، ترشح صفرا، اسهال، پلیپ بینی، گرفتگی صدا و اضافه وزن گزینه مناسبی است.

برای درمان گلو درد و زخم گلو از دمنوش پوست انار و یا جوشانده برگ انار کمک بگیرید. جوشانده برگ های انار برای تنظیم عادت ماهیانه بانوان مفید هستند

برگ های له شده انار باعث دفع خارش پوست خواهند شد. برای رفع انواع سوختگی پوست، گل های انار را بکوبید با روغن کنجد ترکیب کنید و این پماد را روی نواحی سوختگی بمالید.

انار حاوی آنتی اکسیدان ها فراوانی است و از بدن دربرابر بیماری های مزمن قلبی و عروقی مراقبت می کند. مصرف دانه های انار به مروربهتر از نوشیدن آب این میوه است.

رب انار و برگ انار در تقویت معده، کاهش اشتها، تهوع، بیحالی، تصفیه خون و درمان میگرن بسیار مفید هستند

خوراکی های یلدایی

هندوانه:

این میوه دارای پوستی ضخیم، ولی درون آن شبیه گوشت است. شش درصد وزن هندوانه را ماده جامد و باقی وزن آن از آب تشکیل شده است.

هندوانه منبع مفیدی برای ویتامین سی است و دیگر ویتامین ها و مواد معدنی آن کم هستند، مگر آن که چندین کیلوگرم آن در روز استفاده شود.

هندوانه بتا کاروتن قابل توجهی نیز دارد که ویتامین سی و بتاکاروتن جزو آنتی اکسیدان های مفیدی می باشند. رادیکال های آزاد موادی هستند که باعث آسیب سلولی در بدن می شوند. یک فنجان هندوانه 3/24 درصد مقدار توصیه شده دریافت در روز RDA ویتامین سی دارد.

در هندوانه میزان کاروتنوئید لیکوپن نیز زیاد است. لیکوپن دارای توانایی برای دفع انواع سرطان ها علی الخصوص سرطانهای پروستات، ریه و معده به شمار می رود.

ویتامین های ب 1 و ب 6 درون هندوانه یافت می شوند. پتاسیم هندوانه باعث کاهش فشار خون شده و ریسک تشکیل سنگ کلیه را کاهش میدهند.

این میوه هیچگونه فاقد کلسترول و سایر چربی ها ندارد. این میوه باعث تقویت سیستم ایمنی و مقابله با انواع عفونت ها می شود تحقیقات پزشکی خبر از تاثیرات مفید هندوانه در رفع علائم استئوآرتریت و رماتیسم میدهد.

منبع: ایرنا


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

درمان بیماری های فصل پاییز با میوه های پاییزی