در مورد آنفولانزا و درمان آن بیشتر بدانید + بهترین روش درمان آنفولانزا
هر آنچه که باید در مورد آنفولانزا و درمان آن بدانید با نوشیدن آب زیاد آنفولانزاش را شکست دهید احتمالا این روزها از هر 10 نفری که ملاقات می کنید، 4 نفرشان به سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا شده اند. اکنون فصلی است که ویروس های این بیماری به راحتی منتقل شده و افراد زیادی به […] نوشته در مورد آنفولانزا و درمان آن بیشتر بدانید + بهترین روش...
هر آنچه که باید در مورد آنفولانزا و درمان آن بدانید
با نوشیدن آب زیاد آنفولانزاش را شکست دهید
احتمالا این روزها از هر ۱۰ نفری که ملاقات می کنید، ۴ نفرشان به سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا شده اند. اکنون فصلی است که ویروس های این بیماری به راحتی منتقل شده و افراد زیادی به آن دچار می شوند.
بر اساس آمار رسمی منتشره در رابطه با شمار مبتلایان به آنفولانزا در جهان، امسال ۱۲ کودک در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده انند. این در حالیست که طبق این گزارش، از هر یکصد هزار نفر، ۹ نفر به خاطر این بیماری در بیمارستان بستری شده اند.
بیشتر مبتلایان نیز افراد مسن و بالای ۶۵ بوده اند. پس از آن، بیشترین آمار مبتلایان به آنفولانزا را افراد بین ۵۰ تا ۶۴ سال و در جایگاه سوم، کودکان زیر ۴ سال تشکیل داده اند.
به ادعای کارشناسان، ویروس آنفولانزا به واسطه صحبت کردن، سرفه و عطسه کردن فرد بیمار به اطرافیان منتقل می شود. از نشانه های رایج آن هم می توان به تب و لرز، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، گرفتگی عضلات، بدندرد، سردرد و خستگی اشاره کرد.
علیرغم تمام این نشانه ها، شخص بیمار پس از پشت سر گذاشتن دوره بیماری که کمتر از دو هفته به طول می انجامد، بهبود یافته و می تواند به زندگی عادی خود بپردازد.
به توصیه مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها، افرادی که در معرض ابتلا به بیماری های ثانویه سرماخوردگی قرار دارند، باید بلافاصله پس از مبتلا شدن به آنفولانزا داروهای ضدویروسی مهار کننده نورامینیداز مصرف کنند. عوارض و بیماری های ثانویه ناشی از آنفولانزا همانند سینه پهلو می تواند موجب بستری شدن یا حتی مرگ اشخاص شود.
بهترین زمان برای مصرف داروهای ضدویروسی، دو روز پس از ابتلا به آنفولانزاست. از جمله داروهای ضدویروسی مورد تایید سازمان غذا و داروی جهانی می توان به اسلتامیویر با نام تجاری تامیفلو (Tamiflu)، زانامیویر (رلنزا) و پیرامیویر (راپیواب) اشاره کرد که برایدرمان آنفولانزا در افرادی که علائم آنفلوانزا را به مدت ۲ روز و یا کمتر داشته باشند استفاده می شوند.
اشخاصی که در معرض خطر ابتلابه بیماری های ثانویه آنفولانزا هستند، شامل این موارد هستند: بیماران بستری شده در بیمارستان، بیماران مبتلا به بیماری های شدید و پیشرونده، بیماران سرطانی، مبتلابه اچآیوی، کسانی که سیستم ایمنی بدنشان درست کار نمی کند، کودکان زیر ۵ سال، کسانی که تحت درمان در خانه قرار دارند، افراد بالای ۶۵ سال، مبتلایان به دیابت، آسم، بیماری های قلبی و ناهنجاری های جدی.
آنفولانزا برخلاف سرماخوردگی، بسیار سخت و شدید شروع می شود. شما به طور ناگهانی احساس خستگی شدید می کنید، بدن درد دارید و پیشانیتان داغ می شود. در این وضعیت باید در خانه مانده و استراحت کنید. به توصیه محققان و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها، در این شرایط باید دستکم ۲۴ ساعت در خانه بمانید و با اشخاص دیگر در تماس نباشید تا بقیه را نیز مبتلا نکنید.
از تماس نزدیک با اطرافیان پرهیز کنید
به ادعای کارشناسان، انتقال ویروس آنفولانزا از یک روز پیش از آغاز بیماری تا ۵ تا ۷ روز پس از بروز نشانه های آن به اطرافیان منتقل می شود.
اگر احساس می کنید که به آنفولانزا مبتلا شده اید، از تماس مستقیم و نزدیک با دیگران بپرهیزید تا ویروس به آن ها منتقل نشود. در خانه هم ترجیحا در اتاق مجزا باشید و کمتر با اعضای خانواده تماس داشته باشید.
مصرف مایعات را افزایش دهید
وقتی به آنفولانزا مبتلا می شوید، آب بهترین دوست شماست. سعی کنید تا جای ممکن آب یا مایعات شفاف (یعنی چای گیاهی، نوشیدنی مخصوص ورزشکاران یا آب گوشت، سبزیجات و آب مرغ) مصرف کنید. اجازه ندهید کمآبی بدن موجب بدتر شدن شرایط بیماری بشود.
تب را با دارو از بین ببرید
تب برای آنفولانزا کاملا عادی است. پس از ابتلا به ویروس، دمای بدن تا ۳۸ درجه سانتیگراد افزایش می یابد. این تب ممکن است بین ۳ تا ۵ روز ادامه داشته باشد.
به توصیه مرکز پیشگیری و درمان بیماری ها، برای از بین بردن تب بهتر است از داروهایی هماننند استامینوفن، تیلنول، ادویل، ایبوپروفن یا موترین و آسپرین استفاده کنید.
در صورت شدت یافتن بیماری به پزشک مراجعه کنید
اگر وضعیت بیماری شما بدتر شد، توصیه می کنیم حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا در صورت نیاز، داروهای ضدویروسی برایتان تجویز شود. البته، این داروها عموما برای ۸ ساعت پس از ابتلابه آنفولانزا تجویز می شوند اما برای اشخاصی که شدت بیماری آن ها زیاد است نیز موثر خواهند بود.
این را در نظر داشته باشید که آنتیبیوتیک و داروی ضدویروسی با هم فرق دارند. داروهای ضدویروسی فقط از ورود باکتری به بدن پیشگیری می کند.
در صورت مشاهده این نشانه ها در کودکان به پزشک مراجعه کنید
نشانه هایی که در زیر نوشته ایم را اگر در کودکان مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید. تند نفس کشیدن، پوست برافروخته، ننوشیدن مایعات کافی، بیدار نشدن به موقع از خواب، زودرنجی و بی حوصلگی از جمله نشانه های بروز آنفولانزا در کودکان هستند.
راهنمای واکسن زدن
کارشناسان اعتقاد دارند هر فردی باید هر ۶ ماه یکبار باید واکسن آنفولانزا را تزریق کند تا از بروز این بیماری پیشگیری شود.
بیشترین بیماری های این فصل که منجر به بستری شدن بیمار شده اند، در اثر ویروس های A آنفولانزا یعنی H3N2 بوده اند. این ویروس ها بیشتر از بقیه موجب بروز بیماری و حتی مرگ افراد شده است. در نتیجه، واکسن آنفولانزا می تواند شما را از پیدایش این بیماری مصون نگه دارد.
فصل سرماخوردگی نزدیک است؛ واکسن آنفولانزا بزنیم یا نزینم؟
محققان با برشمردن تحقیقات اخیر خود می گویند …
پژوهشگران و مطالعات اخیر آنها می گوید زدن واکسن آنفولانزا از بسیاری از دردها، تب، احساس خستگی ای که براثر ابتلا به این بیماری به وجود می آیند، تا حد زیادی جلوگیری می کند. آنها خصوصا در مورد افرادی که بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند، تاکید می کنند.
سیندی وِستون، استادیار پرستاری دانشگاه اِی اند اِم دانشگاه تگزاس می گوید: “سالانه جمعیت انبوهی از افرادی که این واکسن را می زنند، بدن شان پاسخ مناسب و خوبی به آن نشان می دهد. این واکسیناسیون خصوصا برای کودکان و افراد مسن تر بسیار توصیه می شود.”
اکنون پاییز فرا رسیده و بهترین فصل برای زدن واکسن آنفولانزا نیز همین فصل است.
انجمن کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا (سی دی سی) تزریق این واکسن را در همه افراد و نوزادان بیش از ۶ ماه توصیه می کند. همچنین زنان باردار نیز در فهرست افرادی هستند که زدن واکسن آنفولانزا شامل آنها و حتی توصیه می شود.
نوزادانی که هنوز ۸ ماهشان نشده، ممکن است احتیاج داشته باشند که این واکسن را در دو نوبت تزریق کنند. افراد بالای ۶۵ سال نیز باید بالاترین دُز این واکسن را دریافت کنند. بر اساس آنچه سی دی سی پیشنهاد کرده، بزرگسالانی که به تخم مرغ حساسیت دارند باید از نوع دیگری از این واکسن که به فِلابُوک(Flublok) معروف است، استفاده کنند.
واتسون در مورد افرادی که حساسیت های شدید دارند می گوید، بهتر است افرادی که در این گروه قرار دارند، این واکسن را تزریق نکنند اگر چه تا حد فراوانی آنها را از ابتلا به آنفولانزا مصون نگه می دارد.
برای بسیاری از بزرگسالان که در سلامت کامل به سر می برند، تزریق این واکسن ممکن است کمی سخت باشد و بسیاری از آنها هم از این کار پرهیز می کنند.
بسیاری هم این تصور اشتباه را دارند که با تزریق این واکسن، به آنفولانزا مبتلا می شوند. برخی هم به علت ترسی که از تزریق دارند از این کار پرهیز می کنند. برخی از واکسن هایی که از طریق بینی وارد بدن می شوند از جملهFluMist، بی اثر هستند و به هیچ عنوان توصیه نمی شوند.واتسون به این موضوع نیز اشاره می کنند که در میان افراد تصور نادرستی وجود دارد که چون سال گذشته به این بیماری مبتلا شده اند بنابراین امسال دیگر آنفولانزا نمی گیرند و به همین دلیل هم برای زدن این واکسن مقاومت نشان می دهند.
خانم واستون برای روشن ساختن این موضوع توضیحاتی می دهد. وی می گوید: “موج این بیماری در هر سال تغییراتی پیدا می کند و به همین دلیل نیز است که ترکیبات واکسنی که شما امسال می زنید با ترکیبات سال گذشته کاملا متفاوت است چرا که واکسن های امسال برای مقابله با ویروس های سال جاری هستند.”
واتسون ادامه می دهد که اگر تعداد افرادی که این واکسیناسیون را انجام می دهند کم باشد، شیوع کشنده این بیماری می تواند افزایش پیدا کند. بر اساس آمار بدست آمده از انجمن کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا (سی دی سی)، سالانه میلیون ها نفر برای غلبه بر این بیماری واکسینه می شوند. همچنین هر سال صدها هزار نفر در بیمارستان بستری و بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.
وی در مورد فصل شیوع آنفولانزا می گوید: “شیوع این بیماری از فصل پاییز تا بهار است.” وی توصیه می کند که خانواده ها پس از بازگشت از سفرهای تابستانی خود این واکسن را تزریق کنند.
این محقق می گوید حدود ۲ هفته پس از تزریق این واکسن، آنتی بیوتیک هایی که قرار است مقابل ویروس ها مقاومت کنند، در بدن رشد پیدا می کنند. در این دوران رعایت بهداشت می تواند بسیار تاثیرگزار باشد.
واتسون در مورد راه هایی که از ابتلا به این بیماری جلوگیری می کنند به شستن دائم دست ها و عدم تماس دست با صورت و چشم اشاره کرد. همچنین استفاده از ضدعفونی کننده ها نیز می تواند بسیار موثر باشد.
بد نیست که از نشانه های این بیماری نیز آگاه باشیم که عبارتند از:
تب ناگهانی و بالا بدن درد سردرد کوفتگی تورم گلودرد سرفه آبریزش بینیواتسون بهترین راه مقابله با آنفولانزا را تزریق واکسن آن می داند و تاکید می کند که برای محافظت خود و خانواده تان حتما این واکسن را بزنید.