تاثیرات رژیم های غذایی بر سلامت موها
اجداد و نیاکان ما، اغلب دارای موهای پر پشت و سالم بوده اند، در حالیکه چنین به نظر می رسد، که غالباً در سنین رشد و جوانی موهای سر خود را از دست می دهیم، حتی پزشکان متخصص پوست اعلام داشته اند، که در آینده ای نه چندان دور، بعلت گرایش های بخصوص مربوط به زمان یاد شده، طاسی سر و از دست دادن موها بیشتر خواهد بود. اما توضیح و توجیه قابل قبول در مورد مطالب بالا، که می توان آنرا علت و عامل مهمی بحساب آورد، آنست که پیشنیان ما در زمانهای گذشته، از تغذیه بسیار طبیعی تر و غذاهای سرشار از ویتامین و مواد معدنی و عوامل غذایی لازم و ضروری برای تقویت و رشد موها بهره و برخورداری کافی داشته اند، در صورتیکه امروزه، خیلی کمتر می توانیم رژیم غذایی کاملاً طبیعی داشته باشیم.
از سوی دیگر، اگر غذای مورد مصرف بطور اصولی و به شکل صحیح تهیه نشده باشد و نگهداری یا پخت اغذیه مصرفی دقیقاً انجام نگیرد، می تواند بر روی بدن و موها تأثیر (منفی) بگذارد.
جذب ناکافی مواد مغذی عامل اولیه بروز ریزش غیرعادی موهاست.
مشخص است، که کمبود مواد غذایی، یک حالت غیر ژنتیکی می باشد. سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا اعلان می دارد که کمبود پروتئین، کلسیم، آهن، ویتامینهای A ، B1 ، B2 ، C در بین آمریکاییها شایع می باشد، بطور مثال حدوداً ۸۰ میلیون آمریکایی که از کمبود قابل اندازه گیری ویتامین ویتامین A رنج می برند.
کمبود نسبی هرماده مغذی می تواند باعث اختلال در مو می گردد، این ناهماهنگی می تواند، در چرخه تولید مو باشد، که موجب کوتاهی غیر معمول مرحله رشد (آناژن) و زیاد شدن مدت مرحله استراحت (تلوژن) می شود.
سایر اختلالات موها در ارتباط با رژیم غذایی نامناسب، عبارتند از : خشکی موها و کاهش قطر هر تار مو، حال اگر موها دچار سوء تغذیه با چنین وضعیتی در معرض روشهای آرایشی امروزی قرار گیرند، به آسانی دچار ریزش غیر طبیعی خواهند شد. تسهیل و یا بروز ریزش مو، در اثر کمبود تغذیه ای، معمولاً به استعداد ژنتیکی فرد هم بستگی دارد.
کمبودهای تغذیه ای با برقراری یک سیستم عصبی سالم و ساخت هورمونهای جنسی در تضاد می باشند.
مشاهدات علیم و تجارب شخصی درباره مو نشان می دهند، که ارتباط ژنی-تستوسترونی، تنها علت ریزش غیرعادی موها نیستند، بلکه سوء تغذیه طویل المدت هم بطور مستقل وهم همراه با ارتباط ژنی تستوسترونی می تواند، سبب ریزش غیرعادی موها گردد.