سیروپ (شهد، شربت) به مخلوط آب و شکری گفته میشود که در اثر جوشیدن به غلظت رسیده است.
سیروپ ها به دو نوع ساده و طعم دار تفکیک میشوند.
برای تهیه سیروپ انواع میوه که جزو سیروپ های طعم دار محسوب می شوند، آب میوه موردنظر را با شکر مخلوط میکنند و حرارت میدهند تا غلیظ شود.
پس نتیجه میگیریم که:
سیروپ ساده، همان شربت، بار یا شهد خودمان است که فقط مخلوطی از آب و شکر است و در تهیه بامیه و زولبیا و انواع باقلوا و گوشفیل و … مورد استفاده قرار میگیرد.
و سیروپ طعم دار همان شربت است که زعفران یا گلاب یا مواد دیگر به آن اضافه شده. مثل طعم های میوه ای و شکلاتی که سیروپ شکلاتی از مخلوط آب و شکر و پودر کاکایو تهیه می شود و برای تزیین دسرها و بستنی ها کاربرد زیادی دارد.
شربت غلیظ انواع مربا هم سیروپ خوانده میشود.
طرز تهیه سیروپ ساده:
شکر ۱ پیمانه آب نصف پیمانه عسل ۲ قاشق غذاخوری زعفران حل شده غلیظ ۱ قاشق سوپخوری گلاب ۲ قاشق سوپخوری جوهرلیمو ۱/۸ قاشق چایخوری۱) شکر و آب را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید.
۲) با قاشق چوبی به آرامی هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.
۳) شربت که جوش آمد عسل را اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه به آرامی قل بزند.
۴) جوهرلیمو را بیفزایید و پس از ۱ دقیقه زیرش را خاموش کنید.
۵) گلاب و زعفران را افزوده و کمی هم بزنید.
شربت بار شما آماده ست.
شربت بار ۳ ماه در دمای محیط قابل نگهداری است.
شاد باشید ?