بواسیر چیست + راههای درمان خانگی و قطعی بواسیر یا هموروئید
بواسیر–عکس بواسیر
درمان گیاهی بواسیر–درمان خانگی بواسیر
شایعترین بیماری مقعد است. بواسیر یا هموروئید (به انگلیسی: Hemorrhoid) به گشاد شدن رگهای وریدی در مجرای مقعدی میگویند که به کنترل مدفوع کمک میکنند. آنها زمانیکه متورم یا ملتهب میشوند «بیمارگونه» یا همان بواسیر میشوند. آنها در حالت فیزیولوژیک خود مانند بالشتکی مرکب از مجرای سرخرگی- سیاهرگی و بافت همبند عمل میکنند.
درمان بواسیر بدون عمل-علت بواسیر
انواع هموروئیدها یا بواسیرها
۱-بواسیر یا هموروئید داخلی : بواسیر داخلی معمولاً همراه با خون قرمز روشن خونریزی مقعدی بیدرد حین یا پس از کار کردن مزاج است. معمولاً خون سطح مدفوع را میپوشاند، که به این شرایط مدفوع خونی میگویند، یا روی کاغذ توالت دیده میشود، یا در کاسه توالت چکه میکند. معمولاً رنگ خود مدفوع طبیعی است. بواسیر داخلی معمولاً زمانی دردناک میشود که ترومبوز یا نکروز شود.
۲-بواسیریا هموروئید خارجی : بواسیر خارجی آنهایی هستند که زیر خط شانهای یا خط دندانهدار رخ میدهند. آنها در سوی نزدیک توسط مقعد و در سوی دور توسط پوست پوشانده شدهاند، که هردو به درد و دما حساس میباشند.
۳-بواسیر یا هموروئید ترومبوزه
علائم بواسیر
۱- بروز درد در ناحیه مقعد در موقع دفع مدفوع
۲- ظاهر شدن ترشح مخاطی (بلغمی) پس از اجابت مزاج
۳- دفع ناقص مدفوع (موقعی که حس می کنید روده شما بعد از دفع مدفوع هنوز به صورت کامل خالی نشده است)
۴- به وجود آمدن برآمدگی در ناحیه مقعد
۵- به وجود آمدن درد و خونریزی در ناحیه مقعد در زنان باردار
۶- بی اختیاری مدفوع
۷- به وجود آمدن التهاب و تورم ناحیه مقعد
۸- خارج شدن بالشتکهای عروقی از مقعد
۹- خونریزی از مقعد
۱۰- مشاهده رگه های خونی بر روی مدفوع یا خون در مدفوع
۱۱- خارش در ناحیه مقعد.
شکل بواسیر-بواسیر خارجی-بواسیر خونی
اقدامات پیشگیرانه از بواسیر :
پرهیز از فشار آوردن بههنگام دفع، پرهیز از یبوست و اسهال چه با داشتن رژیم غذایی دارای فیبر فراوان و نوشیدن مایعات زیاد یا دریافت مکملهای فیبردار، و انجام تمرینات ورزشی کافی. گذاشتن زمان کمتر برای تلاش برای دفع مدفوع، پرهیز از مطالعه در دستشویی، بههمراه کم کردن وزن برای افراد دارای اضافه وزن و پرهیز از برداشتن اشیای سنگین نیز توصیه شده است.
علل بواسیر
۱- رژیم غذایی بدون فیبر
۲- فشار زیاد و مکرر به سیاهرگ های مقعد یا راست روده
۳- نشستن یا ایستادن به مدت طولانی
۴- چاقی
۵- یبوست
۶- کم شدن توان عضلانی در سنین بالا
۷- جراحی راست روده یا پارگی مجرای تناسلی به هنگام زایمان و دوختن آن
۸- بیماری کبدی
۹- سرطان روده بزرگ
۱۰- سکس مقعدی
۱۱- بالا بردن فشار خون در سیستم سیاهرگی دستگاه گوارش
۱۲- سرفهٔ مزمن و نقص در عملکرد لگن
راههای درمان بواسیر
۱- درمان اسهال مزمن به عنوان مهم ترین دلیل بروز هموروئید
۲- استفاده از آب گرم هنگام استفاده از توالت
۳- نشستن در وان صندلی دار که حدود ۷ تا ۱۰ سانتی متر از بدن در آب گرم قرار گیرد یا استفاده از کمپرس آب گرم
۴- پرهیز از نشستن زیاد دردستشویی (استفاده از توالت فرنگی بهتر است)
۵-فعالیت بدنی
۶- ماساژ سطح شکم برای عبور بهتر جریان خون از روده ها در صورت وجود یبوست
۷- یخ به کاهش رگ های خونی کمک می کند، تورم را کاهش می دهد و فورا باعث آرامش و کاهش درد می شود.
یک پک یخ یا یک قطعه ذوب شده را به مدت ۱۰ دقیقه در یک پارچه در منطقه آسیب دیده قرار دهید. این کار را چند بار در روز انجام دهید تا خونریزی کاهش یابد.
شما حتی می توانید از یک بسته کوچک از سبزیجات یخ زده مانند نخود فرنگی یا ذرت استفاده کنید. بسته را در یک حوله قرار دهید و سپس آنرا روی بواسیر قرار دهید. این کار را برای ۲۰ دقیقه، سه بار در روز انجام دهید.
۱) استفاده ازغذاهای پر فیبر یا به عبارت دیگر سبزی جات و میوه جات،که هم در جلوگیری از بروز این بیماری و هم در درمان این بیماری مؤثرند. برخی از انواع غذاهای پرفیبرعبارتند از:
* انواع حبوبات به خصوص نخود ، لوبیا و باقلا
* دانه های کامل و سبوس دارمانند سبوس جو و شلتوک برنج و ذرت، برنج قهوه ای، ارزن، چاودار و گندم سیاه.
* انواع میوه جات
* سبزی جات مانند کاهو، هویج و کلم .
۲) مصرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب
آشنایی و اطالعات جامع در مورد بیماری بواسیر چیست؟
بیماری بواسیر شایعترین بیماری مقعدی است. برای درمان بواسیر راههای مختلفی وجود دارد. عمل بواسیر و جراحی بواسیر از راههای درمان بواسیر است.
به باد کردن یا بیرون زدگی رگهای وریدی (که در مجرای مقعدی به کنترل مدفوع کمک میکنند) بواسیر یا هموروئید (Hemorrhoid) گفته میشود. این عارضه در میان هر دو جنسیت تقریباً یکسان است و بیشتر در افرادی که در محدوده سنی ۴۵ تا ۶۵ سال قرار دارند رخ میدهد. با وجود آنکه این بیماری مزمن و دردناک است، متاسفانه اکثر مبتلایان از ابراز آن خودداری می کنند.
فشار زیاد به پایین راست روده و ناحیه مقعدی (رکتوم) به هر علتی که باشد باعث متورم شدن غیر طبیعی این سیاهرگها میشود. این فشار میتواند به علل مختلفی همچون رژیم غذایی بدون فیبر، نشستن یا ایستادن برای مدت طولانی، چاقی، یبوست، کمشدن توان عضلانی در سنین بالا، جراحی راست روده یا پارگی مجرای تناسلی به هنگام زایمان و دوختن آن، بیماری کبدی، سرطان روده بزرگ، سکس مقعدی و بالا رفتن فشار خون در سیستم سیاهرگی دستگاه گوارش باشد.
رگهای وریدی در حالت فیزیولوژیک خود مانند بالشتکی مرکب از مجرای سرخرگی- سیاهرگی و بافت همبند عمل میکنند. این بیماری شایعترین بیماری مقعد است.
علائم بواسیر چیست؟
بسته به نوع بواسیر که به دو نوع داخلی و خارجی دسته بندی میشود، علائم بواسیر متفاوت است:
علائم بواسیر داخلی: بواسیرهای داخلی در داخل کانال مقعدی ایجاد میشوند. علائم بواسیر داخلی معمولاً همراه با خون قرمز روشن مقعدی و بدون درد حین یا پس از کار کردن مزاج است. معمولاً خون سطح مدفوع را میپوشاند که به این شرایط مدفوع خونی میگویند، یا روی سنگ توالت دیده میشود. معمولاً رنگ خود مدفوع طبیعی است. سایر علائم ممکن است شامل ترشح مخاط، توده میاندوراهی (در صورتیکه فروافتادگی از مقعد وجود داشته باشد) خارش و بیاختیاری مدفوع باشد. بواسیر داخلی معمولاً زمانی دردناک میشود که ترومبوز یا نکروز شود.
بواسیرهای خارجی به صورت توده نرم و متورم و یا توده سفت در اطراف ناحیه مقعدی ظاهر میشوند. این بیماری ممکن است علائم کمتری داشته باشد یا اگر ترومبوز باشد همراه با درد و تورم در ناحیه مقعد خواهد بود. بسیاری از مردم به اشتباه هرنوع علامت رخ داده در اطراف منطقه مقعدی – راست رودهای را «بواسیر» میدانند و دلایل جدی این علائم را نادیده میگیرند.
علت بروز بیماری بواسیر چیست؟
علت دقیق این بیماری ناشناخته است. برخی عوامل که احتمال نقشآفرینی دارند عبارتند از:
روشهای نامنظم دفع (یبوست یا اسهال) کمبود تمرینات بدنی عوامل تغذیهای مانند رژیمهای کمفیبر افزایش فشار درونشکمی (کشیدگی طولانیمدت، آب آوردگی شکم، توده درونشکمی، یا بارداری) عوامل ژنتیکی نبود دریچه درون رگهای بواسیری و افزایش سن درطول دوران بارداری، فشار از طرف جنین روی شکم و تغییرات هورمونی باعث بزرگ شدن رگهای بواسیری میشود. همچنین زایمان منجر به افزایش فشارهای درونشکمی میشود. زنان باردار در موارد نادر نیاز به درمان با جراحی دارند، چرا که علائم معمولاً پس از زایمان از بین میروند. دلیل دیگر، احتمالاً سفت شدن و تیز شدن مدفوع و برخورد آن با مویرگها و پارگی آنها در رکتوم است.انواع بیماری بواسیر
همانگونه در در بالا اشاره شد، بیماری بواسیر به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم بندی میشود و ممکن است فرد بیمار به طور همزمان هر دوی آنها را داشته باشد. در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
انواع بواسیر داخلیبواسیر داخلی آنهایی هستند که بالای خط شانهای قرار دارند. آنها پوشیده از روبافت ستونی هستند که فاقد گیرنده درد میباشند. این نوع بیماری براساس درجه فروافتادگی به چهار نوع تقسیم کردند.
درجه I: بدون فروافتادگی. فقط رگهای خونی برجسته. در این مرحله هموروئید به داخل کانال آنال متورم میشود ولی پایینتر از خط دندانهای نمیآید.
درجه II: فروافتادگی هنگام نشستن اما همراه بازگشت خودکار. در این مرحله هموروئید به پایینتر از خط دندانهای پرولاپس رسیده ولی با فشار دادن آن به جای اصلی باز میگردد.
درجه III: فروافتادگی هنگام نشستن و نیازمند بازگرداندن با دست. در این مرحله هموروئید با زور زدن یا اجابت مزاج بیرون زدگی مییابد و با وارد کردن فشار بر روی توده اندازه آن کاهش میباید.
درجه IV: فروافتادگی و غیرقابل برگشت با دست. هموروئید به طور دائم بیرون زدگی مییابد و غیر قابل بازگشت.
اگر چه این تقسیم بندی دچار محدودیت است ولی برای انتخاب روش درمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
بواسیر خارجیبواسیر خارجی آنهایی هستند که زیر خط شانهای یا خط دندانهدار رخ میدهند. آنها در سوی نزدیک توسط مقعد و در سوی دور توسط پوست پوشانده شدهاند، که هردو به درد و دما حساس میباشند.
بسیاری از مشکلات مقعدی – رودهای شامل بریدگیها، فیستولها، دملها، سرطان روده بزرگ، واریسهای رودهای و خارش علائم مشابهی دارند و ممکن است به اشتباه بواسیر نامیده شوند. خونریزی رودهای هم ممکن است در اثر سرطان روده بزرگ، التهاب روده بزرگ شامل بیماری التهابی روده، دیورتیکولوز و آنژیودیسپلاسیا رخ دهد. اگر کمخونی مشاهده شود، علتهای احتمالی دیگر باید درنظر گرفته شود.
راههای پیشگیری از بیماری بواسیر
غالبا اقدامات پیشگیرانه توصیه میشوند که میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
پرهیز از فشار آوردن بههنگام دفع مراقبتهای لازم برای جلوگیری از بروز یبوست و اسهال داشتن رژیم غذایی دارای فیبر فراوان و نوشیدن مایعات زیاد یا دریافت مکملهای فیبردار انجام تمرینات ورزشی کافی گذاشتن زمان کمتر برای تلاش برای دفع مدفوع و پرهیز از مطالعه در دستشویی کم کردن وزن برای افراد دارای اضافه وزن و پرهیز از برداشتن اشیای سنگینراههای درمان بواسیر
برای درمان بواسیر، اگر در مراحل اولیه و خفیف باشد موارد زیر توصیه میشود:
افزایش دریافت فیبر مانند خوردن قارچ دریافت مایعات از راه دهان برای حفظ جذب آب استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی برای تسکین درد استراحتدر ادامه به روشهای دیگر درمان بواسیر اشاره خواهیم کرد.
درمان سنتی
درمان سنتی معمولاً شامل رژیمی غنی از فیبر غذایی، نوشیدن مایعات به منظور حفظ میزان آب بدن، داروهای غیراستروئیدی ضد التهاب (NSAID)، حمام نشسته و استراحت میباشد. اگر تحریک ایجاد شده است نشستن داخل آب گرم (وان یا لگن آب گرم) روزانه چند بار و هر بار به مدت ده تا پانزده دقیقه به کاهش تورم کمک کرده و منطقه گرفتار را تسکین میدهد. نشستن در لگن (وان یا قصری) آب گرم در صورتی که بهدنبال دفع پیخال (مدفوع) باشد، بیشترین اثر را خواهد داشت. نوشیدن مایعات بیشتر نشان میدهد که نتایج بهتری به دست میآید و میتوان با تغییرات رژیمی یا مصرف مکملهای فیبری نتایج بهتری گرفت.
درمان بواسیر با انجیر خشک: چند انجیر خشک را با آب گرم بشویید وشب آن را خیس نمایید. صبح انجیر و آبی که انجیر در آن خیس خورده را میل نمایید. خوردن انجیر هنگام عصر نیز مفید میباشد. خوردن انجیر زمانی اثر گذار است که چندین هفته خوردن آن را ادامه دهید. دانههای ریز انجیر باعث تحریک روده و حرکت مدفوع میشود.
درمان داروئی
اگرچه بسیاری داروهای شیافی و موضعی برای درمان بواسیر وجود دارد، اما شواهد اندکی برای تضمین استفاده از آنها وجود دارد. داروهای حاوی استروئید را نباید بیش از ۱۴ روز استفاده نمود، زیرا ممکن است باعث نازک شدن پوست شود. اکثر داروها حاوی ترکیبی از عناصر فعال هستند. این عناصر شامل موارد زیر است: یک کرم محافظتی همچون وازلین یا اکسید روی یک داروی مسکن همچون لیدوکائین و یک منقبض کننده عروق همچون اپینفرین میباشد. زردینه دارای فواید مشکوک و احتمالاً عوارضی جانبی هستند. علائم آن معمولاً پس از بارداری برطرف میشود؛ بنابراین درمان فعال را به بعد از زایمان موکول میکنند.
درمان به کمک نوار زخم لاستیکی
برای درمان به کمک نوار زخم لاستیکی روشهای متعددی را میتوان انجام داد. اگرچه به طور کلی این روشها ایمن هستند، اما ممکن است برخی عوارض جانبی نادری همچون گندخونی اطراف مقعد نیز در بر داشته باشد.
بندآوری توسط نوار زخم لاستیکی معمولاً بهعنوان اولین راه درمان برای کسانی است که دچار هموروئید نوع ۱ تا ۳ هستند. در این روش نوار زخمهای لاستیکی را در فاصله دست کم ۱ سانتیمتری بالای خط دندانه میچسبانیم تا جریان خون در آن قسمت مسدود شود. ظرف مدت ۵ تا ۷ روز، هموروئید خشک شده میافتد. در صورتی که نوار زخم خیلی نزدیک به خط دندانه چسبیده شود، فوراً موجب درد شدید میشود. در افرادی که این روش درمانی را به کار گرفتهاند میزان درمان ۸۷٪ نتیجه بخش بوده است و حدود ۳٪ دچار عوارض و درد شدهاند.
درمان با روش اسکلرتراپی
اسکلروتراپی عبارت است از تزریق یک ماده متصلب همچون فنول در هموروئید که این روش موجب فرو ریختن دیوارههای رگها شده و هموروئیدها را میخشکاند. میزان موفقیت این روش درمانی پس از گذشت ۴ سال از درمان حدود ۷۰٪ است که نسبت به روش درمانی بندآوری توسط نوار زخم لاستیکی میزان موفقیت بیشتری است.
درمان بواسیر به کمک سوزاندن زخم
روشهای متعددی از سوزاندن زخم وجود دارد که در مورد هموروئید موثر است؛ اما این روشها معمولاً هنگامی استفاده میشود که روشهای دیگر بینتیجه باشد. این کار را میتوان از طریق سوزاندن برقی زخم، سوزاندن بهوسیله اشعه فروسرخ، جراحی لیزر یا جراحی کرایو انجام داد. سوزاندن زخم از طریق اشعه فروسرخ میتواند یک گزینه درمانی برای افرادی باشد که دچار هموروئید نوع ۱ یا ۲ هستند. بیمارانی که دچار هموروئید نوع ۳ یا ۴ هستند احتمال وقوع مجدد بیماری بالاست.
جراحی بواسیردر صورتی که روشهای ساده و درمان سنتی نتیجهبخش نباشد، میتوان از چندین روش جراحی کمک گرفت. تمامی درمانهای جراحی به نوعی دارای مقداری عوارض از جمله خونریزی، عفونت، تنگی مقعد و احتباس ادراری میباشد که علت آن نزدیکی زیاد مقعد به رشتههای عصبی است. همچنین ممکن است اندکی خطر بیاختیاری در دفع و مخصوصاً دفع مایع به میزان ۰٪ تا ۲۸٪ وجود داشته باشد.
انواع جراحی بواسیر
برش هموروئید (Excisional hemorrhoidectomy): این روش توصیه شده برای افرادی است که دارای هموروئید خارجی میباشند. این روش عمدتاً زمانی استفاده میشود که وضعیت هموروئید بسیار وخیم باشد. در این روش بیمار پس از انجام عمل جراحی درد بسیار زیادی را تجربه میکند و معمولاً ۲ تا ۴ هفته طول میکشد تا بهبود یابد. اما در دراز مدت کسانی که دارای هموروئید درجه ۳ هستند و با این روش درمان شدهاند، شرایط بهتری نسبت به افرادی دارند که با روش رگ بندی با طناب لاستیکی درمان شدهاند.
درمان سرخرگ زادیی هموروئیدی: درمان سرخرگ زادیی هموروئیدی در سراسر مقعد به روش داپلر روشی تقریباً هجومی است که با استفاده از داپلر فراصوتی محل دقیق ریزش درونی خون سرخرگی را شناسایی میکند. این سرخرگها سپس به هم متصل میشوند و بافت پرولابه شده بخیه میشود و به حالت نرمال برمیگردد. میزان بازگشت در این روش اندکی بالاتر است اما مشکلات و عوارض آن در مقایسه با هموروئیدکتومی کمتر است.
هموروئیدکتومی: این روش که به عنوان هموروئیدوپکسی بسته نیز شناخته میشود روشی است که در آن قسمت عمده بافت هموروئیدی که به صورتی غیرعادی بزرگ شده است برش داده میشود و سپس مابقی بافت هموروئیدی به جای طبیعی خودش برگردانده میشود. این عمل معمولاً درد کمتری دارد و در مقایسه با برش کامل هموروئید، زودتر بهبود مییابد. اما در این روش شانس برگشت علائم هموروئیدی بیشتر از روش رایج همورئیدکتومی است و بنابراین معمولاً این عمل به بیمارانی که دچار هموروئید درجه ۲ یا ۳ هستند توصیه میشود.
درمان بواسیر بدون عمل جراحی
بواسیر مشکلی آزاردهنده و دردناک است که به راحتی درمان می شود و قابل پیشگیری است. با بدتر شدن بواسیر در طول مدت، پزشک توصیه می کند به سرعت درمان شود. مطالعات نشان می دهد حدود هفتادوپنج درصد بزرگسالان در اروپا و امریکای شمالی بواسیر را تجربه می کنند. حدود نیمی از این افراد که بالای پنجاه سال هستند باید درمان شوند و فقط حدود چهاردرصد آن ها از طریق قرص درمان می شوند. بواسیر بیشتر در افراد بین چهل و پنج تا شصدوپنج سال رایج است. اما این به معنی این نیست که کودکان و سایر افراد دچار بواسیر نمی شوند. بواسیر مشکلی است که بیشتر در آقایان رایج است. خانم ها بیشتر در بارداری دچار بواسیر می شوند ( بواسیر در بارداری و راهکارهای درمانی آن) این مقاله، علائم، درمان و دلایل بواسیر و روش های درمان آن را توضیح می دهد.علت بواسیر در زنان چیست؟
علت بواسیر در زنان چیست؟
هنگامی که رگ های اطراف مقعد و لگن گشاد یا متورم می شوند بواسیر اتفاق می افتد. این اتفاق به دلایل زیر پیش می آید:
بارداری (بواسیر در بارداری) بالا رفتن سن اسهال مزمن یبوست مزمن نشستن به مدت طولانی (به خصوص در توالت) نزدیکی جنسی از مقعد چاقی بیش از حد ژنتیک- برخی افراد تمایل به بواسیر را ارث می برند.بواسیر می تواند داخل و بالای داخل مقعد اتفاق بیفتد. همچنین می تواند زیر پوست مقعد به صورت خارجی اتفاق بیفتد.
علائم بواسیر چیست؟
خونریزی، معمولا بدون درد. بیمار معمولا لکه های قرمزی بر روی دستمال توالت در هنگام تمیز کردن مقعد مشاهده می کند.
خارش در منطقه مقعد درد در منطقه مقعد توده های بیرون زده از منطقه مقعد تورم در منطقه مقعد توده نزدیک مقعد؛ می تواند باعث آزار و ناراحتی شود. چکه کردن مدفوع (بدون این که شما بخواهید)– بواسیر داخلی، در داخل روده، معمولا هیچ علامتی ندارد. بیمار از این بواسیر اطلاعی ندارد زیرا مشکلی ایجاد نمی کند. اما اگر علائم آن مشاهده شوند، خونریزی مقعدی اتفاق می افتد.
– گاهی اوقات تا زمانی که خونریزی در مدفوع مشاهده نشود، فرد از بواسیر داخلی خبر ندارد.
– زور زدن در هنگام مدفوع کردن باعث خونریزی می شود. زور زدن باعث خروج بواسیر داخلی از مقعد می شود که همراه با درد است.
– هنگامی که بیمار بواسیر خارجی دارد، بواسیر در زیر پوست مقعد دیده می شود. این بواسیر باعث خارش و خونریزی می شود. گاهی اوقات خون تجمع می کند و لخته خون ایجاد می شود که باعث ایجاد درد می شود. همچنین اطراف مقعد متورم و ملتهب می شود. بواسیر خارجی معمولا همراه با درد است.
چه زمانی برای بواسیر نیاز به ملاقات با پزشک است؟
– هنگامی که علائم گفته شده را مشاهده کردید با پزشک تماس بگیرید. به یاد داشته باشید شاید خونریزی مقعد به دلیل دیگری باشد مانند سرطان مقعد. به همین دلیل گاهی خونریزی مقعد جدی گرفته نمی شود و به پزشک مراجعه نمی شود.
– پزشک آزمایشات مختلفی بر روی شما انجام می دهد. این آزمایشات شامل آزمایش مقعدی دیجیتال می باشد که پزشک از طریق انگشت روغن زده با دستکش انجام می دهد.
– گاهی اوقات آزمایش توسط آنوسکوپ انجام می شود. اگر بواسیر پس از روش های خانگی بهبود نیابد، باید به پزشک مراجعه کنید.
– اگر علائم همراه باحرکات شکم باشد، مدفوع تیره رنگ است، لخته خون در مدفوع وجود دارد حتما به پزشک مراجعه کنید.
– پزشک آزمایشات مختلفی برای بررسی مشکل شما انجام می دهد.
– اگر علائم همراه با خونریزی شدید، سرگیجه ( سرگیجه نشانه چیست؟ ) و درد باشد حتما به پزشک مراجعه کنید.
درمان بواسیر چگونه است؟
گاهی اوقات بواسیر خود به خود بهبود می یابد اما در بیشتر موارد به مصرف قرص یا عمل جراحی نیاز است.
1- مصرف قرصبیشتر داروهای بواسیر شامل شیاف و پماد می باشد. این داروها از خارش و درد جلوگیری می کنند. این داروها نباید بیش از هفت روز مصرف شوند (مگر به تجویز پزشک).
2- برش های سادهپزشک در صورتی که لخته ای در اطراف بواسیر ایجاد شود، برشی ساده ایجاد می کند. این برش بسیار موثر است. در بیشتر موارد در هنگام خونریزی پیوسته نیاز به انعقاد، اسکلروتراپی و بستن باند لاستیکی می باشد.
عمل جراحی برای درمان بواسیر اگر بواسیر با استفاده از روش های قبل درمان نشد یا خیلی بزرگ باشد باید از عمل جراحی استفاده شود. در بیشتر موارد بیمار پس از عمل جراحی بلافاصله به منزل می رود اما گاهی در بیمارستان می ماند. در عمل جراحی قسمتی از روده برداشته می شود تا احتمال پایین افتادگی بواسیر کاهش یابد.پیشگیری از بواسیر در زنان
اگر مدفوع همیشه نرم باشد احتمال بواسیر کاهش می یابد. احتمال بواسیر به روش های زیر کاهش می یابد:
تغذیه- مصرف میوه، سبزیجات، غلات و مایعات باعث نرم شدن مدفوع می شود. (مایعات نباید شامل الکل باشد). سعی کنید غذاهای غنی از فیبر بخورید. زور زدن- در هنگام مدفوع کردن زور نزنید. این کار باعث افزایش فشار بر روی رگ های مقعد می شود. هنگامی که نیاز است دستشویی بروید- سعی کنید بلافاصله در هنگام نیاز دستشویی بروید. هر چقدر بیشتر صبر کنید مدفوع خشک تر می شود. فعالیت فیزیکی- نشستن یا ایستادن در یک نقطه به مدت طولانی باعث افزایش فشار بر روی رگ ها می شود. وزن مناسب- وزن زیاد (رژیم لاغری | چگونه لاغر شویم؟) باعث افزایش احتمال بواسیر می شود.10 درمان خانگی بواسیر
بواسیر بر 75 درصد از مردم در ایالات متحده تاثیر می گذارد. آنها اغلب هنگامی که افراد بین 45 تا 65 ساله هستند مورد حمله قرار می گیرند. این مشکل رایج زمانی اتفاق می افتد که رگهای داخل مقعد و رکتوم متورم و ملتهب می شوند. تعدادی از عواملی که موجب این مشکل می شوند عبارتند از مانند گرانش، سابقه خانوادگی، یبوست، رژیم کم فیبر، سنگین شدن، چاقی، آلرژی غذایی، عدم فعالیت بدنی، بارداری و مدت زمان نشستن یا ایستادن طولانی. اگر بواسیر مدت طولانی باقی بماند و درمان نشود ممکن است منجر به عوارضی مانند خونریزی مزمن، مرگ بافت و حتی سرطان مقعد یا کولورکتال شود. خوشبختانه، درمان با بواسیر و کاهش علائم با مواد ساده و طبیعی، دشوار نیست. در اینجا 10 درمان خانگی برای بواسیر وجود دارد:
1-یخاولین درمان خانگی که به شدت توصیه می شود یخ است. یخ به کاهش رگ های خونی کمک می کند، تورم را کاهش می دهد و فورا باعث آرامش و کاهش درد می شود.
یک پک یخ یا یک قطعه ذوب شده را به مدت 10 دقیقه در یک پارچه در منطقه آسیب دیده قرار دهید. این کار را چند بار در روز انجام دهید تا خونریزی کاهش یابد. شما حتی می توانید از یک بسته کوچک از سبزیجات یخ زده مانند نخود فرنگی یا ذرت استفاده کنید. بسته را در یک حوله قرار دهید و سپس آنرا روی بواسیر قرار دهید. این کار را برای 20 دقیقه، سه بار در روز انجام دهید. 2. آلوئه وراآلوئه ورا یکی از بهترین مواد طبیعی برای درمان بواسیر است. خواص ضد التهابی و درمانی آلوئه ورا باعث کاهش تحریک بواسیر می شود. آلوئه ورا می تواند برای بواسیر داخلی و خارجی استفاده شود.
برای درمان بواسیر خارجی، کمی از ژل آلوئه ورا را بر روی مقعد قرار دهید و به آرامی ماساژ دهید. این روش ساده، درد را تسکین می دهد و احساس سوزش را کم می کند. برای درمان بواسیر داخلی، برگ آلوئه ورا را برش بزنید. اطمینان حاصل کنید که بخش هایی از خار مانند گیاه را قطع کنید. نوارها را در ظرف قرار دهید و آنها را فریز کنید. برای از بین بردن درد، سوزش، و احساس خارش آلوئه ورای سرد را بر روی بواسیر قرار دهید. 3. آب لیموآب لیمو حاوی مواد مغذی مختلف است که می تواند با تقویت مویرگ ها و دیواره های رگ های خونی بواسیر را تسکین دهد.
مقداری پنبه را به آب لیمو تازه آغشته کرده و آنرا روی بواسیر قرار دهید. در ابتدا، سوزش خفیفی خواهید داشت، اما به زودی درد کاهش می یابد. نصف لیمو را به یک فنجان شیر گرم بیفزایید و آن را بنوشید. این کار را هر سه ساعت برای نتیجه بهتر انجام دهید. نصف قاشق چای خوری از آب لیمو، آب زنجبیل، آب نعناع و عسل را با هم مخلوط کنید. مخلوط را یکبار در روز مصرف کنید. 4. روغن بادامروغن بادام که مخصوص خواص جذب کننده و نرم کننده است، عمدتا برای درمان بواسیر خارجی استفاده می شود. پنبه را در روغن بادام خالص قرار دهید و آن را در منطقه آسیب دیده قرار دهید. این کار باعث کاهش التهاب و کاهش احساس سوزش و خارش می شود. این کار را چند بار در روز انجام دهید.
5. روغن زیتونروغن زیتون دارای خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است و برای درمان بواسیرهای خارجی مورد استفاده قرار می گیرد. این روغن به افزایش الاستیسیته عروق خونی کمک کرده و باعث کاهش التهاب و کاهش اندازه عروق خونی در کانال مقعد می شود.
روزانه یک قاشق چایخوری روغن زیتون مصرف کنید. این ماده به کاهش التهاب کمک کرده و عملکرد سیستم دفع ادرار را بهبود می بخشد. آب برگ آلو را خارج کرده و آن را به روغن زیتون اضافه کنید. این مخلوط را روی بواسیر خود اعمال کنید. این کار باعث کاهش درد و تورم می شود. 6. دانه های کاملاگر از بواسیر رنج می برید، غذاهای حاوی غلات کامل مصرف کنید. تمام محصولات غلات کامل حاوی مقدار زیادی فیبر است، که در کاهش علائم بواسیر و خونریزی بسیار موثر است. این مواد مغذی به پاک کردن سیستم دستگاه گوارش کمک می کند، از از یبوست جلوگیری می کند و به روده اجازه کارایی بیشتر می دهد. غذاهای غنی از فیبر می تواند مدفوع را تسکین دهد و حجم آن را افزایش دهد، که باعث کاهش فشار خون در هنگام حرکت روده می شود. برخی از بهترین محصولات کل دانه عبارتند از جو، ذرت، برنج قهوه ای، ارزن، چاودار و گندم سیاه.
7- عنبر نساخواص رطوبت دهنده و مرطوب کننده عنبر سائل باعث کاهش ناراحتی های مربوط به بواسیر می شود. امولسیون رطوبت می تواند به کاهش رگ های خونی ملتهب، کاهش درد، خارش و تورم کمک کند.
یک توپ پنبه را در عنبر سائل قرار دهید و آن را روی بواسیر قرار دهید. این کار را حداقل سه بار در روز انجام دهید. می توانید از پدهای پزشکی که حاوی عنبر سائل هستند استفاده کنید. این پدهای پاک کننده مرطوب می تواند به جای یا همراه با کاغذ توالت استفاده شود. این یک راه خوب برای محافظت مقعد از تحریک و میکروارگانیسم ها است. 8. سرکه سیببا توجه به خواص ضد قارچ سرکه سیب (سرکه سیب | خواص سرکه سیب و طریقه مصرف آن)، آن را می توان برای انقباض عروق خونی و کاهش تورم و تحریک بواسیر داخلی و خارجی استفاده کرد.
در مورد بواسیر خارجی، به آرامی یک توپ پنبه خیس خورده در سرکه سیب را در برابر ناحیه التهابی فشار دهید. در ابتدا احساس سوزش خواهید کرد، اما به زودی از خارش و سوزش کم خواهد شد. این کار را چند بار در روز انجام دهید تا تورم کاهش یابد. در مورد بواسیر داخلی، یک قاشق چای خوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید و حداقل دو بار در روز آن را بنوشید. می توانید عسل به آن اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشد. 9. چای کیسه ای سیاهاسید تانن موجود در چای نوعی رطوبت طبیعی است که به کاهش تورم و درد ناشی از بواسیر کمک می کند.
یک کیسه چای سیاه را در آب گرم مرطوب کنید. آن را از آب خارج کنید و آن را کمی سرد کنید. کیسه چای گرم و مرطوب را بر روی رگ های متورم حدود 10 دقیقه قرار دهید. این کار را دو یا سه بار در روز انجام دهید. می توانید از کیسه های سرد استفاده شده برای بواسیر استفاده کنید. کیسه های سرد را به مدت 5 تا 10 دقیقه روی محل قرار دهید. 10. آب هنگامی که از بواسیر داخلی یا خارجی رنج می برید، مصرف آب را افزایش دهید. سعی کنید هشت تا 10 لیوان آب در روز بنوشید. مصرف آب به مقدار کافی به پاکسازی سیستم داخلی کمک می کند و کل بدن شما را از کم آبی حفظ می کند. همچنین حرکت روده را تسهیل می کند و مدفوع نرم را حفظ می کند و تنش را کاهش می دهد. هنگامی که به اندازه کافی آب و مایعات دیگر نمی نوشید، خروج مواد زائد از بدن کاهش می یابد و در روده می تواند وجود داشته باشد. نتیجه نهایی سخت شدن مدفوع است که مشکل بواسیر را بدتر می کند. اگر بواسیر مداوم دارید که منجر به خونریزی شدید می شود به پزشک مراجعه کنید.خلاصه ای از درمان بواسیر
راه هایی برای کاهش علائم وجود دارد اما به طور کامل بواسیر را از بین نمی برد.
کرم ها و پمادها- کرم ها و پمادها حاوی هیدروکورتیزون است. شستشوی قسمت تاثیر پذیر- قسمت تاثیر پذیر را با آب گرم بشویید. از صابون استفاده نکنید. پس از حمام، منطقه تاثیرپذیر را با سشوار خشک کنید. پک یخ و کمپرس سرد- استفاده از کمپرس سرد باعث کاهش تورم می شود. دستمال توالت مرطوب- دستمال توالت خشک باعث بدتر شدن شرایط و بیماری می شود. مسکن ها- برخی مسکن ها مانند آسپرین، ایبوپروفن و استامینوفن باعث کاهش درد می شوند.درمان بواسیر خونی
این مطلب تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شود و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست.
منبع: مجله اینترنتی ستاره / ooma.ir
گردآوری و بازنشر: خاتون آنلاین
مطالب مرتبط:
هموروئید+درمان هموروئید+درمان بواسیر در منزل
دلایل خارش مقعد+درمان خانگی و علائم