30 روش درمان خانگی کمردرد + از بین بردن کمر درد
انواع کمر درد-درمان خانگی کمر درد- ورزش کمر درد
درمان گیاهی کمر درد-کمردرد در زنان
امروزه کمردرد پیر و جوان نمیشناسه، هرکس رو میبینید زن و مرد و پیر و جوان از کمردرد شاکی هستند، حالا یکی کمتر یکی بیشتر. مهمترین علتش تغییر سبک زندگی ماست که باعث شده ساعت طولانی را یوی صندلی بنشینیم و تحرک نداشته باشیم و شیوه نشستن ما کاملا اشتباه باشه. در این مقاله سعی شده هر راه درمان خانگی که برای کمردرد وجود داره، به شما معرفی کنه:
نه، کمر درد در سر شما نیست. اما آنچه در سر شماست می تواند آن را بدتر کند. مکی می گوید: “ترس و اضطراب می تواند درد را تقویت کند.” “مردم اغلب در این افکار هستند که ” این درد هرگز بهتر نخواهد شد. ” از آنجا که مدارهای مغزی که روند پردازش را انجام می دهند با مدارهایی که درگیر احساسات هستند همپوشانی دارند، وحشت می تواند درد واقعی را افزایش دهد. درمان شناختی – رفتاری به شما کمک می کند افکار منفی را تشخیص دهید و تجسم دهید. تنفس عمیق نیز می تواند به شما کمک کند به سادگی نوری در افکار تاریک خود ببینید. مکی می گوید: “با پذیرش این مسئله شروع کنید که درد دارید.” “سپس به خودتان بگویید، بهتر خواهد شد.”
کمر درد سیاتیک-کمردرد عصبی-علت کمردرد در مردان
درمان خانگی کمردرد
1- حرارت درمانیکاربرد حرارت دو مزیت اصلی دارد:
جریان خون را تحریک می کند که مواد مغذی را به قسمت های آسیب دیده کمر می رساند. مانع از فرستادن پیام های درد به مغز می شود.گرما می تواند به شکل های مختلفی باشد و بهتر است چندین روش را بررسی کنید و ببینید کدام روش برای شما مناسب است. حمام گرم و یا دوش، حمام داغ و یا استفاده از پکیج حرارتی، بطری آب گرم و یا پوشش گرم که حرارت پایدار را فراهم می کند، تمام راه هایی است که گرما را به کمر می رساند.
2- سرما درمانیکاربرد سرما دو مزیت اصلی دارد:
التهاب را کاهش می دهد، که معمولا یکی از عوامل کمر درد است. با کند کردن پالس های عصبی و کاهش درد به عنوان بی حسی موضعی استفاده می شود. 3- عضلات عقب ران را دو بار در روز بکشیداگر عضلات عقب ران کشیده باشند، مفاصل خاصره ای خاجی را تحت تأثیر قرار می دهند و باعث درد بیشتری خواهند شد. کشش عضلات عقب ران باید با دقت و حداقل دوبار در روز انجام شود. تمرینات کششی ملایم زیادی وجود دارد.
نکته: فعالیت هایی پیدا کنید که باعث خوشحالی شما می شوند:
درد مداوم می تواند در زندگی شما بر روابط شما، امور مالی و توانایی شما برای انجام کارها تاثیر بگذارد. همچنین می تواند خواب شما را مختل کرده و بر خلق و خوی شما تاثیر بگذارد. از آنجا که بسیاری از مشکلات دیگر معمولا همراه با کمردرد مزمن اتفاق می افتد، هر کاری می توانید برای خودتان انجام دهید تا از افسردگی جلوگیری کنید. بعضی از افراد معتقدند سه کار در روز می تواند باعث تحمل بیشتر درد شود از جمله لذت بردن از یک فنجان چای یا قهوه، تماس با یک دوست قدیمی، پیاده روی با سگ یا در آغوش گرفتن 30 ثانیه ای یک دوست عزیز.
حتی اگر در معرض درد شدید هستید و تحت درمان های گسترده پزشکی قرار گرفته اید، شما را تشویق می کنیم تا همچنان سعی کنید موارد ساده ای که می توانید برای کمک به بهبودی خود انجام دهید را امتحان کنید.
4- مصرف قرص و دارویک دارو ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) ) از قبیل ایبوپروفن (Motrin، (Advil یا ناپروکسن (Aleve) می تواند به کاهش درد کمک کند. تحقیق در راستای راهنمایی های پزشکی برای کمر درد نشان می دهد این داروها اثر بهتری نسبت به استامینوفن (Tylenol) دارند. در طول دوره های طولانی، NSAID ها می توانند مشکلات دستگاه گوارش را ایجاد کنند، بنابراین آنها را بدون مشاوره با پزشک مصرف نکنید.
5- روی پای خود تمرکز کنیدبرخی از مشکلات از زمین شروع می شود. بر طبق یک مطالعه اخیر در مجله روماتولوژی، زنان که پاهای خود را در هنگام راه رفتن به داخل می چرخانند بیشتر در معرض کمردرد قرار می گیرند.
6- ماساژماساژ هفته ای انجام دهید. یک مطالعه نشان می دهد افرادی که ماساژ می دهند بعد از 10 هفته کمتر احساس درد کمر و ناتوانی دارند. کشش عضلات نیز مناسب می باشد. مطالعه ای در سال 2013 نشان می دهد 63% از افرادی که از ماساژ استفاده می کنند، پس از هشت هفته بهبودی متوسطی دارند و 50٪ گزارشات پیشرفت قابل توجهی را نشان داده است.ماساژ می تواند درد عضله و یا تنش را کاهش دهد. یک مطالعه نشان می هد ماساژ درمانی همراه با درمان سنتی باعث عوامل زیر می شود:
درد را کاهش می دهد عملکرد پشت را بهبود می بخشد کاهش مصرف داروهای ضد التهابی کاهش زمان استراحتهیچ تفاوتی بین ماساژ آرام و ماساژ ساختاری وجود ندارد، اگرچه ماساژهای ساختاری گران تر هستند. در صورتی که هزینه درمان را نمی توانید بپردازید، از همسر یا دوست نزدیک خود بخواهید شما را ماساژ دهد. همچنین می توانید از پماد های دارویی برای تسکین درد اضافی استفاده کنید.
7- برای کاهش درد از روغن و پماد استفاده کنیدبسیاری از پمادها و روغن ها برای کمک به کاهش درد استفاده می شود. به عنوان مثال، کرم ها با کپسایسین می توانند کانال های درد در ناحیه آسیب پذیر را کاهش دهند. سایر مواد تشکیل دهنده ای که می توانید در کرم های موضعی جستجو کنید عبارتند از:
کتروپفن (دیترکتین) ایبوپروفن دیکلوفناک (ولترین) لیدوکائین فلفل قرمز سنفیتون ارنیقه برزیلتحقیقات نشان می دهد داروهای موضعی می تواند به اندازه داروهای خوراکی موثر باشند. بسیاری از آنها به طور قابل توجهی بهتر از داروهای تلقینی عمل می کنند. این داروها می توانند به شکل ژل، کرم و پچ باشند. یک مطالعه نیز شاهد کاهش درد در هنگام استفاده از اسانس اسطوخودوس یا پمادهای آماده شده با فلفل قرمز با طب فشاری بود.
8- حمام نمک اپسوم بگیریدنمک اپسوم یا سولفات دومنیزی، راه خود را از طریق پوست و عضلات شکم باز می کند. حدود 20 دقیقه حمام می تواند به کاهش درد عضلات کمر، به ویژه پس از ورزش کمک کند. هنگام استفاده از حمام نمک اپسوم مطمئن شوید آب گرم است. آب داغ می تواند موجب برانگیختن عضلات شود و آب سرد باعث گرفتگی عضلات شود. بنیاد آرتروز توصیه می کند دما باید بین 33 و 38 درجه سانتیگراد باشد. درجه حرارت بالاتر از 40 درجه سانتیگراد توصیه نمی شود، به خصوص اگر مشکلات قلب دارید.
همچنین می توانید با آوردن یک توپ تنیس یا توپ لاستیکی درد را کاهش دهید. آن را پشت کمر قرار دهید و خود را حرکت دهید. اثر آن مانند ماساژ کمر است و باعث شل شدن عضلات می شود. یکی از مزایای استفاده از نمک اپسوم این است که برای پوست شما عالی است. نمک های اسپوم می توانند سلول های مرده پوست را لایه برداری کند، پوست را نرم می کند و زمینه های خارش را کاهش می دهد.
9- بهبود وضعیت نشستناکثر ما بخش مهمی از روزمان را صرف نشستن می کنیم، که ممکن است مضرتر از آنچه فکر می کنید باشد. می توانید این تاثیر را با حفظ وضعیت خوب به حداقل برسانید. وضعیت درست در یک صندلی بدین معنی است که تمام استخوان ها در ستون فقرات منظم باشد. شما باید پای خود را روی زمین قرار دهید و صفحه کلید کامپیوتر را در دسترس آسان قرار دهید، بنابراین به سمت جلو یا عقب نباید خم شوید. این بخشی از ارگونومی اداری مناسب است.
10- چگونگی خوابیدن خود را تنظیم کنید چند شب روی زمین خوابیدن با بالش زیر پا باعث بهبود درد کمر می شود. اگر به پهلو می خوابید، یک بالش بین زانوهای خود قرار دهید تا درد عضلات کاهش یابد. خوابیدن روی شکم ممکن است برای کمر شما بد باشد. اگر این تنها راهی است که می توانید به خواب بروید، زیر شکم و لگن بالشی قرار دهید تا از فشار به پشت جلوگیری شود . 11- بیدار شدن از خواب هر روز صبح قبل از اینکه از رختخواب بیرون بیایید، به پشت دراز بکشید و به آرامی دستان خود را روی سر بکشید. زانوهای خود را به آرامی به سمت سینه بکشید. برای بلند شدن، به لبه تخت بچرخید، به پهلو بچرخید، زانوهای خود را روی لبه قرار دهید و از بازوها استفاده کنید تا بلند شوید. هنگامی که روی پای خود ایستادید، دستان خود را روی باسن قرار دهید و به آرامی به عقب برگردید تا ستون فقرات را صاف کنید. از همسرتان بخواهید تا ناحیه کمرتان را ماساژ دهد تا درد تسکین یابد. اگر می خواهید از کرم یا پماد “پشت” استفاده کنید، از پمادی مناسب با احتیاط استفاده کنید، زیرا اکثر کرم های موضعی پس از چند بار استفاده، باعث سوزش پوست می شوند. برای کمک به ماساژ ساده، چند توپ تنیس را در یک جوراب بلند قرار دهید، انتهای جوراب را گره بزنید و از همسرتان بخواهید آن را روی پشت شما بمالد. 12- تقویت طبیعیداروخانه روغنی حاوی کپسایسین، ماده تولید گرما در فلفل، را توصیه می کند. ماده P برای انتقال حس درد به مغز ضروری است. بنابراین وقتی که مقدار کمی از مواد P در گردش خون وجود دارد، درد کمی کاهش می یابد. به دنبال یک کرم یا پماد حاوی 0.075 درصد یا 0.025 درصد کپسایسین باشید. و صبور باشید: ممکن است مجبور شوید از آن برای چند هفته استفاده کنید تا اثر آن را به طور کامل ببینید. اگر احساس سوزش پوست داشتید استفاده از آن را قطع کنید.
13- یک رژیم ضد التهابیاگر می خواهید سلامت مفصل و عضلانی را بهبود ببخشید، وزن بدنتان مناسب باشد، التهاب را کاهش دهید و از بازگشت درد در آینده در آینده جلوگیری کنید، رژیم سالم مهم ترین نکته است. رژیم غذایی خود را با خوردن بیشتر مواد غذایی فراوری نشده، ضد پیری و ضد التهاب برای کمک به کاهش درد کمر تنظیم کنید:
– غذاهای دارای فیبر زیاد: رژیم غذایی با فیبر بالا میتواند به شما در کاهش وزن کمک کند و بر مشکلات مانند فشار خون بالا غلبه کند و همچنین برای سلامت روده و هضم مفید باشد. یبوست می تواند درد ناگهانی را بدتر کند، بنابراین میوه و سبزیجات به مقدار زیاد مصرف کنید. این مواد به طور طبیعی فیبر و سایر مواد مغذی زیادی دارد.
– آب : برای جلوگیری از اسپاسم عضلانی، کنترل فشار خون و بهبود هضم هیدراته بمانید. به طور روزانه هشت لیوان آب را بخورید زیرا کم آبی بدن می تواند درد را افزایش دهد.
– غذاهای غنی از پتاسیم: تاسیم تورم را کاهش می دهد و یک الکترولیت مهم برای عملکرد عضلانی و عصبی است. غذاهای غنی از پتاسیم (که همچنین دارای منیزیم مفید هستند) را تا جایی که می توانید مصرف کنید این غذاها شامل سبزیجات برگ سبز، آوکادو، موز، آب نارگیل و لبنیات می باشد.
– چربی های امگا 3: ماهی های وحشی و دانه کتان دارای اسیدهای چرب امگا 3 هستند که می تواند باعث کاهش التهاب و کنترل درد شود.
– پروتئین بدون چربی: مرغ و بوقلمون و یا گوشت گاوهای خوراکی را انتخاب کنید تا پروتئین کافی برای حفظ سلامتی عضلات و استخوان ها را تامین کند. دیگر منابع پروتئین خوب عبارتند از تخم مرغ، ماهی، آب گوشت یا سایر پروتئین های فراوری نشده، لوبیا و حبوبات.
برای جلوگیری از اضافه وزن، مصرف مواد التهابی و یا عوارض ناشی از کمبود مواد مغذی، مصرف غذاهای زیر را محدود دهید: شکر اضافی، نوشیدنی های شیرین یا تنقلات، روغن های گیاهی تصفیه شده، محصولات دانه ای تصفیه شده، الکل و محصولات تنباکو.
14- مکمل ها برای کاهش التهاب و درد روغن ماهی (2000 میلی گرم در روز): افراد مبتلا به کمر درد نیاز به دوزهای بالاتر از چربی امگا 3 برای کمک به کاهش التهاب دارند. مکمل اغلب لازم است زیرا اکثر رژیم های غذایی ما دوز لازم را تامین نمی کند. زردچوبه (1000 میلی گرم در روز): زردچوبه حاوی کورکومین است که ماده ای فعال است که دارای توانایی های ضد التهابی قوی، اثرات ضد پیری و کاهش درد است. آنزیم های پروتئولیتیک / برملائین و پاپائین (500 میلی گرم سه بار در روز): در آناناس یافت می شود، این آنزیم ها ضد التهابی طبیعی هستند که به کاهش تورم کمک می کنند. MSM : MSM یک مکمل ضد التهابی است که دارای مقدار زیاد گوگرد برای کمک به بازسازی غضروف است. این ماده می تواند به کاهش اسپاسم عضلانی کمک کند. منیزیم (400-500 میلی گرم در روز): این ماده معدنی به ماهیچه ها کمک می کند تا آرام شوند و استرس را کاهش دهند. در صورت اسهال شدن دوز منیزیم را کاهش دهید. اسانس: روغن نعناع مؤثر است و باعث شل شدن مفاصل و کاهش درد می شود. می توانید این روغن را با روغن نارگیل مخلوط کنید و بر روی مفاصل بمالید. روغن سایپرس باعث کاهش التهاب و بهبود گردش خون می شود که درد را بهبود می بخشد. کرم کپسایکایین: کرم کپسایکین می تواند به پوست اعمال شود تا به طور موقت مواد شیمیایی را کاهش دهد و التهاب و درد را از بین ببرد. 15- ورزش منظم کامل بدنورزش منظم، از جمله انجام تمرینات ورزشی قلبی / هوازی و تمرینات قدرتی، می تواند به کاهش درد کمک کند، همچنین به داشتن وزن مناسب، کاهش التهاب، بهبود وضع و کاهش ضعف عضلانی کمک می کند. نکاتی برای کاهش بیشتر کمر درد با ورزش عبارتند از:
شروع تدریجی هر برنامه جدید ورزشی گرم کردن و کشش قبل از شروع تمرین یادگیری وضعیت یا فرم مناسب (به ویژه هنگام بلند کردن اجسام سنگین، نشستن یا بالا رفتن از چیزی) پوشیدن کفش مناسب اجتناب از نشستن بیش از حد در طول روز به اندازه کافی استراحت کنیدبه عنوان بخشی از تمرینات معمولی روزانه ممکن است بخواهید برای کاهش کمر درد از یوگا استفاده کنید. یک مطالعه بر روی 960 نفر مبتلا به کمردرد نشان داد کسانی که یک برنامه یوگا 12 هفته ای را انجام دادند، بهبود بیشتری در عملکرد داشتند و درد کمتری دارند. حتی شواهدی وجود دارد که مدیتیشن ذهنیت، اغلب در برخی موارد با یوگا انجام می شود و باعث کاهش درد کمر می شود.
16- اسانس روغن اسطخدوسمواد لازم: 3 تا 4 قطره روغن اسطوخدوس
روش تهیه:
روغن اسطوخودوس را در ناحیه آسیب دیده کمر قرار دهید. به آرامی ماساژ دهید.این را حداقل دو بار در روز انجام دهید. روغن اسطوخودوس خواص دارویی بسیاری دارد. خواص ضد اسپاسم و ضد درد روغن اسطوخودوس می تواند در کاهش درد و اسپاسم عضلانی کمک کند در حالیکه خواص ضد التهابی آن می تواند در کاهش تورم کمک کند.
17- روغن نعناعمواد لازم: 5 تا 6 قطره روغن نعناع و 1 قاشق غذاخوری از هر روغن حامل (نارگیل یا روغن بادام)
چه کاری باید انجام دهید:
چند قطره روغن نعناع را با روغن حامل مخلوط کنید. این مخلوط را روی منطقه آسیب دیده اعمال کنید.این کار را دو بار در روز انجام دهید، طبیعت تسکین دهنده و ضد التهابی روغن اسانس نعناع می تواند کمر درد را تسکین بدهد. روغن نعناع دارای خواص ضد اسپاسم است که می تواند در کاهش اسپاسم عضلانی کمک کند.
18- روغن کرچکمواد لازم: 1 قاشق غذاخوری روغن کرچک
چه کاری باید انجام دهید:
روغن کرچک را گرم کنید و روی منطقه آسیب دیده کمر ماساژ دهید . بگذارید یک شب بمانداین کار را روزی یک بار انجام دهید. روغن کرچک حاوی اسید ریکینولئیک است که دارای خواص ضد التهابی و ضد درد است. این خواص نه تنها به درمان التهاب می پردازد، بلکه باعث تسریع بهبودی می شود.
19- روغن زیتونمواد لازم : 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
چه کاری باید انجام دهید:
روغن زیتون را گرم کنید و آن را به آرامی روی پشت خود ماساژ دهید. بگذارید یک شب بماند.باید حداقل یک بار در روز این کار را انجام دهید. روغن زیتون ضد التهاب و ضد درد است. ترکیبی از این خواص می تواند در درمان درد کمر مفید باشد.
20- شنبلیلهمواد لازم: 1 قاشق چای خوری پودر زنجبیل و 1 لیوان شیر گرم و عسل (اختیاری)
چه کاری باید انجام دهید:
1 قاشق چای خوری پودر زنجبیل را بردارید و آن را به یک لیوان شیر گرم اضافه کنید. همچنین می توانید عسل را برای طعم اضافه کنید.باید این کار را هر شب انجام دهید. شنبلیله برای خواص ضد التهابی طبیعی آن بسیار محبوب است. برخی از مطالعات برطرف کردن درد به وسیله شنبلیله را نشان می دهند. این مسئله باعث می شود شنبلیله یکی از بهترین درمان های خانگی طبیعی برای تسکین درد باشد.
21- زردچوبهمواد لازم: 1 قاشق چایخوری زردچوبه و 1 لیوان شیر گرم
چه کاری باید انجام دهید:
یک قاشق چای خوری زردچوبه را در یک لیوان شیر گرم مخلوط کنید. این مخلوط را مصرف کنید. این نوشیدنی را حداقل دو بار در روز بخورید. زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که دارای خواص ضد التهابی و تسکین دهنده درد می باشد و کاربردهای وسیع داروئی دارد. این خواص زردچوبه می تواند برای درمان و کاهش درد کمر و علائم آن استفاده شود.
22- ویتامین هابسیاری از ویتامین ها در کاهش درد کمر و علائم آن موثر هستند. ویتامین B12 می تواند باعث کاهش درد با کاهش فشار و با وجود خواص ضد التهابی و مسکن شود. ویتامین های C، D و E نیز برای کاهش و درمان نشانه های کمر درد موثر هستند. در حالی که ارتقاء سلامت کلی با خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدان می باشد. سعی کنید مصرف ویتامین ها را افزایش دهید
23- زنجبیلمواد لازم: 1 تا 2 اینچ زنجبیل و 1 فنجان آب گرم و عسل (اختیاری)
چه کاری باید انجام دهید:
زنجبیل را در یک فنجان آب گرم 5 تا 10 دقیقه خیس کنید. عسل را برای طعم و مزه اضافه کنید و قبل از اینکه سرد شود مصرف کنید. همچنین میتوانید از روغن زنجبیل برای ماساژ کمر استفاده کنید.این کار را حداقل دو بار در روز انجام دهید. گینگرول یکی از اجزای فعال زنجبیل است. زنجبیل به طور گسترده ای برای اثرات ضد التهابی و تسکین دهنده درد استفاده می شود.
24- برگ های ریحانمواد لازم: 1 تا 2 قاشق چای خوری برگ ریحان و 1 فنجان آب گرم و عسل (اختیاری)
چه کاری باید انجام دهید:
برگ ریحان را در آب گرم 10 دقیقه خیس کنید. عسل را برای طعم اضافه کنید و قبل از اینکه سرد شود چای را مصرف کنید. همچنین می توانید از روغن ریحان استفاده کنید.شما می توانید این چای را 2 تا 3 بار در روز بخورید. برگ های ریحان حاوی برخی از روغن های مهم مانند Eugenol، Citronellol و Linalool است. این روغن ها دارای خواص ضد التهابی و تسکین دهنده درد است که می تواند برای درمان درد کمر استفاده شود.
25- سیرمواد لازم: 8 تا 10 حبه سیر و یک حوله تمیز
چه کاری باید انجام دهید:
سیر را به شکل یک خمیر ریز خرد کنید. این خمیر را به منطقه آسیب دیده اعمال کنید و آن را با یک حوله تمیز بپوشانید. برای 25 تا 30 دقیقه بگذارید بماند و سپس آن را با یک پارچه مرطوب پاک کنید. همچنین می توانید هر 2 تا 3 حبه از سیر را هر روز صبح بخورید.این کار را حداقل دو بار در روز دنبال کنید. سیر حاوی مولکول هایی مانند سلنیوم و کپسایسین است که برای اثرات ضد التهابی و ضد درد آنها شناخته شده است. اثرات ترکیبی این ترکیبات سیر در درمان کمر درد بسیار مفید است.
26- چای بابونهمواد لازم: 1 قاشق چای خوری بابونه خشک و 1 فنجان آب گرم و عسل (اختیاری)
چه کاری باید انجام دهید:
بابونه خشک شده را در یک فنجان آب گرم 5 تا 10 دقیقه خیس کنید. عسل را برای طعم اضافه کنید و قبل از اینکه سرد شود چای را مصرف کنیداین کار را حداقل دو بار در روز انجام دهید. بابونه به علت اثرات ضد التهابی و تسکین دهنده درد به عنوان آسپرین گیاهی شناخته شده است. این خواص بابونه می تواند از درد، تورم و التهاب جلوگیری کند.
27- شیرمواد لازم: 1 لیوان شیر
چه کاری باید انجام دهید:
یک لیوان شیر را گرم کرده و روزانه مصرف کنید.این کار را 1 تا 2 بار در روز انجام دهید. اثبات شده است شیر خواص ضد التهابی دارد، و این مسئله باعث می شود یکی از ساده ترین و کارآمد ترین روش ها برای درمان کمر درد باشد. علاوه بر این، شیر یک منبع غنی از کلسیم است که می تواند به تقویت استخوان ها کمک کند، در نتیجه به جلوگیری از عود درد کمر، که می تواند به علت استخوان های ضعیف باشد کمک می کند.
28- آناناسمواد لازم: 2/1 فنجان آناناس و 1 فنجان آب
چه کاری باید انجام دهید:
آناناس را با آب مخلوط کنید. روزانه مصرف کنید. همچنین می توانید نیم فنجان آناناس را بخورید.شما باید این کار را یکبار در روز انجام دهید. آناناس یک منبع غنی از آنزیم به نام برملائین است. برملائین دارای خواص ضد التهابی و ضد درد است که می تواند در درمان کمر درد مفید باشد.
29- آب آلوئه ورامواد لازم: آب آلوئه ورا
چه کاری باید انجام دهید:
آب آلوئه ورا را روزانه بنوشید. همچنین می توانید ژل آلوئه ورا را روی کمر خود بمالید.این کار را یک بار در روز انجام دهید. آلوئه ورا یک گیاه دارویی با خواص ضد التهابی و ضد درد است که می تواند به درمان درد کمر کمک کند
30- ورزش برای کمر درد اگر مبتلا به کمردرد هستید، افرادی که فعال باشند سریع تر بهبود می یابند. فعالیت ممکن است با راه رفتن در اطراف خانه یا حرکت های ورزشی ساده آغاز شود. پزشک ممکن است یک برنامه ورزشی را از حدود هشت جلسه تا حداکثر 12 هفته توصیه کند. این ورزش ها احتمالا در یک گروه تحت نظارت یک مربی واجد شرایط انجام می شود.پس تمرینات خوب یا بد برای کمر درد چیست؟
ورزش چگونه باعث کاهش درد می شود؟اگرچه غریزه شما به شما می گوید استراحت کنید، فعالیت نیز برای کمر مناسب است. ورزش برای کمر درد می تواند پشت، عضلات معده و پا را تقویت کند. این ورزش ها از ستون فقرات شما حمایت می کند و باعث کاهش درد می شود. قبل از شروع تمرین برای درد کمر با پزشک صحبت کنید.
بعضی از ناراحتی های خفیف در شروع تمرین از بین می روند چون عضلات قوی تر هستند. با این حال، اگر درد بدتر شد و ورزش طولانی تر از 15 دقیقه بود، تمرین را متوقف کنید و با پزشک صحبت کنید.
1- ورزش هوازیورزش های هوازی مانند راه رفتن، شنا و دوچرخه سواری ممکن است به کاهش درد کمک کند. با جلسات کوتاه شروع کنید و با گذشت زمان ورزش را بیشتر کنید. اگر پشت شما صدمه می بیند، سعی کنید شنا کنید، زیرا از بدن شما پشتیبانی می کند.
2- کرانچ جزئیحرکت ورزشی کرانچ جزئی می تواند به تقویت کمر و عضلات معده کمک کند. دراز بکشید و زانوها خم باشند و پاها را روی یک تشک قرار دهید. بازوهای خود را روی سینه خود جمع کنید یا دستها را پشت گردن خود قرار دهید. عضلات شکم را سفت کنید و شانه های خود را از کف زمین بلند کنید. شانه ها را بالا ببرید و نفس را بیرون بدهید. از آرنج و یا از بازوها برای هل دادن گردن از زمین کمک نگیرید. برای یک ثانیه نگه دارید، سپس به آرامی پایین بیایید. این کار را 8 تا 12 بار تکرار کنید. برای جلوگیری از استرس بیش از حد روی کمر، پا و کمر را در تماس با بالش نگه دارید.
3- کشش عضلات پشت رانبه پشت دراز بکشید و زانوهای خود را خم کنید. یک حوله زیر پای خود قرار دهید. زانو خود را صاف کنید و به آرامی بر روی حوله بکشید. باید کشش ملایمی در پشت عضله پای خود احساس کنید. حداقل 15 تا 30 ثانیه نگه دارید. این حرکت را دو تا چهار بار برای هر پا انجام دهید.
4- مقابل دیوار نشستندر فاصله 10 تا 12 اینچی دیوار بایستید، سپس تکیه بدهید تا پشت شما در مقابل دیوار به صورت صاف قرار بگیرد. به آرامی خم شوید تا زانوی شما کمی خم شود، سپس کمر خود را به دیوار فشار دهید. تا 10 بشمرید سپس به آرامی صاف بایستید. این کار را 8 تا 12 بار تکرار کنید.
درمان قطعی کمردرد و علتهای آن را در ادامه بررسی میکنیم:
کمر درد و رگ به رگ شدن کمر از دلیل بسیار رایج برای غیبت از کار و مراجعه به پزشک است. هرچند درد کمر ممکن است بسیار دردناک و آزار دهنده باشد، اما معمولاً عارضهای جدی نیست. با وجود آنکه درد پایین کمر میتواند در همه افراد با سنین مختلف مشاهده شود، اما عمدتاً در بین بزرگسالان با سن ۳۵ تا ۵۵ سال شایعتر است. متخصصان معتقدند که کمر درد، ناشی از نوع ارتباط و همکاری بین استخوانها، ماهیچهها و رباطهایی است که در ناحیه کمر قرار دارند. درد در قسمت پایین کمر میتواند مربوط به ستون فقرات، دیسکهای بین مهرهها، رباطهای اطراف نخاع و دیسکها، نخاع و اعصاب آن، ماهیچههای پایین کمر، اندامهای درونی شکم و لگن خاصره و پوست اطراف ناحیه ستون فقرات باشد. حتی میتواند در صورت مشکل تنگی کانال برای درمان توسط جراحی تنگی کانال نخاعی کمر مراجعه نمایند.همچنین درد در قسمت بالایی کمر میتواند ناشی از بیماریهای آئورت، وجود تومور در ناحیه کمر و التهاب نخاع باشد. که در صورت نیاز یکی از راه های درمان، (جراحی بسته ستون فقرات) میباشد.
علت کمر درد
کمر انسان از مجموعه پیچیدهای شامل ماهیچهها، رباطها، تاندونها، دیسکها و استخوانها (قطعات استخوانی در برگیرنده نخاع، که در بین آنها ضربه گیرهای غضروفی به شکل بالشتکهای صفحهای وجود دارند)، تشکیل شده است. مشکلات مربوط به هر یک از این اجزا میتواند منجر به بروز درد در ناحیه قسمت پایین کمر شود. در برخی موارد، عوامل کمردرد هیچ گاه مشخص نمیشود.
ضرب دیدگی
شایعترین علل کمر درد عبارت است از:
بلند کردن اجسام به شیوه نامناسب، یکی از شایعترین علل کمر درد به شمار میرود. بلند کردن اجسام به شیوه نامناسب بلند کردن اجسام بسیار سنگین انجام حرکات نامتعارف و ناگهانی به شیوه نامناسب اسپاسم عضلانی و کمردرد عصبیمشکلات ساختاری
علت کمردرد می تواند مربوط به مشکلات ساختاری زیر نیز باشد:
آسیب دیدگی دیسکها– هر یک از مهرههای ستون فقرات، به وسیله دیسکها پوشانده شده و محافظت میشود. اگر این دیسکها آسیب ببیند، فشار وارد بر نخاع افزایش یافته و موجب احساس درد در قسمت کمر میشود. بیرون زدن دیسکها– دقیقاً به همان ترتیبی که در مورد آسیب دیدگی دیسکها بیان شد، بیرون زدن دیسک هم میتواند باعث افزایش فشار وارد بر نخاع و بروز کمر درد شود. سیاتیک– درد ناشی از سیاتیک، درد حاد و شدیدی است که از ناحیه کمر به قسمتهای پایینتر در ناحیه باسن و پشت ران پاها امتداد مییابد و علت درد کمر بیرون زدن یا فتق دیسکهای ستون فقرات است که باعث فشار بر نخاع میشود. آرتروز– بیماران مبتلا به استئوآرتروز، غالباً به عوارض و مشکلاتی در مفصلهای قسمت لگن، پایین کمر، زانوها و دستها دچار میشوند. در برخی موارد، این مشکلات میتواند منجر به بروز تنگی کانال نخاعی شود که طی آن، فضای اطراف نخاع محدود و تنگ شده و به نخاع فشار بیشتری وارد میآورد. انحنای ستون فقرات– اگر ستون فقرات دارای انحنایی به شکل غیر معمول باشد، احتمال بروز کمر درد در فرد مبتلا افزایش پیدا میکند. یک مثال رایج در این باره، عارضه اسکولیوسیس یا کج شدگی ستون فقرات است که در آن، ستون فقرات به سمت پهلو خمیدگی پیدا میکند. استئوپروسیس– متخلخل شدن استخوانها، از جمله مهرههای ستون فقرات، باعث افزایش احتمال بروز شکستگی در اثر وارد آمدن فشار به مهرهها میشود.کشیدگی عضلات یا رباط های کمر و پوکی استخوان نیز از دیگر علل کمردرد می باشد.
از دیگر علل مهم کمر درد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نشانگان دم اسب– دم اسب در واقع یک دسته از ریشههای اعصاب نخاعی است که از انتهای پایینی نخاع، خارج میشود. نشانگان دم عصب علت درد پایین کمر بوده و افرادی که از بیماری نشانگان دم اسب رنج میبرند، درد سنگینی در قسمت پایینی کمر و بالای باسنها احساس میکنند. همچنین ممکن است دچار بی حسی در ناحیه باسن، اندامهای تناسلی و ران پاها شوند. گاهی اوقات هم، اختلالاتی در عملکرد مثانه و رودهها ایجاد میشود. سرطان ستون فقرات– ایجاد تومور در ناحیه ستون فقرات، میتواند باعث فشار آمدن بر یکی از اعصاب نخاعی و در نتیجه بروز کمر درد شود. عفونت ستون فقرات– اگر بیمار، دچار افزایش دمای بدن (تب) و گرم شدن مختصر ناحیه کمر شود، میتواند ناشی از بروز عفونت در ستون فقرات باشد. سایر عفونتها– بیماریهای التهاب لگن خاصره (در زنان)، و عفونت مثانه یا کلیهها نیز میتواند باعث بروز کمر درد شود. اختلال در خواب– احتمال بروز کمر درد در افرادی که اختلال خواب دارند، بیش از دیگران است. زونا– زونا عفونتی است که میتواند اعصاب نخاعی را تحت تأثیر قرار دهد. تشک نامناسب– اگر تشک به گونهای باشد که نتواند از قسمتهای حساس بدن پشتیبانی کند و یا نتواند ستون فقرات را به شکل مستقیم نگه دارد، خطر ابتلا به کمر درد افزایش پیدا میکند.فعالیتهای روزانه و وضعیت نامناسب بدن، هنگام نشستن و راه رفتن
درد کمر میتواند ناشی از شیوه نامناسب انجام فعالیتهای روزانه و یا وضعیت نامناسب قرارگیری کمر در هنگام نشستن، ایستادن یا راه رفتن باشد. برخی از نمونههای این مشکلات عبارت است از:
خم شدن به شکل نامتعارف و اشتباه هل دادن اجسام کشیدن اجسام حمل کردن اجسام بلند کردن اجسام ایستادن به مدت طولانی خم شدن به مدت طولانی چرخاندن و پیچاندن کمر سرفه کردن عطسه کردن کشیدگی ماهیچهها کشش نامتعارف بدن قوز کردن هنگام نشستن به مدت طولانی (مثلاً هنگام رانندگی) رانندگی طولانی بدون استراحت (حتی بدون قوز کردن) ما در دنیای رایانهها زندگی میکنیم. عادت به قوز کردن هنگام نشستن پشت کامپیوتر به مرور زمان میتواند موجب افزایش مشکلات و عوارض کمر و شانهها شود.کمر درد نشانه چیست؟
علائم یک بیماری، آن چیزی است که بیمار حس میکند و به پزشک گزارش میدهد، اما نشانه بیماری چیزی است که افراد دیگر مانند پزشک تشخیص میدهند. برای مثال، درد یک علامت است در حالی که جوش روی پوست میتواند یک نشانه باشد. مهمترین علائم کمر درد، همان طور که از نامش پیداست، احساس درد و ناراحتی در هر جایی در قسمت پشت است و گاهی اوقات به سمت باسن و پاها امتداد مییابد. در اغلب موارد نشانهها و علائم کمر درد، به خودی خود ظرف مدت کوتاهی برطرف میشود.
اگر درد کمر همراه با هر یک از نشانهها یا علائم زیر باشد، باید به پزشک مراجعه کنید:
کاهش وزن افزایش دمای بدن (تب) التهاب (یا ورم در ناحیه کمر) درد مداوم کمر که استراحت و لم دادن باعث برطرف شدن آن نمیشود. دردی که به سمت پایین و به پاها میزند. دردی که تا زیر زانوها امتداد مییابد. آسیبدیدگی، ضرب دیدگی یا مصدومیت جدید در قسمت کمر ادرار غیر ارادی- یعنی اینکه شما به طور غیر ارادی، حتی به مقدار بسیار کم ادرار میکنید. مشکل در دفع ادرار- اگر خارج کردن ادرار سخت و دشوار شده است. دفع غیر ارادی- این هنگامی است که شما، کنترل خود بر مدفوع را از دست میدهید و دفع غیر ارادی دارید. بی حسی در اطراف اندامهای تناسلی بی حسی در اطراف مقعد بی حسی در ناحیه باسنعوامل خطرزا برای کمر درد
یک عامل خطرزا، هر چیزی است که احتمال بروز یک بیماری یا زمینههای ابتلا به آن را افزایش میدهد. برای مثال، چاقی به طور معنیداری خطر ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش میدهد. بنابراین چاقی یک عامل خطرزا برای دیابت نوع دو به شمار میرود.
عوامل زیر موجب بالا رفتن خطر ابتلا به درد در قسمت پایین کمر میشوند:
فعالیت شغلی استرسزا و همراه با ناملایمات روحی بارداری- زنان باردار بیشتر در معرض ابتلاء به کمر درد هستند. سبک زندگی بدون تحرک سن- افراد سالمند در مقایسه با افراد جوان و کودکان، حساسیت بیشتری در برابر ابتلا به کمر درد دارند. اضطراب و نگرانی افسردگی جنسیت- کمر درد در بین زنان، شایعتر از مردان است. چاقی و اضافه وزن مصرف دخانیات تمرینات ورزشی تنشزا (به ویژه اگر به شیوه مناسب انجام نگیرد) فعالیتهای فیزیکی شدیدتشخیص کمر درد
اغلب پزشکان عمومی یا پزشکان مراقبتهای اولیه، میتوانند پس از یک معاینه فیزیکی ساده و گفتگو با بیمار، وجود کمر درد را تشخیص دهند. در اغلب موارد، نیازی به عکسبرداری نیست.
اگر پزشک یا بیمار به وجود آسیبدیدگی خاصی در قسمت کمر مشکوک باشد، ممکن است دستور انجام آزمایشهایی را صادر کند. همچنین اگر پزشک مشکوک به آن باشد که، درد کمر از عامل دیگری ناشی شده و یا در صورتی که کمر درد به مدت طولانی ادامه داشته باشد، ممکن است آزمایشهای دیگری هم توصیه شود.
موارد مشکوک به آسیبدیدگی دیسک، عصب، تاندون و اجزای دیگر- برای شناسایی بهتر وضعیت بافتهای نرم واقع در پشت بیمار، ممکن است از عکسبرداری اشعه ایکس یا سایر روشهای تصویربرداری و اسکن مانند سی تی (توموگرافی کامپیوتری) یا ام آر آی (عکسبرداری رزونانس مغناطیسی) استفاده شود. اشعه ایکس- میتواند وضعیت اتصال استخوانها را نشان دهد و وجود آرتروز یا شکستگی در استخوانهای بیمار را مشخص کند. البته این روش برای تشخیص مشکلات ماهیچهها، نخاع، اعصاب و دیسکهای بین مهرهای، روش خیلی خوبی نیست. ام آر آی یا سیتی اسکن– این دو روش برای تشخیص فتق دیسکها یا مشکلات مربوط به بافتهای نرم، تاندونها، اعصاب، رباطها، رگهای خونی، ماهیچهها و استخوانها مناسب است. اسکن استخوان– اسکن استخوان میتواند برای تشخیص تومورهای استخوانی یا شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان (استئوپروسیس) مورد استفاده قرار گیرد. در این روش، یک نشانگر مخصوص (یک ماده رادیواکتیو) به داخل سیاهرگ بیمار تزریق میشود. این نشانگر در قسمت استخوان انباشته میشود و سپس پزشک میتواند از طریق مشاهده آن با یک دوربین مخصوص، عوارض و مشکلات احتمالی استخوان را تشخیص دهد. الکترومیوگرافی یا ای ام جی– در این روش، امواج الکتریکی که توسط اعصاب در پاسخ به ماهیچهها صادر میشوند، اندازهگیری میشود. این روش میتواند فشردگی عصب که در نتیجهی فتق دیسکهای بین مهرهای یا تنگی کانال نخاعی ایجاد میشود را، تشخیص دهد.اگر پزشک مشکوک به وجود عفونت در بیمار باشد، ممکن است دستور انجام یک آزمایش خون هم صادر کند.
کایروپرکتیک، استئوپاتی و درمان فیزیکی (یا فیزیوتراپی)
یک کایروپراکتور یا متخصص کایروپرکتیک، کمر و ستون فقرات بیمار را ماساژ میدهد و تنظیم میکند.
یک کایروپراکتور– از طریق لمس کردن و معاینه دستی و چشمی، وجود عارضه در ناحیه ستون فقرات را تشخیص میدهد. در واقع روش کایروپرکتیک به عنوان یک روش درمانی مستقیم شناخته میشود که تمرکز اصلی آن بر تنظیم و تصحیح مفاصل ستون فقرات است. اغلب متخصصان حاذق کاریروپراکتیک، قبل از درمان میخواهند نتایج اسکن، عکسبرداری و آزمایشهای خون و ادرار بیمار را ببینند. متخصص استئوپاتی– در تشخیص به روش استئوپاتی هم از لمس کردن و معاینه چشمی استفاده میشود. این روش، شامل وارد آوردن فشارهای خفیف و منظم روی قسمت کمر و یا روشهای غیر مستقیم و دستورزی مفاصل و ماهیچهها است. متخصص درمان فیزیکی(فیزیوتراپیست)– معاینات و تمرینهایی که یک فیزیوتراپیست انجام میدهد، عمدتاً بر تشخیص مشکلات مفاصل و بافتهای نرم بدن متمرکز است.درمان کمر درد
درد کمر، در اغلب موارد، به خودی خود و بدون نیاز به درمان کمردرد ، تنها با مراقبتهای شخصی و درمانهای خانگی بهبود پیدا میکند. معمولاً برای برطرف کردن درد میتوان از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کرد. استراحت کردن هم برای رفع کمر درد مؤثر است، اما نباید بیش از چند روز باشد، زیرا استراحت طولانی ممکن است اثر معکوس داشته باشد.
معمولاً درد کمر، به یکی از دو نوع عمده درد، به شرح زیر مربوط میشود:
کمر درد حاد– در این حالت، کمر درد به طور ناگهانی بروز میکند و حداکثر سه ماه طول میکشد. کمر درد مزمن–در این حالت، درد به صورت تدریجی و ظرف یک دوره زمانی طولانی ایجاد میشود، بیش از سه ماه طول میکشد و برای بیمار مشکلات دراز مدت ایجاد میکند.درصد قابل توجهی از بیمارانی که از درد کمر رنج میبرند، هر دو نوع درد، شامل دردهای شدید مقطعی و نیز دردهای پیوسته با شدت کمتر را تجربه کردهاند و در نتیجه، پزشک به راحتی نمیتواند حاد یا مزمن بودن کمر درد را تشخیص دهد.
اگر با انجام درمان کمردرد به صورت خانگی، نتایج مطلوب به دست نیامد، ممکن است پزشک موارد زیر را توصیه کند:
۱ – دارو
برای رفع کمر دردهایی که به داروهای مسکن بدون نسخه جواب نمیدهد، ممکن است به داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی نیاز باشد. مخدرهایی مانند کدئین یا هیدروکودون هم ممکن است برای دورههای کوتاه مدت تجویز شود، اما مصرف آنها باید تحت نظارت دقیق پزشک انجام گیرد.
شواهد نشان میدهد که برخی از داروهای ضد افسردگی مانند آمیتریپتیلین، صرفنظر از اینکه بیمار دچار افسردگی باشد یا خیر، برای رفع علائم کمر درد مؤثر هستند.
۲ – درمان فیزیکی
استفاده از گرما، یخ و برخی محرکهای ماورای صوت و الکتریکی و نیز برخی روشهایی که برای آزاد کردن ماهیچهها در قسمت ماهیچهها و بافتهای نرم کمر استفاده میشود، میتواند در تسکین کمر درد مؤثر باشد. همزمان با روند برطرف شدن درد، ممکن است فیزیوتراپیست، برخی تمرینهای انعطاف پذیری و تقویتی برای ماهیچههای کمر و شکم توصیه کند. روشهای اصلاح شیوه نشستن و ایستادن نیز میتواند به رفع کمر درد کمک کند. در این موارد، بیمار تشویق به انجام روشها و حرکات منظمی میشود که حتی بعد از رفع کمر درد هم ادامه مییابد تا از بروز مجدد درد، جلوگیری شود. هم چنین درمان تراکشن و درمان با اولتراسوند از دیگر روش های درمانی کمردرد میباشند.
۳ – تزریق کورتیزون
اگر درمانهایی که در بالا گفته شد، اثر کافی در درمان کمر درد نداشتند و یا اگر درد به پاها و اندامهای تحتانی بیمار هم سرایت کرد، آنگاه ممکن است از تزریق کورتیزون به فضاهای اپیدورال (فضای اطراف نخاع) استفاده شود. کورتیزون یک داروی ضد التهاب است که به کاهش التهاب در اطراف ریشههای عصبی کمک میکند. بر اساس نتایج مطالعات کلینیک مایو، آثار برطرف شدن درد ظرف کمتر از ۶ هفته به تدریج از بین میرود.
از این روش میتوان برای بی حس کردن نقاطی که ممکن است منشأ درد باشد، نیز استفاده کرد. برخی مطالعات قدیمی نشان داده است که تزریق بوتاکس (سم بوتولیسم) هم میتواند از طریق فلج کردن ماهیچههایی که دچار اسپاسم یا رگ به رگ شدگی هستند، به کاهش درد کمر کمک کند. اثر این تزریقها به مدت حدود ۳ تا ۴ ماه دوام دارند.
۴ – روش سی بی تی (رفتار درمانی شناختی)
برخی مطالعات نشان دادند که روش سی بی تی میتواند به بیماران کمک کند تا مشکل کمر درد مزمن خود را به نحو بهتری مدیریت کنند. این روش درمانی بر این اصل استوار است که آنچه یک فرد احساس میکند، تا حدودی وابسته به نحوه فکر کردن او درباره مسائل مختلف است. در واقع، اگر بتوانیم به بیماران بیاموزیم که عکسالعمل متفاوتی در برابر درد از خود نشان دهند، آنگاه ممکن است درد کمتری را هم احساس کنند. در روش سی بی تی، از تکنیکهای ریلکسیشن و نیز آموزش راهکارهایی برای حفظ روحیه مثبت اندیشی در بیمار استفاده میشود. تحقیقات نشان داده است که بیمارانی که از روش سی بی تی استفاده کردهاند، علاقه بیشتری به انجام فعالیت و تمرینهای فیزیکی دارند و این باعث کاهش خطر ابتلای دوباره به کمر درد در آنها میشود.
۵ – تزریق اوزون برای تسکین درد کمر
برای تولید اوزون جهت اهداف پزشکی، از یک دستگاه مولد اوزون استفاده میشود که اکسیژن را از یک مخزن میگیرد و آن را در معرض جرقههای الکتریکی قرار میدهد. با این کار، دو یون اکسیژن تک ظرفیتی تشکیل میشود که با متصل شدن به یکدیگر، دو ملکول O2 یا دو ملکول O3 تشکیل میدهند. سپس گاز اوزون به درون یک سرنگ کشیده میشود تا برای تزریق در هر نقطهای از بدن که التهاب مزمن و درد وجود دارد، استفاده شود.
تزریق اوزون میتواند برای رفع درد پایین کمر، التهاب تاندونها و کیسههای مفصلی شانه، بیماری آرنج تنیس بازان، زانو درد ناشی از آرتروز یا دردهای کشکک و رگ ران پا، درد فک در اثر بیماری تی ام جی، تحریکات مزمن نقطهای در ماهیچههای سراسر بدن و حتی در بافتهای نرم دست و پا که نشانگان درد در آنها وجود دارد، مورد استفاده قرار گیرد. در واقع، تمام دردهای ماهیچهای – اسکلتی که بیش از دو ماه طول کشیده است، میتواند با روش تزریق اوزون درمان شود.
۶ – لیزر درمانی
لطفاً قبل از آنکه روش لیزر درمانی را امتحان کنید، اقدام به جراحی نکنید. با این کار هیچ چیزی را از دست نمیدهید مگر کمی وقت و اندکی پول که برای درمان هزینه میشود و سود آن به شما باز میگردد.
معمولاً هزینه لیزر درمانی چندین برابر کمتر از عمل جراحی است و علاوه بر آن، هیچ عوارض جانبی مضری هم ندارد، برخلاف جراحی که ممکن است در آن، همه چیز از دست برود. کارایی روش لیزر درمانی میتواند از طریق ترکیب با روشهای درمانی دیگر، از جمله تکنیکهای تحرک بافتهای نرم به طور مأثری افزایش پیدا کند. در این حالت بهتر است پزشک شما لیزر درمانی را قبل از تکنیکهای بافت نرم انجام دهد.
انجام لیزر درمانی، چندین پیامد مفید و مثبت به همراه دارد. اول آنکه لیزر درمانی به روش مادون قرمز باعث کمک به کاهش درد، کاهش تورم و افزایش سرعت بهبود بافتهای آسیب دیده اعم از بافتهای سخت و نرم مانند ماهیچهها، رباطها و حتی استخوانها میشود. این مزایا همگی در نتیجه افزایش گردش خون در مویرگها حاصل میشود که به دنبال اثرگذاری محرکهای درمانی و افزایش جریان سلولهای قرمز خون، در منطقه تحت درمان صورت میگیرد. همچنین به خاطر آنکه اکسیژن رسانی به این بافتها افزایش مییابد، گردش خون سیاهرگی و لنفاوی نیز بیشتر میشود.
و نهایتاً اینکه، لیزر درمانی باعث تحریک فعالیت آنزیم سیتوکروم اکسیداز در سلولهای میتوکندری میشود.
اشعه لیزری که با سه طول موج مادون قرمز ارسال میشود، آب، هموگلوبینها و آنزیم را هدف قرار میدهد و متابولیسم سلولی را به طور قابل ملاحظهای تحریک میکند. خاصیت منحصر به فرد لیزر، آن است که تنها روش درمانی است که با استفاده از سه طول موج مادون قرمز، عمیقاً در بدن نفوذ میکند و به عمق مناطقی مانند ستون فقرات و لگن خاصره میرسد.
۷ – شوک درمانی
شوک درمانی، یک روش چند منظوره است که در شکستهبندی و ترمیم ضایعات استخوانی، فیزیوتراپی، ورزش درمانی، اورولوژی و دامپزشکی کاربرد دارد. کارکرد اصلی آن، در رفع سریع درد و بازیابی تحرک عضو آسیب دیده است. با توجه به اینکه یک درمان غیر مبتنی بر جراحی است و نیازی به مصرف داروهای مسکن ندارد، به یک روش درمانی ایدهآل برای تسریع در بهبودی و درمان ضایعاتی است که منجر به دردهای حاد و مزمن میشود.
در روش شوک درمانی، از امواج صوتی دارای انرژی بسیار زیاد استفاده میشود که با برقراری ارتباط متقابل با بافتهای آسیب دیده، موجب بروز آثار درمانی و تسریع در ترمیم بافتها، افزایش رشد سلولها، بی حسی و بازیابی قدرت حرکتی در موضع آسیب دیده میشود. معمولاً همه فرایندهایی که در این بخش ذکر شد به طور همزمان برای درمان دردهای مزمن، نیمه حاد و حاد (فقط توسط کاربران متخصص) مورد استفاده قرار میگیرد.
شوک درمانی، یک روش درمانی غیر تهاجمی است که استفاده از آن ساده و راحت است.
این روش درمانی در سه مرحله انجام میشود:
۱ – مشخص کردن موضعی که باید درمان شودابتدا ناحیهای که باید تحت درمان قرار گیرد، از طریق لمس کردن و معاینه دستی مشخص میشود تا محل درمان به طور دقیق روشن شود.
۲ – استفاده از ژلمقدار کافی از ژل در محلی که در مرحله یک تعیین شد، مصرف میشود. استفاده از ژل برای آنکه انتقال امواج صوتی به خوبی و راحتی انجام گیرد، ضروری است.
۳ – شروع درماندستگاه شوک درمانی به آرامی بر روی ناحیه محل درمان، فشار داده میشود و کلید استارت فشرده میشود.
۸ – مغناطیس درمانی
استفاده از نیروی مغناطیسی بر روی پوست بدن، باعث نرم شدن دیواره مویرگها و تقویت خونرسانی به ناحیه دردناک و آسیب دیده میشود.
این روش هچنین با رفع انقباضات ماهیچهای باعث جلوگیری از اسپاسمها و برطرف شدن دردهای ناشی از آن میشود. علاوه بر آن با تداخل در واکنشهای الکتروشیمیایی که در سلولهای عصبی روی میدهد، مانع از انتقال پیامهای درد توسط این سلولها به مغز میشود.
البته دردهای مزمن را میتوان با مصرف آسپیرین و دیگر داروی کمر درد مسکن غیر نسخهای نیز درمان کرد، اما برخلاف داروهای مسکن، مغناطیس هیچ گونه خطرات و عوارض جانبی به همراه ندارد.
کمر درد – ۴ مگنت ۵/۱ اینچی را در اطراف ستون مهرهها قرار دهید، به طوری که دو مگنت در هر طرف قرار گیرد. اگر گذاشتن و برداشتن چند مگنت، کار سخت و پر زحمتی به نظر میرسد، از یک نوار سرامیکی ۳ تا ۴ اینچی یا یک بست کمری مغناطیسی استفاده کنید.
۹ – روش تنس (تحریک الکتریکی وراپوستی عصب)
این روش یک درمان بسیار رایج برای بیمارانی است که از کمر درد مزمن و دراز مدت رنج میبرند. دستگاهی که در این روش استفاده میشود، امواج الکتریکی خفیفی را از طریق الکترودهایی که بر روی پوست قرار میگیرند به درون بدن ارسال میکنند. متخصصان معتقدند که روش تنس باعث افزایش تولید اندورفینها در بدن و احتمالاً ممانعت از ارسال سیگنالهای درد به مغز میشود. تحقیقات انجام شده بر روی این روش، نتایج ضد و نقیضی به دنبال داشته است. برخی از آنها هیچ خاصیتی برای این روش نشان ندادهاند، در حالی که برخی دیگر حاکی از مفید بودن این روش در بعضی بیماران است.
دستگاه تنس، باید حتماً تحت نظارت پزشک یا متخصص بهداشت مراقبتی استفاده شود.
روش درمانی تنس نباید در درمان کمر درد بارداری، بیماران مبتلا به صرع، افرادی که از دستگاه تنظیم ضربان قلب استفاده میکنند و افراد دارای سابقه بیماریهای قلبی استفاده شود.
۱۰ – موفقیت تب سوزنی در درمان کمر درد به عوامل روانی بستگی دارد
تحقیقات جدید نشان میدهد، اگر افرادی که با طب سوزنی برای رفع درد پایین کمر مورد درمان قرار میگیرند، از نظر روانی امید چندانی به مؤثر بودن و کارایی آن نداشته باشند، احتمالاً به نتایج مثبتی از این روش دست پیدا نمیکنند.
بر اساس نتایج مطالعهای که در نشریه کلینیکال پین به چاپ رسید، بیمارانی که نگاه مثبت و خوش بینانهای در مورد درمان کمر درد خود دارند و احساس میکنند که علائم بیماریشان برطرف شده است، در ادامه نتایج رضایت بخش بیشتری از طب سوزنی میگیرند.
۱۱ – تحریک نخاع با فرکانس بالا – روشی که برای دردهای مزمن مؤثرتر است
بر اساس نتایج مطالعهای که در نشریه آنستزیولوژی به چاپ رسیده است، روش جدیدی که در آن از فرکانسهای بالا برای تحریک نخاع استفاده میشود، میتواند با کارایی بالا و بدون هیچ گونه عوارض جانبی ناخواسته، درد کمر را تسکین دهد.
۱۲ – درمانهای مکمل
تعداد زیادی از بیماران، درمانهای مکمل و سنتی را انتخاب میکنند، اما برخی از آنها هم فقط درمانهای مکمل را میخواهند.
روشهای کایروپرکتیک، استئوپاتی، شیاتسو و طب سوزنی میتوانند به تسکین درد کمر کمک کنند و نیز بیماران را تشویق میکند که بیشتر احساس بهبود و آرامش داشته باشند.
متخصص استئوپاتی، در درمان ضایعات اسکلتی و ماهیچهای تخصص دارد. متخصص کایروپرکتیک، مشکلات مفاصل، ماهیچهها و استخوانها را درمان میکند و تخصص اصلی او ستون مهرههاست. شیاتسو، که تحت عنوان درمان با فشار انگشت هم شناخته میشود، روشی است که در آن با وارد آوردن فشار در امتداد خطوط انرژی در بدن، پیامهایی به بدن فرستاده میشود. متخصص شیاتسو، این فشار را با استفاده از انگشتها، شصت دست و آرنجهایش به بدن بیمار وارد میکند.تحقیقات انجام شده در مورد درمانهای مکمل هم نتایج ضد و نقیضی به دنبال داشته است. برخی از بیماران، نتایج مؤثر و رضایت بخشی گرفتهاند، اما در برخی دیگر مؤثر نبوده است. آنچه که در مورد درمانهای جایگزین اهمیت دارد آن است که به یک پزشک متخصص باتجربه و شناخته شده مراجعه شود.
۱۳ – انقباض نخاعی
یک نوع درمان با استفاده از کشش و انقباض است که فشار وارد بر ستون مهرهها را برطرف میکند. این روش را میتوان هم به صورت دستی و هم به صورت مکانیکی اجرا کرد. روش انقباض نخاعی برای درمان فتق دیسکها، سیاتیک، بیماری خرابی دیسکها، فشار وارد بر اعصاب و بسیاری دیگر از مشکلات و عوارض ناحیه کمر، مورد استفاده قرار میگیرد.
در روش انقباض نخاعی با کشیدن ستون مهرهها، دیسکها را از فشاری که بر آنها وارد میشود، خلاص میکنند. این روش باعث صاف شدن ستون مهرهها و افزایش توانایی بیمار برای بهبود خودبهخودی میباشد.
۱۴ – جراحی بسته
برای درمان کمردرد، جراحی بسیار به ندرت انجام میگیرد. اگر بیمار مبتلا به فتق دیسک باشد، جراحی میتواند یک گزینه برای درمان باشد، به ویژه اگر همراه با درد دائمی و فشردگی عصب باشد و باعث ضعیف شدن ماهیچهها شود.
در روش جراحی بسته دیسک کمر، با ایجاد شکافهای کوچک به جای یک شکاف بزرگ بر روی بدن بیمار، با توجه به علائم و صلاحدید پزشک برای برخی از بیماران، انجام می شود. به خاطر اینکه شکافها در این حالت کوچک هستند، بیمار دوره ریکاوری سریعتر و ناراحتی کمتری را در مقایسه با عملهای جراحی قدیمی دارد.
به منظور درمان کمردرد روش های دیگری همچون تزریق استروئید و پی آر پی و … نیز وجود دارد.
جلوگیری از کمر درد
برای کاهش خطر ابتلا به علت کمردرد ، لازم است مراحلی طی شود که اصولاً با عوامل خطرزا ارتباط دارند.
ورزش– ورزش کمر به صورت منظم به قوی شدن بدن و پایین نگه داشتن وزن شما کمک میکند. متخصصان معتقدند، فعالیتهای هوازی کمآسیب از جمله فعالیتهایی که باعث کشیدگی یا تکان شدید کمر نمیشوند، بهترین نوع ورزش هستند. قبل از شروع هر برنامه ورزشی، در مورد آن با متخصص مراقبتهای بهداشتی مشورت کنید. مصرف دخانیات–درصد افراد سیگاری که به علت کمر درد به پزشک مراجعه میکنند ، در مقایسه با افراد غیر سیگاری با سن، قد و وزن مشابه به طور معنی داری بالاتر است. وزن بدن – هرچقدر شما چاقتر باشید، بیشتر در معرض خطر ابتلاء به کمر درد قرار دارید. از نظر خطر ابتلا به کمر درد بین افراد چاق و افرادی که وزن طبیعی دارند، تفاوت قابل ملاحظهای وجود دارد. شیوه صحیح ایستادن– در مورد وضعیت صحیح قرارگیری اندامهای خود در زمان ایستادن، اطمینان حاصل کنید. صاف بایستید، سر خود را رو به جلو بگیرید، کمر را صاف نگه دارید، وزن خود را به طور متعادل بر روی دو پا بیندازید و پاهای خود را کشیده و مستقیم نگه دارید.10 راه موثر در تسکین درد کمر
1- خوب خوابیدنبد خوابیدن یکی از شایعترین علل بروز کمردرد می باشد.
یک خواب آرام، خستگی عضلات و التهاب مفاصل را برطرف می کند.
برای خوب خوابیدن باید یک تخت مناسب داشته باشید و موقعیت های مختلف خوابیدن را امتحان کرده و بهترین آن را انتخاب کنید.
خوابیدن روی یک طرف بدن از انحراف ستون فقرات جلوگیری می کند. همانطور که می دانید انحراف ستون فقرات باعث کمردرد و یا بدتر شدن آن می گردد.
برخی افراد هنگام خواب، یک بالش بین زانوهای خود قرار می دهند تا راحت تر بخوابند.
2- ورزش آراماگر شما از کمردرد رنج می برید، نباید فقط استراحت کنید تا دردتان فروکش کند. استراحت مطلق باعث بدتر شدن کمردرد و کاهش قدرت عضلات می شود.
پس بهتر است به جای دراز کشیدن و استراحت کردن، ببینید چه حرکاتی را بدون درد می توانید انجام دهید.
آهسته راه بروید و تا جایی که دردی احساس نکنید، سرعت راه رفتن خود را زیاد کنید.
به هر حال اگر دچار کمردرد هستید، بهتر است با نظر پزشک به ورزش بپردازید.
3- کنترل وزناگر چاق هستید، باید بدانید که کمر شما باید وزن زیادی را تحمل کند.
کاهش وزن اضافی در افرادی که دارای کمردرد هستند، باعث بهبود درد در آنها می شود.
پس از همین امروز دست به کار شوید و وزن خود را در حد متعادل حفظ کنید.
4- تحریک الکتریکیالکترودهای دستگاهی به نام TENS بر روی پوست نصب می شوند و باعث تحریک عصبی می گردند.
این دستگاه به دو شکل عمل می کند:
– پیغام درد به مغز نمی رسد، در حالی که با استفاده از این دستگاه، پیغام درد به مغز می رسد.
– تحریک الکتریکی باعث آزاد شدن آندورفین می شود و آندورفین باعث از بین رفتن درد می شود.
قبل از استفاده از این روش، با پزشک خود مشورت کنید.
5- کایروپرکتیک و فیزیوتراپیاگر شما از کمردرد رنج می برید، نباید فقط استراحت کنید تا دردتان فروکش کند. استراحت مطلق باعث بدتر شدن کمردرد و کاهش قدرت عضلات می شود
کایروپرکتیک، استئوپاتی (مالش استخوان) و فیزیوتراپی نیز باعث کاهش کمردرد می شوند.
6- یوگایوگا از سه طریق به بهبود کمردرد کمک می کند:
– شل کردن سفتی عضلات و تاندون ها و برقراری تعادل
– افزایش آگاهی بدن
– بهبود تنفس و جنبش مایع دیافراگم
تنفس عمیق در یوگا باعث آرامش اعصاب می شود و درد عضلات کمر را از بین می برد.
7- داروهای مسکنمسکن ها را برای مدت کوتاه می توان مصرف کرد. آسپیرین، ایبوپروفن و استامینوفن از پرمصرفترین داروهای مسکن می باشند.
عوارض احتمالی این داروها عبارتند از: مشکلات معده و کبد.
8- مکمل هابهترین مکمل ها برای رفع کمردرد عبارتند از:
– گلوکزآمین 500 میلیگرمی، سه بار در روز
– روغن تخم کتان به مقدار 2 قاشق چایخوری در روز
– کلسیم و منیزیوم به مقدار لازم
– روی 50 میلیگرم هر روز
-ویتامین ث 2000 میلیگرم هر روز
لازم به ذکر است که قبل از مصرف این مکمل ها باید با پزشک خود مشورت کنید.
9- کمپرس سرد و گرمسرمادرمانی باعث بهبود التهاب و کاهش ورم می گردد.
در حالی که گرمادرمانی برای کاهش گرفتگی عضلات به کار می رود.
برخی مواقع، گرمای مرطوب بهتر می باشد، اما باید از گرمای خشک بپرهیزید، زیرا باعث از بین رفتن آب بافت ها می گردد و بهبودی را به تاخیر می اندازد.
10- آب درمانیاین درمان مبتنی بر ورزش کردن در آب گرم می باشد و فشار کمتری را به مفاصل وارد می کند. عضلات را قوی می کند، عضلات را شل می کند، تنش ها را از بین می برد و افزایش جریان خون را باعث می شود.
منابع:وبسایت دکتر یزدانی / اوما / تبیان
بازنشر: خاتون آنلاین
مطالب مرتبط:
آموزش درمان کمردرد با روش های طبیعی و خانگی