27 بهترین درمان وزوز گوش در منزل که قطعی هستند را بشناسید
27 بهترین درمان وزوز گوش در منزل که قطعی هستند را بشناسید درمان قطعی وزوز گوش–درمان وزوز گوش با عسل درمان وزوز گوش با پیاز-درمان وزوز گوش دکتر روازاده قبل از اینکه چندین درمان وزوز گوش در خانه را برای شما بگوییم باید تعریف این بیماری را بدانید. وزوز گوش یا پُرشنواییوضعیتهایی هستند که در آنها، بیمار به صورت گاه و بیگاه صداهای ناخوشایندی را...
۲۷ بهترین درمان وزوز گوش در منزل که قطعی هستند را بشناسید
درمان قطعی وزوز گوش–درمان وزوز گوش با عسل
درمان وزوز گوش با پیاز-درمان وزوز گوش دکتر روازاده
قبل از اینکه چندین درمان وزوز گوش در خانه را برای شما بگوییم باید تعریف این بیماری را بدانید. وزوز گوش یا پُرشنواییوضعیتهایی هستند که در آنها، بیمار به صورت گاه و بیگاه صداهای ناخوشایندی را در گوش خود میشنود. این صداها ممکن است به خواب و تمرکز بیمار آسیب برسانند. یکی از دلایل احتمالی بروز این بیماری، وجود نقص در دستگاه شنوایی نظیر اختلافات فشار و جراحت در حفرهی گوش داخلی و عصبهای گوش، عدم تعادل عصبی در ستون فقرات یا آرواره، وجود التهاب یا تنش در گردش خون ماهیچهها، عدم تعادل در آرواره و دندانها، آسیب به اعصاب شنوایی ناشی از افزایش سن، عدم تعادل در مهرههای گردنی، ورود شی خارجی به گوش داخلی و غیره است.
درمان وزوز گوش با حجامت-درمان دارویی وزوز گوش
درمان وزوز گوش میتواند بسیار دشوار باشد؛ از این رو، در درجهی اول، جهت اجتناب از این وضعیت باید مراقبتهای کامل را به عمل آورید، یا در صورت ابتلا به این مشکل، از انجام کارهایی که ممکن است این علائم را وخیم کنند، خودداری کنید. علائم قابل ملاحظه در این وضعیت ممکن است شامل احساس ضعف و بیحسی در یک طرف صورت، از دست دادن هماهنگی در برخی اندامهای مرتبط، و شنیدن صداهای هیسهیس، وزوز، و غرغر از داخل گوش باشند. وزوز گوش ممکن است بیش از یک هفته به طول بینجامد.
اگر این علائم به موقع درمان نشوند، ممکن است آنچنان شدت بگیرند که در نهایت، به ناشنوایی منجر شوند. در این مقاله، به برخی درمانهای خانگی برای خلاصی از شر وزوز گوش میپردازیم که استفاده شده، و امتحانشان را پس دادهاند.
درمانهای خانگی برای وزوز گوش
۱. ترفند ضربهی ملایم به جمجمه
الف. گوشهایتان را با کف دستتان به گونهای بپوشانید که انگشتانتان به سمت پشت سرتان باشند و جمجمهتان را پوشش دهند.
ب. در این وضعیت، نوک انگشتان وسط دو دست باید همدیگر را لمس کنند.
پ. انگشتان اشارهتان را روی انگشتان وسطتان قرار دهید.
ت. در این حالت، ضربهی سریع و ملایمی به جمجمهتان بزنید؛ به گونهای که صدای ضربه را با گوشتان بشنوید.
ث. این حرکت را ۴۰ الی ۵۰ بار تکرار کنید تا صدای زنگ گوشتان فروکش کند.
۲. سرکه سیب
دو قاشق غذاخوری سرکه سیب و یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب حل کنید. این محلول را روزی ۲ الی ۳ بار بنوشید تا احساس صدای زنگ در گوشتان تسکین یابد.
۳. سیر
دو حبه سیر را له کنید و به همراه روغن کنجد حرارت دهید. سپس این ترکیب را از صافی عبور دهید و ۲ الی ۳ قطره از آن را در هر گوشتان بچکانید. این کار را باید هر شب، به مدت یک هفته، قبل از خواب انجام دهید.
۴. پیاز
مقداری پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس آب پیاز را به مدت ۳۰ ثانیه حرارت دهید و اجازه دهید خنک شود. ۲ الی ۳ قطره از آن را در هر گوشتان بچکانید. ۵ دقیقه صبر کنید سپس سرتان را به طرفین خم کنید تا آب اضافهی پیاز از گوشتان خارج شود. این کار را باید هر روز، به مدت یک هفته انجام دهید.
درمان وزوز گوش ۵: زنجبیل
قرص برای وزوز گوش-درمان وزوز گوش در طب سنتی
با دم کردن یک و نیم قاشق غذاخوری زنجبیل تازهی رنده شده در یک فنجان آب جوش، به مدت ۱۰ دقیقه، دمنوش زنجبیل تهیه کنید. سپس این دمنوش را از صافی عبور دهید و مقدار اندکی عسل به آن اضافه کنید. این دمنوش را روزانه ۲ الی ۳ دفعه، به مدت چندین روز، نوش جان کنید تا علائم وزوز گوشتان تسکین یابند.
همچنین، با جویدن چند تکه زنجبیل خام نیز میتوانید از شر گوش درد خلاص شوید.
۶. محلول آب و نمک
یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری گلیسیرین را در ۲ فنجان آب گرم حل کنید. این محلول را در یک ظرف مخصوص اسپری بینی بریزید و داخل هر یک از سوراخهای بینیتان اسپری کنید. این روش درمانی را باید روزانه ۲ الی ۳ مرتبه تکرار کنید تا گرفتگی داخل مجاری بینیتان به طور کامل باز شود.
درمان وزوز گوش ۷: کدو تنبل
کدو تنبل میتواند به خوبی کمبود ویتامین A را در بدن از بین ببرد؛ ویتامین A برای کارکرد مناسب حلزون گوش (در گوش داخلی) و کنترل انتقال و دریافت صدا در بدن بسیار ضروری است.
۸. روغن خردل
کمی روغن خردل را حرارت دهید و چند قطره از آن را در گوشتان بچکانید. اجازه دهید روغن خردل به مدت ۱۰ دقیقه در گوشتان بماند و سپس، سرتان را به دو طرف کج کنید تا روغن اضافه از آنها خارج شود. این کار را هر روز، به مدت یک هفته ادامه دهید.
۹. آناناس
مصرف آناناس را در رژیم غذاییتان بگنجانید تا از تاثیر آنزیم موجود در آن به نام بروملین بر کاهش التهابات بدنتان بهرهمند شوید. همچنین میتواند آب آناناس نیز نوش جان کنید.
۱۰. میوهی خشک
جویدن میوهی خشک نظیر کشمش، خرما، و برگهی زردآلو میتواند جریان خون را در نواحی اطراف گوشهایتان بالا ببرد، و از این طریق، درد و التهاب آن ناحیهی را تسکین دهد. این کار ناراحتیهای ناشی از وزوز گوشتان را کاهش میدهد.
۱۱. روغن کنجد
خواص آرامشبخش و تسکین دهندگی روغن کنجد به سرعت میتوانند علائم مرتبط با وزوز گوش را کاهش دهند. فقط کافی است به اندازهی ۵ الی ۱۰ قطره روغن کنجد را کمی حرارت دهید؛ سپس به پهلو دراز بکشید و به فاصلهی ۵ تا ۶ دقیقه، روغن کنجد گرم را در هر دو گوش بریزید. هنگام انجام این کار سعی کنید عمیق نفس بکشید.
۱۲. پا شویه
ابتدا پاهایتان را در آب داغ بگذارید و سپس، آنها را در آب سرد قرار دهید. این روش صداهای زنگ، هیسهیس، یا وزوز را در گوشتان به حداقل میرساند.
۱۳. دمنوش تخم شنبلیله
مقداری تخم شنبلیلهی خرد شده (۱ قاشق چای خوری) را در یک فنجان آب جوش بریزید؛ اکنون این ترکیب را به مدت ۶ الی ۷ دقیقه با شعلهی ملایم حرارت دهید. این دمنوش را روزی دو دفعه، حداقل به مدت ۱۰ روز پشت سر هم، بنوشید تا وزوز گوشتان تسکین یابد. این دمنوش را با شیر میل نکنید.
نکته: زنان باردار نباید از این درمان خانگی استفاده کنند.
۱۴. روغن نارگیل
روغن نارگیل را به مقدار اندکی حرارت دهید. آن را در گوشتان بریزید تا صدای زنگ و وزوز گوشتان کاهش یابد.
درمان وزوز گوش ۱۵: روغن کرچک
چند قطره روغن کرچک را در گوشهایتان بریزید و تکه پنبهای را داخل گوشهایتان قرار دهید. این کار را باید هر روز انجام دهید تا از درد و صدای زنگ در گوشتان خلاص شوید.
۱۶. طب سوزنی
وزوز گوش را میتوان با استفاده از طب سوزنی به طور موثری درمان کرد. نقاط طب سوزنی برای درمان وزوز گوش در همهی جای بدن یافت میشوند؛ از جمله سر، پا، شکم، کمر، پشت، و غیره. برای خلاصی از درد گوش، و پیش از توسل به طب سوزنی با پزشک معالجتان مشورت کنید.
درمانهای گیاهی برای وزوز گوش
۱۷. درخت کهندار یا جینکو
مواد موجود در درخت کهندار یا جینکو دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی هستند و میتوانند تمام انواع عفونتها را درمان کنند و گردش خون را نیز در گوشها بهبود ببخشند؛ به این ترتیب، میتوانند احساس زنگ گوش را نیز کاهش دهند. روزی ۳ الی ۴ مرتبه، حدود ۱۲۰ الی ۲۴۰ میلیگرم عصارهی درخت کهندار یا جینکو را میل کنید.
نکته: این درمان خانگی برای کودکان توصیه نمیشود.
۱۸. ریحان
مقداری برگ ریحان را با استفاده از یک دستگاه خردکن خرد کنید. آب برگهای ریحان را بگیرید. آن را کمی حرارت دهید و چند قطره از آن را با استفاده از یک قطره چکان درون گوشتان بریزید. این کار را باید روزی ۲ دفعه، به مدت ۳ الی ۴ روز انجام دهید.
۱۹. بابونه، دارچین، هماور طبی (کامفری)
بابونه، دارچین، و هماور طبی (کامفری) را با یکدیگر مخلوط کنید و آن را ظرفی در بسته به دور از هوا و آب نگهداری کنید. یک قاشق چای خوری از این مخلوط را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آب (یک فنجان) دم کنید. این دمنوش را از صافی عبور دهید و روزی سه بار نوش جان کنید تا از شر وزوز گوش خلاص شوید.
۲۰. چای سبز
یک قاشق غذاخوری چای سبز را به مدت ۱۵ دقیقه در یک فنجان آب جوش دم کنید. این دمنوش را از صافی عبور دهید و روزی ۲ الی ۳ مرتبه بنوشید. این دمنوش سرشار از آنتیاکسیدان است؛ از این رو، میتواند از صدای زنگ گوش پیشگیری کند.
۲۱. دمنوش داروش
۳ قاشق غذاخوری داروش را در ظرفی حاوی ۳ فنجان آب جوش بریزید. اجازه دهید به خوبی دم بکشد. سپس این دمنوش را از صافی عبور دهید و هنگام صبح بنوشید؛ این دمنوش را دو دفعهی دیگر در روز میل کنید تا از شر مشکل وزوز گوش خلاص شوید.
۲۲. اورگانو (پونه کوهی)
اورگانو (پونه کوهی) دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتری، و ضد ویروسی است. حدود یک قاشق غذاخوری اورگانو خشک شده را به مدت۱۰ الی ۱۵ دقیقه در ۱۰۰ میلیلیتر آب بجوشانید. این جوشانده را روزی یک بار بنوشید تا درد ناشی از وزوز گوشتان کاهش یابد.
درمان وزوز گوش۲۳: تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان را میتوانید مستقیما یا به صورت دمنوش (روزی یک یا دو بار) میل کنید تا گوش دردتان برطرف شود.
۲۴. گل ساعتی
یک قاشق غذاخوری گل ساعتی خشک شده را در یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. سپس این دمنوش را از صافی رد کنید. برای خلاصی از شر درد گوش، این دمنوش را پیش از رفتن به تختخواب میل کنید.
۲۵. موز سبز
مقدار برگ موز سبز را بکوبید و له کنید. دو قاشق غذاخوری از آن را در یک فنجان آب بریزید و به مدت هشت هفته، روزی سه بار نوش جان کنید تا بهبودی حاصل شود. یا اینکه، برای مقابله با این مشکل از آب موز سبز استفاده کنید. فقط کافی است تکه پنبهای را به آن آغشته کنید و داخل گوشتان قرار دهید. بعد از حدود ۵ الی ۶ دقیقه، پنبه را از گوشتان خارج کنید.
درمان وزوز گوش ۲۶: گوجیبری
این داروی گیاهی حاوی آنتیاکسیدانهای فراوانی است که میتوانند جریان خون را در اطراف گوشها بهبود ببخشند؛ به این ترتیب، گوجیبری میتواند به طور موثر به درمان وزوز گوش کمک کند.
۲۷. روغنهای گیاهی
۱۵ قطره روغن اسطوخودوس، ۱۵ قطره روغن میوهی ارس، ۱۵ قطره روغن درخت سرو، ۵ قطره روغن گل بیمرگ، و ۳۰ قطره روغن حامل (روغن مفید و بیضرری که غلظت سایر روغنها را کاهش دهد، نظیر روغن نارگیل، روغن بادام، روغن جوجوبا یا روغن کرچک) را با هم ترکیب کنید. این ترکیب روغنی را در یک ظرف سیاه رنگ در محیطی تاریک نگهداری کنید. این ترکیب را روی استخوان پشت گوش، نرمهی گوش، و روی گردن ماساژ دهید.
یا اینکه، میتوانید این روغنهای گیاهی را به صورت جداگانه استفاده کنید. تکه پنبهای را به هر یک از روغنهای گیاهی مورد علاقهتان آغشته کنید. پنبه را به مدت یک شب داخل گوشتان قرار دهید. هنگام صبح، آن را از گوشتان خارج کنید و گوش خود را تمیز کنید.
نکته: هرگز این روغنهای گیاهی را مستقیما داخل گوشتان نریزید.
چه کنید!
الف. از خوردن چربی خودداری کنید، زیرا چربی کلسترول را افزایش میدهد و مشکل صدای زنگ گوشتان را وخیمتر میکند.چربیهای اشباع نشدهای نظیر امگا-۶، اسید لینولئیک، و غیره را جایگزین چربیهای اشباع شده کنید.
ب. به منظور تسکین فشار و درد گوشهایتان، حتما از کمپرس گرم یا پد گرمکننده استفاده کنید.
پ. با کمک مراقبه، فعالیت بدنی، و ماساژ درمانی استرستان را کاهش دهید.
ت. مصرف نمکتان را کاهش دهید، زیرا نمک گردش خون را کاهش میدهد و ممکن است فشار خون را بالا ببرد.
ث. سبک زندگیتان را بهبود ببخشید، به اندازه و به طور مناسب بخوابید، رژیم غذایی سالم داشته باشید، و فعالیت بدن داشته باشید تا دستگاه ایمنی بدنتان تقویت شود و بتواند به خوبی با عفونتها و بیماریها مبارزه کند.
ج. اگر نمیتوانید از محیطهای پر سر و صدا (با صداهای بسیار بلند) اجتناب کنید، از گوش بندها یا محافظهای گوش استفاده کنید.
چ. هنگام گوش دادن به موسیقی، صدای هدفون را زیاد نکنید.
ح. اگر درد گوشتان زیاد و آزاردهنده است، سعی کنید حواستان را به چیزهای دیگر پرت کنید.
چه نکنید!
الف. خوراکیهایی نظیر آووکادو، شکلات، شیر، پنیر، موز رسیده، دانهی سویا، و مرکبات را با احتیاط مصرف کنید، زیرا ممکن است باعث آلرژی (حساسیت) شوند و وزوز گوشتان را تشدید کنند.
ب. از محرکهایی نظیر چای، قهوه، الکل، و سیگار دوری کنید، زیرا این محرکها با گشاد کردن عروق خونی سبب افزایش فشار در آنها میشوند؛ و از این طریق، مشکل صدای زنگ گوشهایتان را وخیمتر میکنند.
پ. میزان مصرف آسپیرین و سایر مسکنهای حاوی اسید استیلسالیسیلیک را محدود کنید.
ت. از رفتن به مکانهایی که ممکن است به حلزون گوشتان آسیب برسانند اجتناب کنید؛ مکانهایی از قبیل استخرهای شنا، محیطهای ساخت و سازی، ترافیکهای سنگین، فرودگاهها، سالنهای تیراندازی، آتشبازی، کنسرتهای موسیقی و غیره.
راه حلی برای درمان وزوز گوش
یکی از عذاب آور ترین اتفاقاتی که طی روز میتواند اتفاق بیافتد وزوز گوش است. وزوز نوعی صدا است که در گوش و گاهی در سر حس میشود بدون اینکه این صدا منبعی خارجی داشته باشد. دو نوع وزوز داریم ، بالینی و غیر بالینی. وزوز بالینی به دو دسته تقسیم می شود. نوع اول وز وزی است که علاوه بر بیمار ، اطرافیان نیز آن را میشنوند. نوع دیگر وزوزی است که فقط خود شخص بیمار آنرا می شنود.
این نوع وزوز ذهنی نام دارد. وزوز به صورت صداهای مختلفی تجربه میشود، مثل صدای سوت، باد، همهمه و …. این صداها ممکن است دائمی یا منقطع باشند. وزوز بیماری یا اختلال نیست بلکه نشانه ضایعات شنوایی است. وزوز در همه گروههای سنی ممکن است به وجود آید. فرکانس وزوز با افزایش سن زیاد میشود. به نظر میرسد در گوش چپ نسبت به گوش راست، وزوز بیشتری وجود دارد. حدود ۷۵ درصد افراد ناشنوا وزوز دارند.
● وزوز ضربانی
وززو ممکن است از راههای دیگری غیر از صدای باد، سوت، هیس و…. نمایان شود. بعضی افراد صدای ضربه مانندی مثل ریتم ضربان قلب خود را احساس میکنند. این نوع وزوز، ضربانی نام دارد. اکثرا این نوع وزوز بعد از ورزش کردن یا فعالیت شدید روی میدهد ولی در بعضی افراد این صدا هرگز متوقف نمیشود. دلایل این نوع وزوز زیاد هستند.
● چه عواملی موجب وزوز میشود؟
▪ صدمه به اعصاب گوش در اثر صداهای بلند
▪ مواد شیمیایی و داروهایی که به گوش داخلی آسیب میزنند (مثل آسپرین)
▪ نیکوتین که باعث فشرده شدن رگهای خونی میشود
▪ فقدان منگنز که باعث سرگیجه، وزوز و کم شنوایی میشود
▪ استرس
▪ وجود جرم و مایع در گوش
▪ مشکلات هورمونی
▪ فشارخون بالا
▪ ضربه به سر
▪ آنمی
▪ پارگی پرده گوش
▪ حساسیت غذایی
▪ بیماریهایی مثل مینیر، ام.اس، صرع، میگرن، پرکاری تیروئید
● درمان وزوز
در تحقیقاتی که راجع به وزوز انجام شده، چند روش برای درمان آن وجود دارد که تی.آر.تی یکی از آنهاست و روشی است که از طریق مغز باعث میشود وزوز نادیده گرفته شود.
تی.آر.تی سه مرحله درمانی دارد:
۱) جمعآوری اطلاعاتی درباره بیمار و تاریخچه و عادتهای روزمره زندگی او.
۲) استفاده از وسایلی که پشت گوش قرار میگیرد و توجه بیمار را از وزوز منحرف میکند.
۳) روان درمانی که به بیمار آموزش میدهد وزوز را نادیده بگیرد. این روش شامل تمرینات عمیق و کنترل استرس است و باعث میشود هیجان و نگرانی بیمار کاهش یابد.
هدف نهایی روش تی.آر.تی عادت کردن کامل به صدا است. روش دیگر درمان وزوز، استفاده از muskw است که شبیه به وسایل کمک شنوایی است و صداهایی تولید میکند که وزوز را میپوشاند یا حذف میکند. بعضی افراد این صداهای خارجی و مصنوعی را به صداهایی که وزوز تولید میکند، ترجیح میدهند. طی یک روز پرمشغله، حواسپرتی از فعالیتهای روزانه و صداها باعث میشود که وزوز کمتر آشکار شود. به این دلیل اغلب به نظر میرسد که وزوز در شبها شدیدتر میشود.
توصیههای زیر نیز در بهبود وزوز موثر است:
▪ پرهیز از صداهای بلند و محیطهای شلوغ
▪ خودداری از مصرف الکل، کافئین، کوکائین، نیکوتین، ماری جوانا و آسپرین
▪ متعادل نگه داشتن فشار و چربی خون
● چگونه با وجود وزوز بخوابیم
صدای زنگ یا سوتی که در گوش احساس میشود ممکن است استراحت شبانه را بر هم بزند.
توصیههای زیر کمک میکند که با وجود وزوز بهتر بخوابید:
▪ تمرینات آرامبخش و منظم که کمک میکند بهتر بخوابید ولی از تمرینات نزدیک به زمان خواب بپرهیزید.
▪ زمانی که احساس خواب آلودگی میکنید، به رختخواب بروید. اگر طی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خوابتان نبرد، بلند شوید و به اتاق دیگری بروید و کاری آرامبخش مثل کتاب خواندن انجام دهید و دوباره به رختخواب بروید.
▪ سعی کنید میزان کافئین و نیکوتینی را که در شب مصرف میکنید، کاهش دهید.
▪ دمای اتاق را در حد متعادل نگه دارید، نه خیلی گرم و نه خیلی سرد.
▪ هنگامی که در رختخواب هستید، از تماشای تلویزیون و کتاب خواندن بپرهیزید زیرا موجب میشود هوشیاریتان بیشتر شده و خواب از سرتان بپرد.
علل و درمان قطعی وزوز گوش
صدای وزوز، فش فش، کلیک کردن که ممکن است از داخل گوش یا خارج از آن احساس شود. وزوز گوش بیماری نیست اما می تواند نشانه بیماری های دیگر باشد. این مشکل می تواند در چهار بخش سیستم شنوایی رخ دهد که شامل گوش خارجی، گوش میانی، گوش داخلی و مغز است.
درمان ها با توجه به علائم بیماری و منشا آن متفاوت است. شایع ترین صداهایی که در گوش شنیده می شوند شامل صدای جیرجیرک ، وزوز، صدای خش خش، سوت زدن، و زنگ های پی در پی در گوش است.
در بیشتر بیماران صداها فقط توسط خود افراد قابل شنیدن است و دیگران قادر به شنیدن صدا نیستند. اما در برخی از افراد نیز پزشک می تواند صدا را بشنود.
علائم وزوز گوش
علائم کلی وزوز گوش به شرح زیر است:
شنیدن سر و صدا در محیط های آرام و محیط هایی که دیگران صدایی نمی شوند. صدای وزوز ، زنگ و یا کلیک مانند که همراه با ضربان قلب فرد احساس می شود. این صدا ممکن است با از دست دادن شنوایی و سرگیجه همراه باشد که به نام بیماری منیر شناخته شده است.انواع وزوز گوش
وزوز گوش ذهنی: این رایج ترین نوع وزوز گوش است، در این نوع شما صدایی را در گوش خود می شنوید اما هیچ کس دیگری نمی تواند آن را بشنود.
وزوز گوش کلیک: سر و صدایی به شکل زنگ و کلیک در گوش خود احساس می کنید. این صداها را همگام با ضربان قلب خود می شونید.
وزوز گوش عینی: این نوع از وزوز گوش کمتر از دو مورد دیگر است. در این نوع علاوه بر خود بیمار، پزشک نیز می تواند صدای وزوز را بشنود.
بیماری های مرتبط با وزوز گوش
چه بیماری هایی می تواند منجر به وزوز گوش شود، وزوز گوش خود بیماری نیست بلکه بازتابی از بیماری های دیگر در سیستم شنوایی و یا مغز است.
از دست دادن شنوایی: وقتی با افزایش سن یا عوامل دیگری چون مصرف دارو شنوایی از بین می رود، بیشترین آسیب به حلزون گوش وارد می شود. در نتیجه حلزون دیگر نمی تواند سیگنال های درست شنوایی را به مغز برساند در نتیجه مغز گیج می شود و سر و صداهایی از خود به دلیل این کمبود تولید می کند. که این صداها همان وزوز گوش هستند. تروما: اگر ضربه ای به گوش ها وارد شود هر دو گوش را تحت تاثیر قرار می دهد زیرا هر دو گوش به یک نوع صدا، دارو و عوامل دیگر حساس هستند. صدای بلند: صداهای بلند مانند شلیک اسلحه، موسیقی با صدای بلند می تواند به گوش آسیب برساند و منجر به وزوز گوش شود. عوارض دارویی: داروهایی مانند آسپرین (در صورت استفاده بیش از حد)، آنتی بیوتیک سفالوسپورین (آنتی بیوتیک قوی ضد عفونت) و مصرف گیاه گنه گنه می تواند منجر به وزوز گوش شود. بیماری منیر: علائم این بیماری شامل سرگیجه، وزوز و احساس پری در گوش و یا از دست دادن شنوایی است که می تواند برای ساعت ها ادامه داشته باشد، اما بعد از این مدت از بین برود. این بیماری در واقع مشکلی در خود گوش است و وزوز فقط نشانه آن است. نورینوم آکوستیک: این نوع یکی از موارد نادر ایجاد وزوز گوش است و نوع خاصی از تومور مغزی است که با نام نورینوم آکوستیک شناخته می شود. در این نوع بیماری تومورها روی سیستم شنوایی فرد رشد می کنند و منجر به وزوز گوش ها می شوند. وزوز معمولا در یک گوش شنیده می شود. صداهای ضربانی: این مشکل معمولا مربوط به جریان خون است، که یا به علت رگ های خونی طبیعی یا غیر طبیعی در نزدیکی گوش رخ می دهد. علل وزوز گوش ضرباندار عبارتند از بارداری، کم خونی، پر کاری تیروئید یا تومورهای شامل رگ های خونی نزدیک به گوش. صداهای ضربانی همچنین می توانند توسط یک بیماری شناخته شده به نام افزایش خوش خیم فشار داخل جمجمه (افزایش فشار در مایع اطراف مغز) ایجاد شوند.چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟
معمولا اگر وزوز گوش ادامه دار باشد حتما باید توسط متخصص درمان شود زیرا وزوز بیماری نیست بلکه نشانه بیماری های دیگر است که باید درمان شوند. اگر وزوز به صورت ناگهانی به وجود آمد و فقط در یک گوش احساس شد حتما به پزشک مراجعه شود. زیرا در صورت عدم درمان ممکن است منجر به از دست دادن شنوایی شود. در صورت مراجعه به پزشک با درمان های لازم می توان از این واقعه جلوگیری کرد.
بیمار با وزوز گوش همراه با فشار خون خیلی بالا نیز سریعا باید به پزشک مراجعه کند. هر گاه وزوز همراه با مشکلاتی در راه رفتن یا صحبت کردن فرد و یا هر گونه مشکل حرکتی دیگر باشد باید فرد سریعا به پزشک مراجعه کند زیرا ممکن است سکته مغزی در کمین او باشد.
درمان وزوز گوش
در صورت مراجعه به پزشک، او یکی از درمان های زیر را به شما پیشنهاد می دهد:
درمان ها با توجه به علائم در فرد متفاوت است.
درمان دارویی(از جمله داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب) کاهش استرس به کمک تکنیک های مدیریت استرس بیوفیدبک (تکنیکی درمانی است که در آن افراد برای بهبود سلامت خود با استفاده از امواج حاصل از بدن خودشان آموزش می بینند.) سمعک مشاوره تحریک عصبی صوتی کاشت حلزون گوش درمان به وسیله مالش استخوان و مفاصل ورزش درمانی کایروپراکتیک جراحی (تحت نورکتومی و یا رفع فشار مویرگ ها) تغییر در شیوه زندگیدرمان های خانگی
اگر چه متخصصان معتقدند برای درمان وزوز گوش حتما باید به پزشک مراجعه شود زیرا همانطور که بارها گفته شد وزوز می تواند علائم بیمار دیگری باشد که باید درمان شود. اما داروهای گیاهی(ژینکو بیلوبا، ملاتونین) و مصرف مکمل زینک می تواند به درمان کمک کند.
داروهایی مانند کاربامازپین و بتاهیستین نیز برای درمان مفید هستند، اما این دارو ها حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شوند.
پیشگیری از وزوز گوش
تنها راه پیشگیری از وزوز گوش جلوگیری از آسیب به سیستم شنوایی است. مراقبت هایی که می توانید انجام دهید به شرح زیر است:
محافظت از گوش در محل کار: افرادی که در محیط های پرسروصدا کار می کنند حتما از محافظ های گوش استفاده کنند. وقتی سر و صدا در محیط هایی مانند کنسرت، ورزشگاه و شکار زیاد است از محافظ گوش برای کاهش سروصدا استفاده شود.نکاتی درباره وزوز گوش
افرادی که از وزوز گوش رنج می برند در هنگام خواب به رادیو و موسیقی گوش دهند و یا پنکه ای روشن کننده تا حواسشان از صدای وزوز پرت شود. معمولا وزوز گوش در استرس بیشتر می شود، پس یادگیری تکنیک های کاهش و کنترل استرس می تواند موثر باشد. از خوردن کافئین پرهیز کنند زیرا علائم را بیشتر می کند. از خوردن آسپرین و یا داروهای حاوی آسپرین در مقادیر زیاد خودداری شود.