هنر غیرخدایی پایدار و ماندگار نیست


هنر غیرخدایی پایدار و ماندگار نیست
به گزارش ایرنا به نقل از دفتر نماینده ولی فقیه در استان قزوین،آیت الله عبدالکریم عابدینی بعدازظهر یکشنبه همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از هنرمندان استان قزوین با تاکید بر اینکه هنر مرز نمی‌شناسد و هنری ماندگار است که خدایی باشد،اظهار کرد: هنری که رنگ و بوی خدایی داشته باشد هیچگاه پایان نمی‌پذیرد و برای همگان تازگی و قابل فهم بودن آن حفظ می‌شود.
وی با بیان اینکه خداوند منشأ هنر است،افزود: هنر به خداوند اختصاص دارد و استفاده غیر خدایی از هنر، اثرگذاری معنوی و قلبی آنرا از میان می‌برد و تنها کالبدی از هنر باقی می‌ماند.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: اگر دیوان حافظ و مثنوی مولانا طراوت و تازگی خود را حفظ کرده‌ و ماندگاری پیدا کرده‌اند به خاطر خدایی بودن آن است و این ویژگی ممتاز سبب شده تا آثار حافظ و مولانا در هر عصری اثرگذاری معنوی و قلبی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه احیای هنر رسالت جامعه هنری است،گفت: تهذیب و تزکیه هنر از آنچه که برازنده آن نیست ضروری است و نباید به نام هنر، هر آرایه‌ای به آن متصل شده و به جامعه تحمیل شود و باید مراقب این فضا باشیم تا همه کارها تایید خداوند را به همراه داشته باشند.
آیت الله عابدینی با بیان اینکه جمال و جلال الهی عرصه‌های هنر را ایجاد کرده است،اذعان کرد: رسول گرامی اسلام (ص) فرموده‌اند هر کاری که با خداوند هماهنگی نداشته باشد، ابتر می‌ماند و پایان‌پذیر است بنابراین برای استمرار و جاودانگی هنر باید آنرا با خداوند هماهنگ کرد.
امام جمعه قزوین همچنین گفت: تمام توجه ما باید این باشد که هنر از خزائن غیب الهی به انسان رسیده است و هر چه اخلاص بیشتر و صمیمیت انسان با خداوند افزایش یابد، لیاقت و شایستگی بیشتری را برای دریافت هنر در خود ایجاد می‌کند.
وی، قرآن کریم را هنر عظیم الهی دانست و خاطرنشان کرد: کسانی که با نگاه هنری قرآن را می‌نگرند، بیشتر پی به جاذبه‌های شگفت‌انگیز آن می‌برند و مردم از جامعه هنری انتظار دارند تا با هنرمندی جاذبه‌های این هنر عظیم خداوند را برجسته نمایند همانطور که حافظ و مولانا این کار را به خوبی انجام دادند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین، همراهی و پیوند حوزه‌های مختلف هنری را ضروری عنوان کرد و گفت: در فیلم‌های سینمایی به وقت شام و یا سریال تلویزیونی پایتخت همراهی و پیوند بسیار خوبی بین هنرمندان به وجود آمد و در نهایت پایتخت شرحی بر متن به وقت شام شد.
آیت‌الله عابدینی در ادامه گفت: همراهی و پیوند حوزه‌های مختلف هنری محقق نمی‌شود، مگر آنکه همه جلوه‌های هنری در کارشان با مبانی دینی و الهی هماهنگ شوند زیرا با این هماهنگی به نقطه مشترک رسیده و در نهایت 'و اعتصموا بحبل اللّه جمیعا' در حوزه هنر به وجود می‌آید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت هنر در حوزه مسجد اشاره کرد و گفت: ورود هنر در مساجد بسیاری از مشکلات را برطرف خواهد کرد و می‌توان با بهره‌گیری از هنر نمایش بسیاری از چالش‌ها و مشکلات جامعه را به نمایش گذاشت تا راهکاری برای حل معضلات اجتماعی و سایر عرصه‌ها پیدا شود.
امام جمعه قزوین در پایان از هنرمندان درخواست کرد تا از هنر خود برای تحقق شعار سال استفاده کنند.
3013
انتهای پیام


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران