شکر قهوهای یک شیرین کننده بسیار محبوب است که در بسیاری از محصولات پخته و در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد اما همچنین دارای مزایای زیاد برای سلامتی انسان است که ممکن است شما را متعجب کند! در این مقاله سعی خواهیم کرد که ضمن معرفی این شیرین کننده و ماده غذایی به بررسی فواید حاصل از مصرف آن برای بدن بپردازیم.
شکر قهوهای چیست؟
شکر قهوهای نوعی شکر (ساکارز) است که به دلیل حضور رنگ قهوهای در ملاس به دست میآید. به طور میانگین شکر قهوهای حاوی حدود ۵٪ ملاس در وزن خود است. بسیاری از مردم فکر میکنند شکر قهوهای و شکر زرد یکسان هستند، اما در واقع این نوع قند حاوی مواد معدنی بسیار کمتری نسبت به شکر زرد است که اخیراً از شکر نیشکر و یا شیره خرما به دست میآید. شکر قهوهای به طور کلی سالمتر از قند سفید است زیرا این ماده غذایی حاوی ملاس است، اما در کل مواد مغذی آن تا حدودی کم است.
این قند دارای ملاس دارای یک قوام نرم است اما به هیچ وجه واقعاً بد نیست. بعضی از طعمدهندهها پس از ۲-۳ سال شروع به محو شدن میکنند، اما در دستورالعملهای شما هنوز هم مفید خواهد بود. عطر و طعم تست شده این قند چیزی است که آن را محبوب میکند و به همین علت است که تمایل بیشتری به آن نسبت به ساخارین طعم شیرین و یا نسبت به شکر معمولی در مصرفکننده این ماده غذایی وجود خواهد داشت.
انواع شکر قهوهای
انواع مختلفی از این قند وجود دارد، از جمله دمرارا، توربینادو، شکر قهوهای تیرهای و موسکوادو، از جمله دیگر موارد این نوع شکر هستند.
شکر قهوهای روشن: در بعضی موارد، ملاس به سادگی به شکر معمولی اضافه میشود و باعث ایجاد رنگ قهوهای روشن میشود. حدود ۳ درصد از وزن شکر، از ملاس تشکیل شده است. شکر قهوهای تیره : به طور مشابه، نوع قهوهای تیره حدود ۶ درصد مواد ملاس را در وزن دارد و طعم آن کمی قویتر است. موسکوادو: این نوع، تیرهترین نوع از شکراست و از لحاظ طعم قویتر است که عمدتاً این مسئله به علت فرآیند خشک شدن آهسته است که اغلب در هنگام کامل بودن نور آفتاب انجام میشود. دمرارا: همانطور که قبلاً ذکر شد، شکر قهوهای اغلب از نیشکر ساخته میشود و هنگامی که آب نوشیدنی استخراج و جوش داده شود، به جای آن کریستالهای خام قهوهای رنگی قرار میگیرد. سپس آنها را در یک سانتریفیوژ خشک میکنند و شکر قهوهای که حاوی طعم ملاس شکنندهای است به دست میآید. توربینادو: تولید آن بسیار متفاوت با انواع دمرارا، توربینادو است و همچنین این نوع دارای عطر و بوی عسل است و مصرف آن به همراه چای بسیار پرطرفدار است.ارزش تغذیهای شکر قهوهای
هنگامی که صحبت از ارزش تغذیهای میشود، شکر قهوهای فقط مواد مغذی را به مقدار کمی بیشتر از شکر سفید به مصرفکننده ارائه میدهد. این نوع شکر حاوی کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم است و غلظت بالای کربوهیدراتها به صورت بیش از ۹۷ درصد وزن خود دارد. یک قاشق چایخوری از این نوع قند باعث تأمین ۱۷ کالری برای فرد مصرفکننده میشود.
مزایای مصرف شکر قهوهای برای سلامتی انسان
مزایای بهداشتی منحصر به فرد این نوع شکر شامل توانایی آن در افزایش سطوح انرژی در بدن، جلوگیری از ابتلای به سرماخوردگی، درمان عفونتهای رحمی، بهبود فرآیند هضم، کاهش نفخ شکم و کمک به فرآیند کاهش وزن، تنها نام مورد از این مزایا است. بگذارید جزئیات آنها را در مطلب زیر مورد بحث قرار میدهیم.
کرامپ های قاعدگی
در طب سنتی و برخی از فرهنگها این نوع قند و زنجبیل را به چای سالم اضافه میکردهاند که میتواند ناراحتی از گرفتگیهای قاعدگی را از بین ببرد.
سلامت پوست
استفاده از شکر قهوهای به عنوان یک نرمکننده پوست یکی از کاربردهای غیرمنتظره از این قند است. بافت خشن آن را برای از بین بردن لکه، چرک و سلولهای پوست مرده از بزرگترین عضو بدن شما مزیتی ایده آل برای استفاده از این ماده غذایی است.
تقویتکننده انرژی
این قند مانند هر کربوهیدرات ساده دیگری دارای تأثیر انرژی بخشی بر بدن است و علاوه بر آن به خاطر محبوبیت به قهوه صبحانه نیز افزوده میشود.
چاقی
خوردن مقادیر بیش از حدی از این نوع قند یک ایده خوب نیست، اما ملاس به این صفت شناخته شده است که باعث افزایش متابولیسم و گرسنگی میشود که همین امر میتواند به تلاش برای کاهش وزن کمک کند.
بارداری
پس از به دنیا آمدن کودک شما، این قند باعث کمک به بهبود سرعت بهبود میشود، در حالی که همچنین باعث کاهش در برخی از کرامپ ها و ناراحتیها در دوران بارداری میشود.
استفراغ
برخی تحقیقات نشان دادهاند که این قند و ملاس آن حاوی میتواند باعث کمک به مهار خلط مایع در شکم که خطرناک نیست، اما میتواند برای فرد مبتلا شرمآور باشد، شود.
آسم
شواهد بینظیری نشان میدهد که مخلوط کردن این قند در آب گرم و نوشیدن آن میتواند نشانههای التهابی بیماری آسم را سرکوب کند.
روش استفاده از شکر قهوهای
این شکر را میتوان در بسیاری از موارد در رژیم غذایی استفاده کرد و مصرف آن شبیه به روش مصرف شکر سفید، اما دارای عطر و طعمی متفاوت است که باعث میشود در برخی از دستورالعملهای غذایی به شکر سفید ترجیح داده شود. به احتمال زیاد این قند را در دسرها و محصولات پخته شده و همچنین در سسها و ماریناد های معطر، در گوشت و در سایر غذاهای محبوب دیگر نیز پیدا خواهید کرد. شما همچنین میتوانید از این نوع شکر در قهوه خود استفاده کنید.
عوارض ناشی از مصرف شکر قهوهای
برخی از عوارض جانبی این نوع شکر زمانی که بیش از حد مصرف میشوند شامل بالا رفتن خطر برای ابتلای به موارد زیر است:
افزایش وزن بیماری دیابت عفونت مخمراین نوع شکر باید مانند شکر سفید به صورتی متعادل مصرف شود.
منبع مقاله :organic facts
این مقاله به طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه شده است.
دیدگاه بگذارید