دستور پخت موموس
موموس یا بقچه سبزیجات پیش غذای محبوب مردم تبته. از طرز تهیه موموس به عنوان فینگرفود هم میتونین استفاده کنین. موموس غذای سالم و کم کالریه. این دستور پخت موموس برای ۴ نفره.
مواد لازم جهت موموس :
آرد سفید ۱ پیمانه روغن یک و نصف قاشق چایخوری آب ۳ قاشق غذاخوری کلم خرد شده نصف پیمانه هویج خرد شده نصف پیمانه لوبیا سبز خرد شده یک سوم پیمانه فلفل دلمه ای خرد شده یک چهارم پیمانه پیازچه ۲ عدد سیر ۳ حبه سس سویا یک و نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری نمک به مقدار لازمدستور پخت موموس :
آرد، یک چهارم قاشق چایخوری نمک و روغن رو توی کاسه میریزیم و مخلوط میکنیم.
آب رو کم کم اضافه میکنیم و ورز میدیم.
خمیر رو میپوشونیم و ۳۰ دقیقه کنار میذاریم.
همه سبزیجات (کلم، هویج، فلفل دلمه، لوبیا سبز) رو خیلی ریز خرد میکنیم.
کف تابه رو چرب میکنیم و روی حرارت میذاریم تا داغ بشه.
سیر رو رنده میکنیم و تو تابه تفت میدیم.
پیازچه رو اضافه میکنیم و تفت میدیم.
همه سبزیجات خرد شده رو اضافه میکنیم.
نمک، فلفل و سس سویا رو اضافه و مخلوط میکنیم.
حرارت رو خاموش میکنیم و میذاریم سبزیجات خنک بشن.
خمیر رو دو تیکه میکنیم و هر تیکه رو به صورت لوله ای باز میکنیم.
با چاقو هر کدوم رو ۶-۷ تکه میکنیم.
هر تیکه از خمیر رو به شکل توپی در میاریم و روی اونا رو با دستمال مرطوب میپوشونیم.
یکی از توپ های خمیری رو بر میداریم و روی سطح آردپاشی شده با وردنه به شکل دایره ای کوچیک باز میکنیم.
مرکز دایره ضخمیم تر و اطرافش باید نازک باشه.
با انگشت دور تا دور دایره خمیری رو خیس میکنیم.
یکی دو قاشق از سبزیجات رو وسط خمیر میریزیم.
یه گوشه از خمیر رو بلند میکنیم و شروع به چین دادن میکنیم.
این کار رو ادامه میدیم تا خمیر به شکل بقچه در بیاد.
با فشار انگشت سر بقچه رو میبندیم طوری که سبزیجات توش دیده نشه.
کف تابه بخارپز رو چرب میکنیم.
بقچه های سبزیجات رو توش میچینیم.
۵-۶ دقیقه بخارپز میکنیم.
موموس رو با سس تند سرو میکنیم.