درمان اگزما: آیا می توان اگزما را درمان کرد؟ (بخش دوم)


درمان اگزما: آیا می توان اگزما را درمان کرد؟ (بخش دوم)

درمان اگزما: در مقاله قبلی به بررسی علل و علائم بروز اگزما اشاره کردیم. در این مقاله در ادامه مبحث گذشته به بررسی روش های درمان آن در طب نوین و طب سنتی خواهیم پرداخت. نظر طب نوین در مورد درمان اگزما امروزه با توجه به وفور مواد شیمیایی اگزماهای ناشی از مواد دارویی، لباس … نوشته درمان اگزما: آیا می توان اگزما را درمان کرد؟ (بخش دوم) اولین...

درمان اگزما: در مقاله قبلی به بررسی علل و علائم بروز اگزما اشاره کردیم. در این مقاله در ادامه مبحث گذشته به بررسی روش های درمان آن در طب نوین و طب سنتی خواهیم پرداخت.

نظر طب نوین در مورد درمان اگزما

درمان اگزما: آیا می توان اگزما را درمان کرد؟ (بخش دوم)امروزه با توجه به وفور مواد شیمیایی اگزماهای ناشی از مواد دارویی، لباس و مواد شیمیایی پاک کننده بیشتر در بیماران دیده می‌شود.

در طب نوین اعتقاد بر این است که اگزما در اثر تماس با مواد حساسیت زا بروز می کند و معمولا علت بروز آلرژی و اگزما درمان نمی شود و فقط علایم آن را می توان موقتا بر طرف نمود. پزشکان بر این باورند که عامل اگزما آنتی ژن است و اغلب آن دسته از مواد حساسیت‌زایی که حجم مولکولی پایینی دارند، وارد بدن شده و منجر به تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شوند. اما مولکول‌های درشت‌تر باعث بروز ضایعات اگزمایی روی پوست می‌شود.

درمان اگزما

از نظر پزشکان طب نوین مهمترین روش درمان اگزما را دارو درمانی و پرهیز از مواد حساسیت زا است، چراکه حساسیت تا پایان عمر باقی می ماند و روش های درمانی، فقط علائم حساسیت را درمان می کند.

مصرف میوه، سبزیجات، خشکبار، لبنیات و شیر منجر به مقاوم شدن بدن می‌شود که در این صورت بدن می‌تواند تا حدی بر روی بیماری‌ها و مواد آلرژی زا کنترل داشته باشد.

درمان خانگی برای تسکین اگزما

درمان اگزما: آیا می توان اگزما را درمان کرد؟ (بخش دوم)درمان خانگی اگزما، علاوه بر اینکه ساده و کم‌هزینه است، معمولاً عوارض جانبی کمتری دارد، در اینجا به برخی از این روش‌ها که برای افراد مختلف مفید بوده است. اشاره می‌شود:

استفاده از کمپرس سرد برای تسکین خارش نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز (این روش بسیار مفید است) حمام با بلغور جوی دو سر التهاب پوست را تسکین می‌دهد و یک مرطوب‌کننده عالی است. حمام با آب ولرم که درون وام یک‌چهارم ‌فنجان جوش شیرین ریخته شده باشد. روغن خالص و تصفیه شده شترمرغ، دارای خواص ضدالتهابی است و اگزما را درمان می‌کند. روغن زیتون، روغن نارگیل و یا روغن جوجوبا را به پوست خود بمالید و پس از چند دقیقه آن را با یک شامپوی ضدآلرژی بشویید.

درمان اگزما با تغییر شیوه زندگی

برخی تغییرات ساده در شیوه زندگی می‌تواند تا حدود زیادی به کاهش علائم اگزما کمک کند.

کاهش استرس

استراحت کافی داشته باشید، تفریح کنید و به تمدد اعصاب بپردازید و افکار منفی را از خود دور کنید دوش آب گرم در رسیدن به آرامش بسیار مؤثر است.

دوری از لوازم آرایش حساسیت زا

برای این منظور از محصولات بهداشتی و آرایشی ضدحساسیت استفاده کنید.

تأمین رطوبت پوست

همیشه پوست خود را مرطوب نگه دارید. مرطوب‌کننده‌ها از خشکی پوست جلوگیری می‌کنند.

تأمین رطوبت محل زندگی

هوای منزل را مرطوب نگه دارید. برای این منظور می‌توانید از دستگاه‌های بخور نیز استفاده کنید.

قرارگیری در معرض اشعه خورشید

۱۵ تا ۲۰ دقیقه بدون هیچ‌گونه کرم و یا محافظی در معرض نور ملایم خورشید قرار بگیرید و مطمئن شوید که نور آنقدر زیاد نیست که آسیبی به پوست شما برساند. به این روش uv درمانی می‌گویند.

نظر طب سنتی در مورد درمان اگزما

درمان اگزما: آیا می توان اگزما را درمان کرد؟ (بخش دوم)از نظر طب سنتی منشاء بسیاری از مشکلات پوستی ناشی از مشکلات و بیماری های زمینه ای از جمله بیماری ها و عدم کارکرد درست کبد می باشد. بنابراین برای درمان مشکلات پوستی از جمله اگزما باید ابتدا به بررسی و درمان کبد بپردازیم.

با توجه به اینکه هنوز درمان قطعی برای بیماری های کبد و خصوصاً کبد چرب در طب نوین وجود ندارد، تاکید پزشکان برای درمان این بیماری ها اغلب بر رعایت مواردی از قبیل کاهش وزن و چربی خون و کنترل دیابت است. از طرف دیگر مصرف بسیاری از داروهای شیمیایی در طولانی مدت سبب ایجاد بیماری های کبدی می گردد. اما در طب سنتی با استفاده از خواص بعضی گیاهان دارویی و فرآوری آنها محصولاتی تهیه شده که از این طریق به آسانی و با موفقیت زیادی بیماری های کبدی و تبع آن مشکلات پوستی درمان می شود. از جمله این محصولات می توان به شلیور اشاره نمود. اما باید توجه داشت که تنها مصرف دارو کافی نیست و برای تنیجه بهتر باید پیش نیازهای درمانی نیز رعایت شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله شلیور را مطالعه کنید و یا از مشاورین ما بهره گیرید.

منبع
medicinenet
ترجمه و گردآوری
دکتر سارا بخشائی

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟