فهرست سرفصل ها
طرز تهیه 2 نوشیدنی جدید با دانه چیا|تفاوت چیا و تخم شربتی
خصوصیات دانه چیا
دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. از دانه های چیا می توان 25 تا 30 درصد روغن استخراج کرد. روغن دانه های چیا از حدود 55 درصد امگا 3، هجده درصد امگا 6، حدود شش درصد امگا 9 و حدود 10 درصد چربی های اشباع شده تشکیل شده است. به طور معمول، دانه های چیا به شکل بیضی کوچک هستند با قطر حدود یک میلی متر.
دانه های چیا در رنگ های گوناگون از جمله قهوه ای، خاکستری، سفید، سیاه و سفید، و لکه لکه رنگ نیز یافت می شوند. دانه های چیا آبدوست هستند و قادرند تا 12 برابر وزن خود را آب جذب کنند. اغلب دانه چیا با بذر ریحان و تخم شربتی اشتباه گرفته می شود. در حالی که هر سه متفاوت از یکدیگرند.
خواص دانه چیا
به دلیل ژله ای شدن دانه های چیا و آب در معده حجم بیشتری را می گیرد و احساس سیری ایجاد می کند. چیا دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی بوده و برای سلامتی و زیبایی پوست بسیار مفید است. آنتی اکسیدان از سرطان جلوگیری کرده و پیری را به تاخیر می اندازد. دانه های چیا نه تنها منبع فوق العاده برای مواد معدنی مهمی چون آهن و کلسیم در نظر گرفته می شوند، بلکه دارای مقادیر زیادی منیزیم و منگنز نیز هستند.
تفاوت چیا و تخم شربتی
دانه های چیا با تخم شربتی (بذر گیاه ریحان) تفاوت داشته و هر کدام خاصیت جداگانه ای دارند. در ایران تخم شربتی از قدیم در نوشیدنی های خنک برای برطرف کردن عطش در فصل تابستان استفاده می شود. گاهی تخم شربتی به اشتباه به عنوان دانه های چیا خریداری شده و مورد استفاده قرار می گیرد، یا خواص مربوط به دانه های چیا به تخم شربتی نسبت داده می شود که درست نیست.
تنها شباهت دانه چیا با تخم شربتی لعابدار شدن هر دو است، ولی مهم خواص دانه ها است که با هم فرق دارند. همچنین باید توجه داشت که طعم دانه چیا و دانه ریحان به هم نزدیک است و به همین سبب گاهی به عنوان تخم شربتی به فروش می رسد.
مواد لازم برای نوشیدنی نارگیل و لیمو با دانه چیا
آب نارگیل 2 پیمانه آب لیمو ترش 4 قاشق سوپخوری دانه چیا 1 قاشق سوپخوریطرز تهیه نوشیدنی نارگیل و لیمو با دانه چیا
آب نارگیل، آب لیموترش (یا آب آناناس) و دانه چیا را با هم مخلوط کرده و سرو کنید (در صورت تمایل نیز می توانید به آن یخ بیفزایید.)
مواد لازم برای تهیه لیموناد آلبالو با دانه چیا
دانه چیا 4 قاشق سوپخوری آب آلبالو سه چهارم پیمانه آب نارگیل 2 پیمانه آب لیموترش تازه یک سوم پیمانه عسل 3 قاشق سوپخوریطرز تهیه لیموناد آلبالو با دانه چیا
آب نارگیل، آب لیموترش تازه، آب آلبالو (یا 1 پیمانه پوره آلبالو)، عسل و دانه چیا را داخل پارچی ریخته و با هم مخلوط کنید. پارچ حاوی مواد را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید و هر 5 دقیقه آن را با استفاده از قاشق هم بزنید. لیموناد را داخل ظرف دلخواه بریزید و نوش جان کنید.
منبع : مجله سرآشپز – bartarinha.ir