دسر ژله و کیک صبحانه
طرز تهیه کیک با روکش ژله در منزل
کیک از انواع خوراکی های خوشمزه و خوش طعم است که اغلب برای جشن های خانوادگی و جشن های بزرگ پخته می شود؛ کیک ها در انواع طعم های مختلف پخته می شوند که یکی از پرطرفدارترین انواع آن ها کیک با روکش ژله ای است؛ در طرز تهیه کیک با روکش ژله از ژله ها با رنگ دلخواه می توانید استفاده کنید همچنین در دستور پخت این نوع کیک می توانید برای خوش طعم تر شدن آن از گردو و خامه صبحانه نیز استفاده کنید.
کیک خامه ای و کیک با روکش ژله ای و کیک میوه ای از انواع کیک های پرطرفدار و محبوب هستند و این نوع کیک ها معمولا با ذائقه اغلب افراد سازگار هستند و بهتر است کدبانوهایی که به پخت کیک های مختلف علاقه مند هستند این نوع کیک های پرطرفدار را برای مهمانی و جشن های خاص در منزل بپزند.
مواد لازم برای پخت کیک
آرد : یک پیمانه شیر : یک پیمانه شکر : یک پیمانه روغن مایع : ۱/۴ پیمانه تخم مرغ : سه عدد بیکینگ پودر : یک قاشق غذاخوری وانیل : یک قاشق مرباخوری ژله با رنگ دلخواه برای روکش کیک: دو بستهمواد میانی کیک با روکش ژله ای
موز : ۱ عدد خامه صبحانه : ۲ عدد گردو : به مقدار لازمطرز تهیه کیک با روکش ژله ای
برای تهیه کیک با روکش ژله ابتدا زرده و تخم مرغ را از یکدیگر جدا کنید.
هر کدام از آن ها در ظرف هایی جداگانه بریزید و با کمک همزن هر کدام از آن ها را هم بزنید.
سپس شکر را به زرده زده شده اضافه کنید و مخلوط زرده تخم مرغ و شکر را هم بزنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه کیک با روکش ژله ای ابتدا شیر را به مایع کیک بیفزایید.
سپس روغن مایع را به مخلوط مواد کیک اضافه کنید و با کمک همزن این مواد را با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید.
آرد و بیکنیگ پودر و وانیل را الک کنید سپس مخلوط آرد را به مایع کیک اضافه کنید.
با کمک لیسک و یا قاشقی بزرگ آرد را با بقیه مواد مخلوط نمایید.
در این مرحله از طرز تهیه کیک با روکش ژله ای سفیده تخم مرغ را به مایع کیک بیفزایید و دوباره با کمک لیسک مایع کیک را هم بزنید سپس قالب کیک را با مقداری روغن چرب کنید و بعد از چرب کردن قالب را آرد پاشی کنید و مایع کیک را درون قالب بریزید سپس قالب را به مدت نیم ساعت درون فر با دمای ۱۶۰ درجه سانتی گراد قرار دهید.
در هنگام پختن کیک در فر ژله ها را آماده کنید؛ برای تهیه ژله ها ابتدا دو بسته ژله را با ۲.۵ لیوان آب جوش به خوبی مخلوط کنید تا پودر ژله ها درون آب جوش حل شوند سپس اجازه دهید تا پودر ژله های حل شده در دمای محیط به خوبی خنک شوند توجه داشته باشید که نباید از آب جوش برای خنک شدن ژله ها استفاده کنید.
در مرحله آخر دستور پخت کیک با روکش ژله ای کیک پخته شده را از درون فر بیرون آورید و اجازه دهید تا کیک به خوبی خنک شود.
سپس کیک را از وسط برش بزنید.
روی یکی از برش های کیک مقداری خامه بمالید سپس موزهای حلقه ای خرد شده و گردوی های خرد شده را روی خامه بریزید.
لایه دوم برش خورده کیک را روی لایه اول قرار دهید و با کمی فشار دو لایه کیک را به هم بچسبانید سپس خامه فرم گرفته و زده شده روی همه قسمت های کیک بکشید و کیک را در مکانی مناسب قرار دهید.
ژله نیم بند را به صورت آرام آرام روی سطح کیک بریزید سپس کیک را در ظرف مناسبی قرار دهید و ظرف حاوی کیک را درون یخچال قرار دهید تا کیک به خوبی خودش را بگیرد. اگر تمایل دارید همه سطح کیک ژله ای شود می توانید بعد از خامه کشی کیک ژله نیم بند شده را به آرامی روی همه قسمت های کیک بریزید.
برخی از افراد تمایل دارند روکش ژله ای در وسط کیک باشد که در این صورت باید دور تا دور کیک را به صورت دلخواه خود تزیین کنید سپس ژله را در وسط کیک بریزید.
در این مطلب با طرز تهیه کیک با روکش ژله در منزل آشنا شدید که امیدواریم از پخت این نوع کیک خوشمزه و لذیذ در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و شادی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید.
منبع:arga-mag.com
کیک توت فرنگی ژله ای
کیک توت فرنگی ژله ای از سه لایه تشکیل میشود. لایه اول کیک ساده است که خیلی خیلی راحت و با ۳ ماده تهیه میشود. البته برای این لایه از هر کیک دیگری هم میتوانید استفاده کنید. مثلاً میتوانید برای راحتی کار از پودر کیک وانیلی استفاده کنید. کیک در ظرف بزرگی به صورت یک لایه نسبتاً نازک تهیه میشود. وقتی کیک آماده و خنک شد، موس توت فرنگی روی آن را میپوشاند. این لایه باید حتماً قبل از ریختن لایه بعدی در یخچال خنک شود. لایه آخر کیک توت فرنگی ژله ای یک لایه شفاف از ژله توت فرنگی و تعدادی توت فرنگی تازه است. اگر توت فرنگی تازه در دسترستان نیست، میتوانید آن را از این مرحله حذف کنید.
ترکیب رنگهای زرد، صورتی و قرمز به کیک توت فرنگی ژله ای ظاهر بسیار زیبایی میدهد. این کیک زیبا را میتوانید در آخر به صورت تکههای یک نفره برش بزنید و در مهمانیها و مناسبتهای مختلف سرو کنید.
طرز تهیه:
ابتدا باید کیک ساده را تهیه کنید. فر را با دمای ۱۷۵ درجه روشن کنید و بگذارید گرم شود. کف و دیوارههای یک ظرف پیرکس حدوداً ۲۰ در ۳۰ سانتی چرب کنید و کنار بگذارید.
تخم مرغها را در کاسهای بشکنید. شکر را به آن اضافه کنید و ۵ دقیقه با همزن بزنید تا پف کند و رنگش روشن شود. سپس آرد را به آن اضافه کنید و زیر و رو نمایید. خمیر تهیه شده را داخل ظرف پیرکس بریزید و ۱۵–۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی رنگ شود. سپس کیک ساده را از فر خارج کنید و بگذارید نیم ساعت بماند تا خنک شود. در این مدت موس توت فرنگی را تهیه کنید.
برای تهیه موس توت فرنگی، ۱۷۰ گرم پودر ژله توت فرنگی را در یک کاسه متوسط بریزید. ۲ پیمانه آب جوش را به آن بیافزایید و آنقدر هم بزنید تا کامل در آب حل شود. سپس ۱ پیمانه آب سرد روی آن بریزید و هم بزنید. مخلوط را نیم ساعت کنار بگذارید تا خنک شود.
بعد از این مدت، خامه زده شده را به مخلوط ژله اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. اگر موس توت فرنگی شل است نگران نباشید چون در مرحله بعدی در یخچال سفت خواهد شد.
وقتی کیک به اندازه کافی خنک شد، موس توت فرنگی را روی آن بریزید و با لیسک یا پالت روی کیک پخش کنید. ظرف را یکی دو بار روی میز آشپزخانه بزنید تا اگر حبابی در موس هست از بین برود و سطح آن کاملاً صاف شود. حال ظرف را به یخچال منتقل کنید و بگذارید حداقل یک ساعت در همان حال بماند.
برای تهیه روکش ژلهای، ۸۵ گرم ژله توت فرنگی را در ۱ پیمانه آب جوش حل کنید (۱ دقیقه به آرامی هم بزنید و سعی کنید حباب ایجاد نشود). سپس ۱/۲ پیمانه آب سرد را با آن مخلوط کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
برگ توت فرنگیها را کنده و آنها را از وسط نصف کنید. کیک را از یخچال خارج کنید و توت فرنگیها را به طور منظم روی موس بچینید. وقتی ژله کاملاً ولرم شد، یک قاشق را به طور برعکس روی ظرف بگیرید. ژله را به آرامی پشت قاشق بریزید تا روی کیک چکه کند و لایه ژلهای شفاف به آرام سطح موس را بپوشاند. یک ساعت دیگر کیک را در یخچال بگذارید تا خنک شود. کیک توت فرنگی ژله ای شما آماده است. نوش جان!
نکته: اگر میخواهید خامه را خودتان بزنید برای تهیه ۳ پیمانه خامه فرم گرفته، احتیاج به ۱ و نیم پیمانه خامه صبحانه خواهید داشت.
منبع: ایران کوک
طرز تهیه ژله کیک یا کیک ژله ای
مواد اولیه برای 5 نفر :
خامه (زده شده) به میزان لازم
پودر ژله 1 بسته
آب (1 لیوان داغ و نصف لیوان سرد) 1 و نیم لیوان
پودر کیک آماده 1 بسته
طرز تهیه:
اول پودر کیک رو با توجه به دستور روش تهیه کنید(معمولا با تخم مرغ، شیر و کمی روغن باید مخلوط بشن) بعد یه قالب دلخواه رو انتخاب کنید و حتما داخلش کاغذ روغنی بندازید.
مواد کیک رو داخل قالب بریزید و اجازه بدید کیک داخل فر بپزه(حدودا 30تا40 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد).
کیک رو خارج کنید و صبر کنید تا کامل سرد بشه(اگر سرد نشه با اضافه کردن ژله خمیر میشه)
پودر ژله رو با 1لیوان ابجوش کامل مخلوط کنید و بذاریدش داخل ماکرو یا روی گاز کامل هم بزنید تا دونه های ژله حل بشن.
بعد آب سرد رو به ژله اضافه کنید و صبر کنید تا ژله کامل سرد بشه ولی نبنده.
روی سطح کیک رو با چاپستیک(قاشق چینی)یا هر شی دیگه سوراخ سوراخ کنید طوری که همه حفره ها روی ردیف های منظم افقی و عمودی باشن.ضمنا نباید عمق این حفره ها زیاد باشه طوری که تا ته قالب برسه و کیک رو سوراخ کنه تا 2سوم کیک کافیه.
حالا ژله رو روی کیک بریزید.
کیک رو بذارید داخل یخچال و یه شب تا صبح یا 7 ساعت وقت بدید ببنده.
کیک رو خارج کنید و روش خامه فرم گرفته بریزید و بعد برش بزنید.
نکات:
1)میشه داخل حفره ها انواع مواد مثل کاکائو، پودینگ، کاستارد، شیر عسلی غلیظ، بستنی و خلاصه هرچی دوست دارید بریزید.
2)اگر دلتون خواست از چند نوع ژله استفاده کنید(برای این کار اول جند حفره ایجاد کنید به صورت نامنظم بعد ژله رو دقیق با سرنگ بریزید داخل همون حفره ها بعد دوباره چند تا حفره و یه رنگ دیگه ژله و همین طور تا انتها و رنگهای دلخواه خودتون)
3)میتونید به جای ژله از ترکیب آب کمپوت یا آب مربا به همراه پودر ژلاتین استفاده کنید.
نوش جان
مطالب مرتبط:
آموزش طرز تهیه دسر موس شکلاتی خوشمزه
آموزش طرز تهیه دسر دنت شکلات خوشمزه
طرز تهیه دسر شکلاتی جدید + تصاویر
دستور تهیه دسر موز و توت فرنگی
طرز تهیه ژله تزریقی خوشمزه وِیژه مهمانی و مراسم