فهرست سرفصل ها
طرز تهیه “دسر خرما بریز”|انواع دسر با خرما|روزانه چند عدد خرما بخوریم؟
خرما بریز یک دسر مقوی برای افطاری ماه رمضان
مواد لازم تهیه خرما بریز برای افطاری ماه رمضان
خرما 400 گرم آرد 1 پیمانه کنجد 1 قاشق غذاخوری روغن 3 قاشق غذاخوری زیره، هل، دارچین و تخم گشنیز به مقدار لازمنکته: بهتر است آرد آن سبوس دار باشد.
طرز تهیه خرما بریز برای افطاری ماه رمضان
ابتدا آرد را حرارت دهید و وقتی به رنگ قهوه ای متمایل شد، به آن روغن اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید. زیره، هل و دارچین را به همراه خرمای هسته گرفته و کنجد، اضافه کرده و خوب آن را له کنید و در پایان روی سینی پهن کنید و به شکل دلخواه برش بزنید. این دسر کرمانی منبع غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد و نیاز به کلسیم را به خوبی رفع می کند.
روزانه چند عدد خرما بخوریم؟
خوردن 10 عدد خرمای بدون هسته به وزن 80 گرم، 10 درصد از نیاز بدن به ویتامین نیاسین (B3) و 5 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین های B1 و B2 را تامین می کند. نیاسین برطرف کننده مشکلات گوارشی، روانی و پوستی است. ویتامین های B1 و B2 نیز در حفظ سلامت اعصاب و دستگاه گوارش نقش دارند.
ارزش غذایی خرما
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) انرژی ۱٬۱۷۸ کیلوژول (۲۸۲ کیلوکالری) کربوهیدراتها ۷۵٫۰۳ g قندها ۶۳٫۳۵ g فیبر ۸ g چربی ۰٫۳۹ g پروتئین ۲٫۴۵ g آب ۲۰٫۵۳ g ویتامین آ ۱۰ IU بتاکاروتن ۶ میکروگرم (۰٪) لوتئین و زآکسانتین ۷۵ μg ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۰۵۲ میلیگرم (۴٪) ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۶۶ میلیگرم (۴٪) ویتامین ب۳ (نیاسین) ۱٫۲۷۴ میلیگرم (۸٪) پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۵۸۹ میلیگرم (۱۲٪) ویتامین ب۶ ۰٫۱۶۵ میلیگرم (۱۳٪) اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۱۹ میکروگرم (۵٪) 4/. میلیگرم ویتامین C 5/. میلی گرم ویتامین E 2/7 میلی گرم ویتامین K کلسیم ۳۹ میلیگرم (۴٪) آهن ۱٫۰۲ میلیگرم (۸٪) منیزیم ۴۳ میلیگرم (۱۲٪) منگنز ۰٫۲۶۲ میلیگرم (۱۳٪) فسفر ۶۲ میلیگرم (۹٪) پتاسیم ۶۵۶ میلیگرم (۱۴٪) سدیم ۲ میلیگرم (۰٪) روی ۰٫۲۹ میلیگرم (۳٪)منبع : khorasannews.com