تمام آنچه که باید در مورد رژیم غذایی مبتنی بر میوه (رژیم با میوه) بدانید
رژیم با میوه یا رژیم غذایی «میوهخواری»، گونهای بسیار محدودشده از رژیم غذایی گیاهی است. این رژیم شامل تمامی محصولات حیوانی ازجمله لبنیات است. افرادی که از این رژیم غذایی پیروی میکنند از میوههای خام در وعدههای غذایی خود استفاده میکنند. در ادامه، به این رژیم غذایی میپردازیم. رژیم غذایی مبتنی...
رژیم با میوه یا رژیم غذایی «میوهخواری»، گونهای بسیار محدودشده از رژیم غذایی گیاهی است. این رژیم شامل تمامی محصولات حیوانی ازجمله لبنیات است. افرادی که از این رژیم غذایی پیروی میکنند از میوههای خام در وعدههای غذایی خود استفاده میکنند. در ادامه، به این رژیم غذایی میپردازیم.
رژیم غذایی مبتنی بر میوهها
در این رژیم غذایی، سبزیجات، میوههای خشک، آجیل و دانهها هم در صورت زیادهروینکردن قابلمصرفاند. سایر گونههای مواد غذایی ازجمله غلات، حبوبات و قارچها بهشدت محدود یا کاملاً حذف شدهاند. هرگونه مواد غذایی پخته (حتی میوهها) هم در این رژیم غذایی ممنوع شدهاند.
روشی واحد و خاص برای اجرای این رژیم غذایی وجود ندارد. برخی از میوهخواران بهجای بهرهگیری از میوههای چیدهشده، تنها از میوههای زیردرختی استفاده میکنند. برخی دیگر از دانهها استفاده نمیکنند؛ چراکه این دانهها بهطور بالقوه قادر به تبدیلشدن به گیاه یا درختی زنده و پربار هستند.
پیروی از رژیم غذایی میوهخواری، ریسک و خطرات متعددی نظیر ناباوری را هم به همراه خود دارد؛ بنابراین، با دکتر خویش در مورد تصمیمهایی که دربارۀ رژیم غذاییتان میگیرید، مشورت کنید. آنها میتوانند درمورد تأمین مواد مغذی بدن، بدون در معرض خطر قرار گرفتن سلامتیتان، به شما کمک کنند.
مزایا و منافع بالقوۀ این رژیم غذایی
درصورت رعایت تعادل و عدم افراط، میوهها میتوانند بخشی از رژیم غذایی سالم و مغذی را به خود اختصاص دهند. برخی از منافع مصرف میوه عبارتاند از:
میوهها حاوی فیبرند که در کاهش سطح کلسترول و تنظیم حرکات روده نقش قابلتوجهی برعهده دارند. سیب، گلابی، تمشک و توت ازجمله میوههایی هستند که غنی از فیبرند. پرتغال، فلفل قرمز و توتفرنگی از جمله میوههایی هستند که حاوی مقدار زیادی ویتامین C هستند. این ویتامین تأثیر قابلتوجهی بر سلامت دندانها و لثهها دارد. علاوهبراین، ویتامین C منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. موز، گواوا، طالبی و مانگو نمونههایی هستند که از منظر پتاسیم بسیار غنیاند. پتاسیم در حفظ سلامت فشار خون و تنظیم تعادل آب بدن، نقش قابلتوجهی برعهده دارد. مرکبات و میوههای گرمسیر مانند مانگو از منظر ویتامین B9 بسیار غنی هستند. این ویتامین در تولید گلبولهای قرمز خون نقش اساسی ایفا مینماید. ویتامین B9 در رشد جنین هم مؤثر است. آیا به دنبال میوههایی هستید که قند کمتری داشته باشند؟ این میوهها را مصرف کنید. آلوسیاه، آلو و انواع توتها نمونههایی از میوههای غنی از آنتیاکسیدان هستند. آنتیاکسیدان تولید رادیکالهای آزاد را محدود میکند. همچنین از پوست محافظت نموده و با بیماریها هم مقابله میکند.
خطرات احتمالی چیست؟
برخی از موادغذایی ضروری که در حفظ سلامت کلی بدن نقش دارند در رژیم غذایی مبتنی بر میوه وجود ندارند، موادی نظیر:
پروتئین چربی کلسیم ویتامینهای خانوادهی B اسیدهای چرب امگا۳
باتوجهبه ماهیت بسیار محدودکنندۀ این رژیم غذایی، ناباروری جزو یکی از مهمترین مسائل مربوط بدان است. حتی ممکن است که بدن شما دچار وضعیت قحطزدگی شود. این بدین معنا است که سوختو ساز بدن شما به دلیل تلاش بدن برای ذخیره مواد مغذی مورد نیاز و حفظ انرژی، آهستهتر خواهد شد.
در چنین وضعیتی، ممکن است دچار کمخونی، خستگی و ضعف سیستم ایمنی شوید. با گذشت زمان، کمبود کلسیم منجر پوکی استخوان خواهد شد.
رژیم غذایی مبتنی بر میوه از منظر قند طبیعی موجود در میوهها بسیار سنگین است. این ویژگی استفاده از این رژیم غذایی را برای افراد مبتلا به دیابت، پیشدیابت، سندروم تخمدان پلیکیستیک غیرممکن شده و منجر به افزایش مقاومت در برابر تزریق انسولین میشود.
هیچ قاعدهای برای پیروی از آن وجود ندارد، بنابراین میتوانید باتوجهبه موادغذایی موردنیاز خود، رژیم غذایی میوهخواری خود را اتخاذ کنید. مصرف میوه خود را به پنجاه درصد وعدههای غذایی خود محدود کرده و مابقی را با منابع تأمین پروتئین نظیر آجیل یا مکملهای گیاهی که منجر به برقراری تعادل در نقصانهای مواد مغذی موجود در رژیم غذایی مبتنی بر میوه میشوند، تکمیل کنید.
چگونگی تغییر به رژیم غذایی مبتنی بر میوهخواری
اگر این رژیم غذایی مناسب شماست، برای بهرهگیری از آن عجله نکنید. به جای شروع یکباره، بهصورت تدریجی از رژیم غذایی فعلی خود بهسمت الگوهای رژیم غذایی مبتنی بر میوهءخواری حرکت کنید.
این امر بدین معناست که باید موارد زیر را از رژیم غذایی خود حذف کنید:
نوشیدنیهای گازدار محصولات لبنی و حیوانی غلات موادغذایی فرآوریشده کافئین
همچنین باید موارد زیر را به رژیم غذایی خود بیفزایید:
میوههای خام آجیل دانهها سبزیجات
میوهخواران معمولاً بدون وجود محدودیت از گروههای مختلف میوهها استفاده میکنند. میتوانید رژیم غذایی خود را به سه وعدهی اصلی یا چهار تا پنج وعده غذایی سبکتر در طول روز، تقسیمبندی کنید.
گروههای مختلف میوهها به شرح زیر است:
میوههای اسیدی مانند پرتقال، گریپفروت، گوجهفرنگی، انواع توت، آلو و زغالاخته. میوههای گرم و اسیدی مانند سیب، زردآلو، تمشک و گیلاس. میوههای روغنی مانند آووکادو، زیتون و نارگیل. میوههای شیرین مانند موز، خرما، انجیر و انگور میوههای نشاستهدار مانند کدوتنبل انواع هندوانه و خربزه سبزیجاتی که تحت عنوان میوه هم مورد استفاده قرار میگیرند مانند خیار و فلفل دلمهای
در صورت امکان، از میوههای ارگانیک استفاده کنید. و اگر میخواهید به مدت طولانیتر از آنها استفاده نمایید، به شیوهای درست از آنها نگهداری کنید.
همچنین در طول روز باید آب، آب نارگیل یا آب میوهی ۱۰۰ درصد طبیعی هم مصرف نمایید.