لبنیات سنتی آلودگی میکروبی و روغن گیاهی دارند


مدیرکل فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: لبنیات سنتی انواع آلودگی های میکروبی، افزودنی و روغن گیاهی غیرمجاز را دارند.

ایران اکونومیست - لبنیات سنتی آلودگی میکروبی و روغن گیاهی دارند
به گزارش ایران اکونومیست؛ وحید مفید روز سه شنبه در نشست خبری در محل سازمان غذا و دارو افزود: گزارش مستندی در زمینه افزودن سفیدکننده ها به لبنیات وجود ندارد اما در زمینه ماست بندی و لبنیات سنتی مشکل داریم و متاسفانه لبنیات فروشی های سنتی و فله فروشی های غیرمجاز روز به روز بیشتر می شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به کمبود جدی ویتامین D در ایرانیان اشاره کرد و گفت: مقرر شده آرد با ویتامین D غنی سازی شود و در دستورکار است. غنی سازی شیر با ویتامین D نیز تشویقی است و اجباری نیست.

*شیر الاغ مفید است
مدیرکل فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: مجوزی برای تولید و فرآوری شیر الاغ نداریم اما شیر الاغ، نزدیک ترین شیر به شیر انسان و مفید است.

مفید افزود: قیمت شیر الاغ گران است و هیچ کشوری این کار را نکرده است.

وی درباره ماهی تیلا پیلا نیز گفت: واردات این ماهی زمانی ممنوع شد چون شرکت هایی درباره آن بحث داشتند. محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی بحثی در پرورش این ماهی داشتند اما تغذیه از این ماهی مفید است.

* سند ایمنی غذا با فوریت تدوین می شود
مدیرکل فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: مقرر شده است تا سند ایمنی غذا با یک فوریت در این دوره تدوین و در مهر ماه رونمایی شود.

تمرکز این سند کنترل مواد غذایی از مزرعه تولیدکننده تا سفره مصرف کننده است.

وی ادامه داد: در این سند، ارزیابی خطر محصولات غذایی تعریف می شود چرا که میزان مخاطرات لبنی یا گوشتی آلوده با حبوبات آلوده متفاوت است.

وی اضافه کرد: در این سند، نهاد ملی غذا تعریف می شود چرا که وزارتخانه‌های مختلف درگیر محصولات غذایی هستند و این نهاد به صورت متمرکز تمام سیاست گذاری های کامل را در این زمینه انجام می دهد.

مدیرکل فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره ساختار نهاد ملی غذا گفت: ساختار این نهاد ملی می تواند در یک وزارتخانه مستقر شود اما هنوز درباره آن تصمیم خاصی گرفته نشده است. ساختار این نهاد ملی باید در مراجع رسمی، مراتب تائید و تصویب را بگذراند.

وی ادامه داد: تشکیل نهاد ملی غذا با هدف کنترل و پایش مواد غذایی از مزرعه تا سفره پس از کش و قوس های فراوان در کشورهای توسعه یافته انجام شده است.

*مانور برای کنترل محصولات غذایی قاچاق
مدیرکل فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی درباره چگونگی کنترل مواد غذایی قاچاق خاطرنشان کرد: با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برنامه ها و مانور مشترک برای کنترل مواد غذایی قاچاق داریم و امیدواریم طی ماه های اخیر خبرهای خوبی در این زمینه شنیده شود.

مفید افزود: قاچاق محصولات غذایی علاوه بر صدمه به اقتصاد، به سلامت مردم نیز آسیب وارد می کند. بنابراین برنامه ریزی شده تا به سرنخ قاچاق محصولات غذایی برسیم تا نقاط ورودی و منشا قاچاق محصولات غذایی را بخشکانیم.

وی تصریح کرد: خوشبختانه واردات قاچاق محصولات غذایی به ویژه برنج از مبادی غیررسمی به دلیل گرانی ارز در بازار آزاد، کم شده است.

*مزارع شناسنامه دار می شوند
مدیرکل فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: گام نخست برای تعیین میزان باقیمانده سموم آفت کش در محصولات غذایی، شناسنامه دار کردن باغها و مزارع است و اولین گروه باغات و مزارع شناسنامه دار طی ماه های آینده اعلام می شود. با اجرای این طرح، محصولات کشاورزی قابل رهگیری خواهند بود. البته مرحله اول اجرای این طرح، تشویقی و ترویجی است.

* استاندارد نبودن برخی سموم کشاورزی
وی خاطرنشان کرد: امسال ۲۴ محصول از نظر سموم آفت کش و ۱۵ محصول از نظر فلزات سنگین پایش شدند که در این نمونه برداری ها درصدی عدم همخوانی با استانداردها وجود داشت که قابل پذیرش بوده است. از مهمترین مشکلات، باقیمانده نیتریت و نیترات در محصولات بوده است.

وی افزود: البته طبق گزارش های پراکنده از برنج، وضعیت برنج از نظر باقیمانده سموم خوب و مطلوب بوده است. طرح جامعی در استان های تولیدکننده برنج شامل گیلان، مازندران و گلستان در حال اجرا است که از محل شالکوبی نمونه گیری می شود.

وی اضافه کرد: منشا فلزات سنگین می تواند آب یا خاک باشد. استاندارد کدکس (استاندارد بین المللی) برای میزان آرسنیک برنج عدد ۲۰۰ و استاندارد اتحادیه اروپا ۱۶۰ است اما در ایران ۱۲۰ است.

مفید افزود: دلیل تعیین استاندارد سختگیرانه تر برای ایران این است که میزان سرانه مصرف برنج در ایران ۳۵ کیلو در سال و زیاد است.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بهبود زخم بخیه با راهکارهای خانگی و طبیعی