چرا کسی به بازنشستگی در صداوسیما توجه نمی‌کند؟


چرا کسی به بازنشستگی در صداوسیما توجه نمی‌کند؟

مدیران رده‌بالای سازمان صداوسیما بایستی آرام آرام بار و بنه ببندند و به سیاست جدید جوان‌گرایی که قطار آن شروع به حرکت کرده، سرعت ببخشند.

صراط:

هفته گذشته نمایندگان مجلس قانون منع به کارگیری بازنشستگان را تصویب کردند تا شاهد یک خانه تکانی جدی در سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف باشیم. قانونی که تصویب نهایی آن توسط شورای نگهبان، جوانان را برای رسیدن به مسندهای مدیریت امیدوارتر می‌کند. البته صداوسیما پیش از این جوان‌گرایی را آغاز کرده و برخی از مدیریت‌های مهم در شبکه‌های تلویزیونی به برخی از مدیران جوان واگذار شده است. اما با این حال شاهد حجم زیادی از سالخوردگان و بازنشستگان در بخش‌های مختلف صداوسیما هستیم؛ به طوری که در این سال‌ها فقط طبقات مدیریتی‌شان مشمول تحول شده و حاضر به ترک پست‌های مدیریتی خود نیستند. ولی مدیران در خارج از کشور بعد از چند سال مدیریت حتی در اوج هم کار را به یک نیرو و فکر جوان واگذار می‌کنند. البته قابل ذکر است که این تغییر و تحول بر اساس شایسته سالاری و استفاده از تجربیات مدیران پا به سن و سال گذاشته صورت می‌گیرد.

به گزارش تسنیم جالب است عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرده که نهادهای عمومی غیردولتی و کلیه شرکت‌های دولتی مشمول این قانون هستند؛ یعنی صداوسیما هم از این قاعده مستثنی نیست. در واقع مدیران رده‌بالای سازمان صداوسیما بایستی آرام‌آرام بار و بنه ببندند و به سیاست جدید جوان‌گرایی که قطار آن شروع به حرکت کرده، سرعت ببخشند. سیاستی که معاون سیما هم چندی پیش بر آن تأکید کرده بود که مدیران زیر 50 سال بایستی در رأس شبکه‌های تلویزیونی و دیگر بخش‌های صداوسیما قرار بگیرند. اما لازم است آقای معاون فراموش نکند که خود و خیلی از افراد در لا به لای همین مدیریت‌ها مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان می‌شوند. چه اشکالی دارد حالا در کسوت مشاور، تجارب‌شان را به جوانان مستعد، متعهد و انقلابی منتقل کنند که نیاز به پختگی بیشتری برای مدیریت‌های کلان دارند. البته شاید تزلزل مدیران جوانان در مراتب سخت به همین وابستگی چندین ساله یکسری از مدیران که در این سال‌ها فقط طبقات مدیریتی‌شان تغییر کرده و همیشه در مسند مدیریت بوده‌اند، برگردد. حالا که خانه تکانی آغاز شده صداوسیما هم باید از طبقات بالای مدیریتی‌اش شروع به خانه تکانی کند.

البته در حین این خانه‌ تکانی به شایسته‌سالاری و درست انتخاب‌کردن توجه شود. چرا که یک نقدی که به انتصابات جدید رسانه ملی وارد است، درست انتخاب نکردن و مسئله‌ساز شدن برخی از تصمیمات همین مدیران جوان است. اصل اعتماد به مدیران جوان رویکرد درست و منطقی به حساب می‌آید اما خرقه مدیریت به تن برخی زار می‌زند، چون در وهله اول با این تخصص بیگانه هستند و از طرفی دیگر شامل اصول اولیه مدیریت هم نمی‌شوند. مدیریت در بخش‌های صداوسیما نیاز به یک آگاهی و تکامل رسانه‌ای دارد که در برخی چنین خصیصه‌ای وجود ندارد. از آقای میرباقری و برخی از مدیران رده‌بالای دیگر این انتظار را داریم ضمن میدان دادن به مدیران مستعد و پویا، خودشان هم به اصل حضور مدیران زیر 50 سال عمل کنند. ما هنوز نباید شاهد مدیریت مادام‌العمر برخی در صداوسیما باشیم که دیگر پویایی و چالاک اولیه را ندارند؛ واقعیت امر این است که امروز رسانه‌ها در سطح جهان به یک مدرنیته قابل فهمی رسیده‌اند که علم، دانش و اصل به روزبودن اطلاعات کار را جلو می‌برد نه اینکه به سبک همان مدیریت سنتی قبل پیش برویم. در این میان شجاعت ویژگی مدیران جوان است که در این برهه حساس می‌تواند کمک شایانی به اداره صداوسیما داشته باشد.

شاید به جرأت می‌توان گفت مدیران ارشد فعلی ما در صداوسیما عمدتاً با فضای مجازی که مدیران ما بایستی لحظه به لحظه در جریان وقایع آن باشند، بیگانه هستند. امروز که یکسری تغییرات جدی در حال رخ دادن در سطح مدیریت کشور است، از صداوسیما و بدنه‌ای که نیاز به جوان‌گرایی جدی، علمی و اصولی دارد غافل نشویم.


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

جملات تولدت مبارک پسرم (جملات زیبای تبریک تولد مادر به پسر)