10 نوع بوی بد دهان که نشانه بیمارهای مختلف هستند! ?
بوی بد دهان از چیست؟ بوی بد دهان همیشه به معنی مسواک نزدن دندان ها و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیست، گاهی اوقات بوی بد دهان می تواند نشانه ی ابتلای افراد به یک بیماری باشد. ما در این مقاله از سایت کوکا 10 بیماری مرتبط به بوی بد دهان از جمله پیوره، […] The post 10 نوع بوی بد دهان که نشانه بیمارهای مختلف هستند! ? appeared first on...
اگر دهان شما بویی شبیه بوی پوسیدگی دندان می دهد دو احتمال وجود دارد؛ یا دچار پوسیدگی دندان شده اید یا بیماری پیوره (بیماری عفونی لثه). شما نمی توانید به درستی تفاوت این دو بیماری را تشخیص دهید به همین دلیل بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید.
9. بیماری های تنفسی – بوی نفتالین
آلرژی یا هر گونه بیماری های تنفسی دیگر مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و سینوزیت ممکن باعث بوی بد دهان شوند.
بوی دهان ناشی از بیماری های تنفسی بویی شبیه نفتالین دارد و به دلیل ورود باکتری های بیماری زا به دهان ایجاد می شود.
8. رفلاکس معده یا سوزش سر دل – بوی ترشی
رفلاکس اسیدی معده و سوزش سردل بویی شبیه ترشی دارد و این می تواند به دلیل ورود اسید به دهان ایجاد شود. برای از بین بردن بوی بد دهان ناشی از رفلاکس معده بهتر است رژیم غذایی خود را تغییر دهید و از مصرف الکل، سیر، غذا های تند و قهوه اجتناب کنید.
7. دیابت – بوی میوه
افرادی که به دیابت نوع 1 هستند گاهی اوقات به دلیل کتواسیدوز دیابتی دهان شان بوی میوه می دهد. (کتواسیدوز زمانی ایجاد می شود که بدن انسولین کمتری نسبت به نیاز تولید کند.)
اگر دیابت نوع یک دارید و دهان تان بوی میوه دارد هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید.
6. سرطان معده یا هلیکوباکتر پیلوری – طعم و بوی فلز
طعم و بوی فلز در دهان شما می تواند نشانه ی ابتلا به سرطان پیشرفته معده یا عفونت با هلیکوباکتر پیلوری باشد، با این حال فراموش نکنید که برخی از دارو ها هم می توانند باعث ایجاد بوی فلز در دهان شوند.
5. سرطان ریه – بوی پوسیدگی
گفته می شود که سرطان ریه، باعث ایجاد بوی پوسیدگی در دهان می شود، درست مانند اینکه چیزی مانده و فاسد شده باشد.
4. نارسایی کلیه – بوی ماهی
اگر پس از بیدار شدن از خواب احساس کردید دهان تان بوی بد ماهی می دهد، شاید دچار نارسایی کلیه شده باشید. بوی بد دهان ناشی از نارسایی کلیه به دلیل عدم پاک سازی و سم زدایی و دفع اوره از طریق کلیه ها ایجاد می شود.
نارسایی کلیه یک بیماری بسیار جدی و خطرناک است، بنابراین بهتر است هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.
3. نارسایی کبدی – بوی آب نبات و شیرینی
نارسایی کبد یا سیروز کبدی می تواند باعث ایجاد بوی شیرینی در دهان شود که ناشی از عملکرد صحیح کبد می باشد، از دیگر علائم نارسایی کبد می توان به زرد شدن پوست اشاره کرد.
2. عدم تحمل لاکتوز – بوی شیر ترش شده
اگر دهان بوی شیر ترش شده می دهد نشان دهنده ی عدم تحمل لاکتوز است یعنی بدن شما نمی تواند پروتئین موجود در شیر را هضم کند، اسهال و گرفتگی روده ها از دیگر علائم عدم تحمل لاکتوز هستند.
1. لوزه – بوی پوشک کثیف نوزاد
لوزه یکی از علل بوی بد دهان محسوب می شود، وجود کلسیم، ذرات غذا و باکتری ها در لوزه ی عفونی باعث ایجاد بویی شبیه پوشک کثیف نوزاد در دهان می شود.
بوی بد دهان ناشی از بیماری با جویدن آدامس درمان نمی شود
شاید شما هم فکر می کنید که جویدن آدامس می تواند از پوسیدگی دندان جلوگیری کرده و به رفع بوی بد دهان کمک کند، بد نیست بدانید که تحقیقات نشان داده که آدامس جویدن حتی آدامس های بدون قند نه تنها بوی بد دهان را درمان نمی کنند بلکه باعث انتشار بیشتر باکتری های بیماری زا در دهان می شود.
به جای آدامس جویدن پیشنهاد می کنیم که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کرده و هر 6 ماه به دندانپزشک مراجعه کنید.
منبع : brightside