اینترنت پرسرعت عامل اصلی کم خوابی به گزارش اولی ها: بر اساس خبرهای منتشر شده به تازگی دانشمندان اروپایی دریافته اند کاربرانی که از اینترنت پرسرعت و وای فای استفاده میکنند بیشتر به کم خوابی و بی خوابی مبتلا می شوند.
با توجه به افزایش روزافزون محبوبیت شبکههای اجتماعی و افزایش قابلیت اپلیکیشن و پیامرسانهای مختلف، افراد بسیاری به استفاده بیش از حد از اینترنت و فضای مجازی اعتیاد پیدا میکنند، بهگونهای که در یک نظرسنجی گسترده، بالغ بر ۸۰ درصد کاربران اینترنتی معتقدند که دیگر بدون اینترنت و شبکههای اجتماعی ادامه زندگی برایشان غیرممکن است. حتی آن دسته از افرادی که اعتیاد چندانی به اینترنت و فضای مجازی ندارند، درصورت اتصال به اینترنت پرسرعت تمایل بیشتری برای وقت گذرانی در صفحات مجازی وب دارند.
حالا به تازگی دانشمندان با انتشار یک مقاله علمی در ژورنال اروپایی «رفتار سازمانی و اقتصادی» اعلام کردهاند میزان خواب کاربرانی که به اینترنت پرسرعت متصل هستند، به طور متوسط تقریبا ۲۵ دقیقه کمتر از سایرین و افرادیست که اینترنتشان سرعت چندان زیادی ندارد.
به باور آنها، میان اینترنت پرسرعت و پهن باند و مشکل کم خوابی کاربران یک ارتباط مستقیم و معنادار وجود دارد به گونهای که هرچه سرعت اتصال به وب و دانلود اینترنت بیشتر باشد، افراد تمایل بیشتری برای مشاهده و تماشای ویدیو، وبگردی و گشت در شبکههای اجتماعی دارند که این مساله به خاطر نور صفحه گوشی هوشمند و امواج آن، موجب میشود آنها کمتر بخوابند و یا در خوابیدن با مشکل مواجه شوند.
همچنین محققان با توجه به تحلیل رفتار و عادات گروههای مختلفی از مردم در کشورهای مختلف و از گروههای سنی متفاوت و همچنین بررسی گروههای مختلف از افرادی که از انواع بیخوابی رنج میبرند، به این نتیجه رسیدهاند که استفاده از تلفن همراه به دلیل وجود نرمافزارهایی مانند شبکههای اجتماعی و شبکههای پیامرسان در آنها یکی از عوامل تاثیرگذار در بیخوابی هستند.
این نرمافزارها به خصوص زمانی که روی تلفن همراه استفاده میشوند و با کاربر به تخت خواب میروند، باعث برهم زدن تمرکز پیش از خواب میشوند، به گونهای که تقریبا بعد از دریافت یا ارسال یک پیغام، بدن برای آنکه بتواند مجددا به تمرکز لازم برای خواب برگردد، به حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
این موضوع به دلیل تکرار شدن و با در نظر گرفتن این که شبکههای اجتماعی در همه جای دنیا در دسترس بوده و تعطیلی و هزینه چندانی هم ندارند، به یکی از عوامل بیخوابی در عصر حاضر تبدیل شده است.
به نظر متخصصان، میزان بیخوابی با بالا رفتن سن افزایش مییابد و در افراد بالای ۶۵ سال این میزان از درصد بالاتری برخوردار است، اما بهطور کلی اختلالات خواب در همه سنین حتی در سنین کودکی نیز مانند بزرگسالی وجود دارد.
آمار گویای این نکته است که یک سوم مردم ایران از بیخوابی به عنوان شایعترین اختلال خواب رنج میبرند.
همچنین بخوانید: افزایش قدرت مغز با خوردن این ویتامین ها