به گزارش پارس نیوز، 

«جانگ خا» (Hao Zhang) در ادامه دیدارهای مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با مدیران عامل و مدیران ارشد خبرگزاری های حاضر در چهل و سومین اجلاس هیات اجرایی اوآنا در تهران، در محل این خبرگزاری مهمان «سید ضیاء هاشمی» بود.

وی ضمن تشکر از میزبانی ایرنا و برنامه ریزی کامل و دقیق، نتایج برگزاری این اجلاس را قابل توجه و رضایتبخش توصیف کرد.

جانگ خا خواستار تعمیق همکاری های ایرنا و شین‌هوا در زمینه های مختلف شد و گفت: ترجمه اخبار چینی به زبان فارسی و ارائه آن به مخاطبان فارسی زبان و داشتن رابطهای خبری میان دو خبرگزاری از خواسته های جدی ماست که امیدواریم با توافق و پیگیری دو طرف، هر چه زودتر شاهد تحقق آن باشیم.

وی به نهایی شدن جزییات توافق نامه جدید همکاری ایرنا و شین‌هوا اشاره کرد و از ارائه آن به طرف ایرانی طی چند روز آینده خبر داد.

مدیرعامل ایرنا نیز در این دیدار، روابط دیرینه و استراتژیک ملت و دولت ایران و چین را یادآور شد و گفت: اخبار و تحولات چین برای مردم، مسئولان و رسانه های ایران اهمیت زیادی دارد و اشتراک مسائل و دغدغه ها نیز به خودی خود، اهداف مشترک را ایجاد می کند.

هاشمی افزود: در شرایط حاضر که آمریکا علیه کشورهای شرقی از جمله چین، روسیه و ایران، محدودیت های فراوانی ایجاد کرده است رسانه های این کشورها می توانند علاوه بر ارائه تصویر دقیقی از واقعیات شرق و غرب، با فضاسازی‌های رسانه‌ای مغرضانه، مقابله کنند.

وی ضمن استقبال از پیشنهاد مدیر دفتر خاورمیانه شین‌هوا برای استفاده از زبان فارسی در ارائه مطالب خبری، بر تسریع در تدوین توافق‌نامه همکاری مشترک دو خبرگزاری و نهایی شدن آن تاکید کرد.

چهل و سومین اجلاس هیات اجرایی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) دوشنبه 12 شهریور ماه با حضور روسا، معاونان و مدیران ارشد خبرگزاری های عضو این سازمان قدرتمند رسانه ای که بیش از دو سوم جمعیت جهان را پوشش می دهند، به میزبانی ایرنا در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد.

این اجلاس با آیین افتتاحیه، نشست‌های کاری تخصصی و امضای چند توافق نامه همکاری مشترک، دنبال شد و طی دیروز و امروز (13 و 14 شهریور) نیز دیدارهای دوجانبه به منظور گسترش همکاری‌های موجود میان اعضای اوآنا در حال برگزاری است.

در اجلاس تهران مدیران عامل و مدیران ارشد خبرگزاری های 18 کشور روسیه، جمهوری آذربایجان، چین، قطر، ترکیه، عمان، مغولستان، کره جنوبی، قزاقستان، ژاپن، ویتنام، اندونزی، مالزی،عراق، سوریه، لبنان، بلغارستان و خبرگزاری های مهر و ایرنا از جمهوری اسلامی ایران شرکت کردند.

مدیران عامل یا مدیران ارشد خبرگزاری های سوریه، قطر، عراق، عمان و بلغارستان به عنوان میهمان ویژه در اجلاس تهران شرکت داشتند.

سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه در سال 1961 با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت یونسکو تاسیس شده است و اکنون 44 خبرگزاری از 35 کشور قاره های آسیا و اقیانوسیه در این سازمان عضویت دارند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی از اعضای با سابقه این تشکیلات رسانه ای ، یک دوره سه ساله (1997-2000) ریاست آن را بر عهده داشته و پس از آن نیز تا سال 2016 نایب رئیس این سازمان بوده و اکنون عضو کمیته اجرایی اوآنا است.

آخرین و شانزدهمین مجمع عمومی اوآنا در آبان 1395 (2016 میلادی) در باکو برگزار و ریاست دوره ای آن از روسیه به جمهوری آذربایجان منتقل شد و قرار است کره جنوبی، ریاست دوره بعدی این سازمان رسانه ای را برعهده بگیرد.

در تشکیلات اوآنا، فعالیت مجمع عمومی، هیات اجرایی و کمیته های فنی خبری و اخلاقی پیش بینی شده است.

هیات اجرایی اوآنا متشکل از 13 عضو است که در دوره کنونی 5 خبرگزاری آذرتاج (جمهوری آذربایجان)، ایتارتاس (روسیه)، شین هوا (چین)، یونهاپ (کره جنوبی) و آناتولی (ترکیه)، ترکیب هیات رئیسه را تشکیل می دهند.

ایرنا (ایران)، ای. ای. پی (استرالیا)، برناما (مالزی)، پی. تی. ای (هند)، کیودو (ژاپن)، ان .ان. ای (لبنان)، بی.ان .ای (بحرین) و وی.ان .ای (ویتنام) نیز دیگر اعضای هیات اجرایی اوآنا هستند.