بازار سنتی فرش مشهد جانی دوباره میگیرد
«طرح احیای بازار فرش مشهد» با هدف مرمت و باز زنده سازی این بازار سنتی شهرمان، 18 شهریور رونمایی می شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ثامن پرس، این خبر را «مهدی زمانی خلیل آباد» دبیر آیین رونمایی این طرح اعلام کرد و گفت: محور این همایش، بازسازی بازار قدیمی فرش شهر مشهد است و تلاش ما به سازی ظرفیتهای تاریخی این منطقه است.
وی با تاکید بر این که بازسازی بازار فرش با همکاری خود بازاریان صورت خواهد گرفت، بیان کرد: شهرداری منطقه ثامن با هدف احیای بافت فرسوده و هویت شهری در این منطقه، این طرح را در دست انجام و پیگیری دارد.
وی ادامه داد: ما قصد داریم هویت اصلی را به بازار مشهد بازگردانیم، به طوری که عملا در این بازار فضایی فراهم شود که در بازار تاریخی تبریز وجود داشت. در بازار تاریخی تبریز، امور اجتماعی با نگاه بازارمحور دنبال می شود.
دبیر همایش آیین رونمایی طرح احیای بازار فرش مشهد مقدس تصریح کرد: بنابراین با هدف تحقق مفهوم اقتصاد مقاومتی میخواهیم چنین اقدامی را در شهر مشهد و با همکاری خود بازاریان به ثمر برسانیم. در گذشته مردم و کاسبان در این بازارها فعالیت داشتند و رونقی در آنها وجود داشت، درحالی که اکنون به سمت بازارهای مجلل رفتهایم. در حقیقت هدف ما این است که با توجه به قدیمی بودن بازار و از بین رفتن آن فضا، نگذاریم که این ظرفیتها کم رنگ شوند و رونقی به آن ها بخشیم.
وی با اشاره به این که خواهان هویت بخشی به بافت فرسوده شهری به ویژه بازار سنتی فرش مشهد هستیم، خاطرنشان کرد: ما نمیتوانیم این چنین مکانهایی را تخریب کرده و از آن ها به عنوان یک فضای شهری استفاده کنیم. در واقع باید به عنوان یک بازار از این مکانها استفاده و دوباره بازپیرایی شود.
زمانی خلیل آباد با اشاره به این که در زمینه بازپیرایی بازار فرش، این همایش برگزار خواهد شد، اظهار کرد: در این همایش طرحی در این باره برای فعالان حوزه فرش و... ارائه میشود و سپس به دنبال اجرای آن خواهیم رفت. ما میخواهیم افراد حاضر در این همایش روابط ما را با بازاریان تسهیل کنند.
نگاهی به یک تاریخچه پُر و پیمان
اما جالب است بدانید که بازار فرش فروشان مشهد در زمره مراکز تجاری قدیمی شهرمان است که قبلا جزئی از بازار بزرگ مشهد بوده و در حاشیه حرم امام رضا (ع) قرار داشته است و البته قسمت اعظم آن بعد از طرح نوسازی اطراف حرم تخریب شد. بازار فرش فروشان نیز قسمتی از همین فضاست که در میدان بیت المقدس (فلکه آب) واقع شده است. ابتدا فروشندگان مختلف در این راسته بازار مستقر بودند ولی به تدریج فروشندگان فرش و قالی و قالیبافان بیشتری به این بازار آمدند و بازار به شکل فعلی در آمد، امروزه بیشتر حجرههای این مکان به فروشندگان و پرداختکنندگان انواع قالی اختصاص یافته است. قالیهای زیبای خراسان از دیرباز به کیفیت و زیبایی شناخته شده است ، دیدن بازار قدیمی فرش فروشان مشهد یکی از جاذبه های تاریخی – فرهنگی اطراف حرم مطهر است.
یک گام رو به جلو برای احیای بازارفرش مشهد
اما پیش از این «ابوالفضل مکرمی فر»، مدیرکل میراث فرهنگی استان نیز در خصوص احیای این بازار گفته بود: مطالعات ، طراحی و اجرای روند احیای این بازار با مشارکت بازاریان و کسبه محترم انجام می گیرد و یک گام رو به جلو در این حوزه به شمار می آید. اثر تاریخی- فرهنگی موسوم به «بازار فرش» به شماره ۱۳۴۹۹ در سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و تنها قسمت باقی مانده از بازارهای سرپوشیده قدیمی شهر مشهد است.
به نقل از روزنامه خراسان