تغییر مزه و بوی آب بجنورد مشکل بهداشتی ایجاد نکرده است


بجنورد- مدیر عامل آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: تغییر مزه و بوی آب...
بجنورد- مدیر عامل آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: تغییر مزه و بوی آب آشامیدنی بجنورد به لحاظ بهداشتی، مشکلی ایجاد نکرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین ساقی با اشاره به گلایه برخی شهروندان بجنوردی از بو و طعم ناخوشایند آب که سبب نگرانی آنان شده بود، اظهار کرد: هم اکنون شاخص کیفیت آب که در شبکه توزیع آب شهر بجنورد جاری و از کیفیت خوب، سالم و بهداشتی برخوردار است و تنها مشکل مزه و بوی دارد که جای نگرانی وجود ندارد.

ساقی علت تغییر طعم و بوی آب آشامیدنی بجنورد را ناشی از آشفتگی و وارونگی جریان آب در مخزن سد شیرین دره عنوان کرد و افزود: با سرد شدن هوا، جریان همرفتی در مخزن سد ایجاد می شود و آب سطح سد که سرد و سنگین تر است به سمت پایین جریان پیدا می کند و آب گرم و سبک از لایه های زیرین سد به بالا می آید و در میان این آشفتگی، آبی که در لایه های زیرین است و طعم و بوی متفاوتی دارد وارد مدار می شود.

وی تصریح کرد: طعم و بوی آب در سطوح پایین تر که لایه های بی هوازی در مخزن سد است، طعم و بوی یکسانی با آب سطح سد ندارد و البته به مذاق مردم ناخوشایند آمده است.

مدیر عامل آب و فاضلاب خراسان شمالی با اشاره به اینکه برای حل این مشکل راه کار بلند مدت و کوتاه مدت در دستور کار قرار دارد، بیان کرد: تزریق کربن فعال و پایین آوردن سطح «پی اچ» آب از جمله این راهکارهای کوتاه مدت است که در تصفیه خانه در حال انجام است.

ساقی ادامه داد: راهکار بلند مدت در اختیار آب و فاضلاب نبوده و این شرکت متولی تصفیه و توزیع آب است و سد و دریچه آبگیری در اختیار شرکت آب منطقه ای است، از این رو راهکار بلند مدت آبگیری از سطح بالاتر دریاچه سد، توسط شرکت آب منطقه ای باید انجام شود.

وی یادآور شد: دریچه موجود آبگیری، برای شرب و کشاورزی مشترک است و محل آبگیری آب آشامیدنی نمی تواند از همان دریچه ای باشد که آب برای مصارف کشاورزی رها سازی می شود، بنابراین باید محل آبگیری برای آب شرب از سطح بالاتر سد انجام پذیرد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: طی جلسات متعددی که از سال های گذشته با شرکت آب منطقه ای انجام پذیرفته این شرکت در حال انجام اقدامات لازم برای رفع این مشکل است و به زودی این اقدام انجام خواهد شد.


به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین ساقی با اشاره به گلایه برخی شهروندان بجنوردی از بو و طعم ناخوشایند آب که سبب نگرانی آنان شده بود، اظهار کرد: هم اکنون شاخص کیفیت آب که در شبکه توزیع آب شهر بجنورد جاری و از کیفیت خوب، سالم و بهداشتی برخوردار است و تنها مشکل مزه و بوی دارد که جای نگرانی وجود ندارد.

ساقی علت تغییر طعم و بوی آب آشامیدنی بجنورد را ناشی از آشفتگی و وارونگی جریان آب در مخزن سد شیرین دره عنوان کرد و افزود: با سرد شدن هوا، جریان همرفتی در مخزن سد ایجاد می شود و آب سطح سد که سرد و سنگین تر است به سمت پایین جریان پیدا می کند و آب گرم و سبک از لایه های زیرین سد به بالا می آید و در میان این آشفتگی، آبی که در لایه های زیرین است و طعم و بوی متفاوتی دارد وارد مدار می شود.

وی تصریح کرد: طعم و بوی آب در سطوح پایین تر که لایه های بی هوازی در مخزن سد است، طعم و بوی یکسانی با آب سطح سد ندارد و البته به مذاق مردم ناخوشایند آمده است.

مدیر عامل آب و فاضلاب خراسان شمالی با اشاره به اینکه برای حل این مشکل راه کار بلند مدت و کوتاه مدت در دستور کار قرار دارد، بیان کرد: تزریق کربن فعال و پایین آوردن سطح «پی اچ» آب از جمله این راهکارهای کوتاه مدت است که در تصفیه خانه در حال انجام است.

ساقی ادامه داد: راهکار بلند مدت در اختیار آب و فاضلاب نبوده و این شرکت متولی تصفیه و توزیع آب است و سد و دریچه آبگیری در اختیار شرکت آب منطقه ای است، از این رو راهکار بلند مدت آبگیری از سطح بالاتر دریاچه سد، توسط شرکت آب منطقه ای باید انجام شود.

وی یادآور شد: دریچه موجود آبگیری، برای شرب و کشاورزی مشترک است و محل آبگیری آب آشامیدنی نمی تواند از همان دریچه ای باشد که آب برای مصارف کشاورزی رها سازی می شود، بنابراین باید محل آبگیری برای آب شرب از سطح بالاتر سد انجام پذیرد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: طی جلسات متعددی که از سال های گذشته با شرکت آب منطقه ای انجام پذیرفته این شرکت در حال انجام اقدامات لازم برای رفع این مشکل است و به زودی این اقدام انجام خواهد شد.

کد خبر 4422405
روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته