در نشست شورای امنیت درباره ونزوئلا چه گذشت؟/ آمریکا برای کودتا در ونزوئلا تلاش می کند؟


در نشست شورای امنیت درباره ونزوئلا چه گذشت؟/ آمریکا برای کودتا در ونزوئلا تلاش می کند؟

خبرگزاری آریا- وزیر خارجه ونزوئلا در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت آمریکا برای اجرای کودتا در ونزوئلا تلاش می کند.

در نشست شورای امنیت درباره ونزوئلا چه گذشت؟/ آمریکا برای کودتا در ونزوئلا تلاش می کند؟
خبرگزاری آریا- وزیر خارجه ونزوئلا در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت آمریکا برای اجرای کودتا در ونزوئلا تلاش می کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، «خورخه آریزا» در سخنان خود تاکید کرد که امروز ایالات متحده پشت کودتا در ونزوئلا نیست، بلکه خود پیشاپیش کودتا قرار دارد.
وی به قانون اساسی ونزوئلا اشاره کرد و تاکید کرد اقدامات مخالفان دولت به‌طور کامل در تعارض با قانون اساسی ونزوئلا قرار دارد.
او تاکید کرد که دولت ونزوئلا به قانون اساسی کشور خود و به قوانین بین‌المللی به‌طور کامل پایبند بوده است. آریزا به کودتاهای آمریکا در کشورهای آمریکای لاتین اشاره اما تاکید کرد که آمریکا نمی‌تواند نیروهای مسلح ونزوئلا را بر آن دارد که دولت رئیس‌جمهور مادورو را سرنگون کنند.
وزیر خارجه ونزوئلا اقدام کشورها در به رسمیت شناختن خوان گوایدو به‌عنوان رئیس‌جمهور ونزوئلا پس از توئیت دونالد ترامپ را بی‌شرمانه خواند و گفت رئیس‌جمهور فرانسه به‌جای اینکه وقتش را صرف مطالبات جلیقه زردها کند، از کودتا در ونزوئلا حمایت می‌کند.
آریزا تصریح کرد که دولت ونزوئلا از گفت‌وگو حمایت می‌کند و گفت که در جلسه امشب شورای امنیت سازمان ملل دروغ‌های زیادی در خصوص ونزوئلا گفته شد.
او افزود: شخصا از موگرینی درخواست کردم بر انتخابات ونزوئلا نظارت داشته باشد ولی او قبول نکرد. چرا؟ چون برنامه‌ای ‌د‌ر ‌جریان ‌بود؛ سه ماه پیش از انتخابات. رؤسای جمهور کلمبیا، شیلی و اروپایی گفتند نتایج انتخابات را به رسمیت نمی‌شناسند؛ چند ماه پیش از برگزاری انتخابات.
وزیر خارجه ونزوئلا همچنین در سخنان خود اولتیماتوم صادر شده از سوی کشورهای اروپایی برای اعلام انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور را رد کرد.
آزیرا گفت: به من نشان دهید کجای قانون اساسی نوشته که گوایدو می‌تواند خود را رئیس‌جمهور بخواند؟! نام رئیس‌جمهور ما «مادورو» است.

در نشست شورای امنیت درباره ونزوئلا چه گذشت؟
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در نشست فوق العاده شورای امنیت گفت: اوضاع انسانی در ونزوئلا مستلزم اقدامات فوری است.
مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا اولین سخنران از بین اعضای شورای امنیت بود. وی در ابتدای بیانیه خود، به گرسنگی مردم ونزوئلا و مهاجرت زنان این کشور از سر استیصال اشاره کرد.
وی دولت مادورو را دولتی مافیایی خواند و گفت که 3 میلیون ونزوئلایی مجبور به ترک کشورشان شده‌اند.
وزیر خارجه آمریکا گفت در حالی که کشورهایی چون روسیه، چین، سوریه و ایران از دولت مادورو حمایت کرده‌اند، آمریکا در کنار مردم ونزوئلا و رئیس‌جمهور موقت این کشور (خوان گوایدو) می‌ایستد.
وی کشورهای حامی مادورو را متهم کرد که چون خود دموکراسی ندارند از مادورو حمایت می‌کنند!
پامپئو کوبا را هم به داشتن نقش مستقیم در بدتر شدن شرایط ونزوئلا متهم کرد.
نماینده انگلیس نفر بعدی بود که شروع به خواندن بیانیه کرد. وی مدعی شد که سوسیالیسم مادورو، کل ونزوئلا را تخریب کرده و منجر به گرسنگی مردم این کشور شده است.
نماینده بریتانیا دولت مادورو را فاقد مولفه‌های دموکراتیک دانست و صراحتا از تلاش‌های خوان گوایدو حمایت کرد. وی به مجلس موسسان که توسط مادورو ایجاد شده نیز حمله کرد.
به گفته او، انگلستان در حمایت از گوایدو شانه به شانه ایالات متحده می‌ایستد و او فردی است که می‌تواند ونزوئلا را از شرایط فعلی خارج کند.
سخنران بعدی نماینده پرو بود که خود از کشورهای آمریکای لاتین است. وی نیز به شدت از دولت مادورو انتقاد کرد و گفت آواره شدن مردم ونزوئلا ناشی از سیاست‌های وی بوده است.
نماینده پرو، تکیه مادورو بر قدرت را نامشروع خواند و گفت همین مساله شرایط را در ونزوئلا بدتر کرده است. وی خواستار پایان خشونت‌ها و همچنین آزادی زندانیان سیاسی در این کشور شد.
نماینده پرو نیز بر حمایت از مجلس ملی ونزوئلا تاکید کرد.
سخنران بعدی نماینده آفریقای جنوبی بود که به عکس نمایندگان قبلی، از دولت ونزوئلا حمایت کرد. وی خواستار احترام به روند قانونی در ونزوئلا شد که منجر به روی کار آمدن نیکلاس مادورو به عنوان رئیس‌جمهور شده است.
وی از طرف‌های درگیر در بحران ونزوئلا خواست که در گفت‌وگوهای ملی شرکت کنند. نماینده این کشور آفریقایی همچنین در خصوص هرگونه اقدام خلاف قانون اساسی در ونزوئلا از سوی دیگر کشورها هشدار داد.
سخنران بعدی از گینه استوایی بود. وی تاکید کرد که وضعیت فعلی در ونزوئلا مساله‌ای داخلی‌ست نه تهدیدی برای امنیت بین‌الملل و این مسائل باید در چارچوب قانون اساسی ونزوئلا حل و فصل شود.
نماینده فرانسه، سخنران بعدی بود. وی گفت سه سال است که ونزوئلا به ورطه بحرانی بی‌سابقه سقوط کرده است. نماینده پرایس شرایط را در ونزوئلا هرج و مرج‌آمیز خواند.
وی بر مواضع ماکرون مبنی بر لزوم برگزاری یک انتخابات شفاف ریاست‌جمهوری در ونزوئلا تاکید کرد. اگر تا هشت روز دیگر انتخابات اعلام نشود، فرانسه خوان گوایدو را به‌عنوان رئیس‌جمهور به‌رسمیت خواهد شناخت.
نماینده فرانسه نیز همچون پامپئو مدعی شد که مجلس ملی ونزوئلا تنها نهاد دموکراتیک موجود در این کشور است.
نماینده کویت به عنوان سخنران بعدی اظهار داشت که کشورش به دقت تحولات ونزوئلا را تحت نظارت دارد. وی بر لزوم احترام به آزادی بیان و تجمعات تاکید کرد و از همه طرف‌ها در ونزوئلا خواست تا منافع ملی را بر منافع دیگر ترجیح داده و به گفت‌وگو با یکدیگر بپردازند.
نماینده کویت تلاش کرد بین شرایط در ونزوئلا و آغاز بحران سوریه نوعی تشابه برقرار کند و در خصوص برخورد خشونت‌آمیز با اعتراضات مسالمت‌آمیز هشدار داد.
اما واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه، سخنران بعدی بود. وی همین جلسه شورای امنیت را نشانه‌ای از تلاش آمریکا برای تغییر رژیم در ونزوئلا خواند.
نبنزیا تاکید کرد که شورای امنیت در خصوص ونزوئلا توافق نظر ندارد. دخالت آمریکا در امور داخلی دیگر کشورها چیز جدیدی نیست.
وی تصریح کرد که مردم ونزوئلا دولتی را برگزیده‌اند که دلخواه واشنگتن نیست و به ذکر نمونه‌هایی از دخالت آمریکا در کشورهای دیگر آمریکای لاتین از جمله نیکاراگوئه و کوبا پرداخت.
نبنزیا با اشاره به تلاش‌های آمریکا برای سرنگونی دولت مادورو خاطرنشان کرد که وقتی این تلاش‌ها با شکست مواجه شد، واشنگتن تصمیم گرفت که ونزوئلا را بی‌ثبات کند. آنهایی که در سرنگون کردن مادورو حتی با حذف فیزیکی شکست خوردند، اکنون سیاست فشار حداکثری علیه دولت ونزوئلا را به‌کار بسته‌اند.
نماینده روسیه تاکید کرد تصویری که آمریکا از تقابل بین مردم ونزوئلا و «رژیم مادورو» ارائه می‌کند، دور از واقعیت است.
وی از وزیر خارجه آمریکا که در جلسه حضور دارد پرسید: آیا آمریکا به دنبال حمله نظامی به ونزوئلا است؟ پامئو ادعا کرد که تنها روسیه، چین، ایران و سوریه از دولت مادورو حمایت می‌کنند اما اگر دقت کند می‌بیند که بسیاری از کشورها مخالف مداخله‌جویی آمریکا هستند.
نبنزیا به سایر کشورهای آمریکای لاتین هشدار داد که تهدید یک کشور مستقل (ونزوئلا) می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که آنها کشور بعدی باشند.
نماینده روسیه با لحنی طعنه‌آمیز به نماینده انگلستان که مدعی شده بود در صندوق‌های رای در ونزوئلا تقلب صورت گرفته، یادآوری کرد که رای‌گیری در ونزوئلا به‌صورت الکترونیک انجام می‌شود و در این کشور صندوق رایی در کار نیست.
نماینده آلمان سخنران بعدی جلسه شورای امنیت بود. وی بخش ابتدایی صحبت‌های خود را به پاسخ‌گویی به بخشی از سخنان تاثیرگذار نماینده روسیه که فضای شورای امنیت را تحت تاثیر قرار داده بود اختصاص دادو سعی کرد نشان دهد که این جلسه را نه آمریکا بلکه کشورهای آمریکای لاتین به‌همراه ایالات متحده برگزار می‌کنند.
نماینده دولت مرکل مدعی شد که نیکلاس مادورو به‌صورت دموکراتیک انتخاب نشده و مجلس ملی ونزوئلا تنها نهاد دموکراتیک ونزوئلا است. وی ادعا کرد که آلمان، مردم ونزوئلا را تنها نخواهد گذاشت.
نماینده لهستان نیز در این جلسه لب به سخن گشود. او هم مثل دیگر متحدانش از مجلس ملی ونزوئلا حمایت کرد.
وی مدعی شد که کشورش حامی خواسته‌های دموکراتیک مردم ونزوئلاست و از خوان گوایدو اعلام حمایت کرد.
پس از لهستان، نوبت به سخنرانی نماینده چین رسید. او از همه طرف‌ها در ونزوئلا خواست تا معقول و با آرامش رفتار کنند.
چین از تلاش‌های دولت ونزوئلا برای حفظ ثبات و استقلال این کشور حمایت کرد و بر لزوم عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها و عدم تهدید نظامی تاکید کرد.
نماینده چین تصریح کرد که مسائل ونزوئلا تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌الملل نیست و نباید در دستور کار شورای امنیت باشد.
پس از چین نماینده اندونزی نیز بر لزوم دم دخالت در امور کشورها تاکید کرد.
پس از او، نماینده بلژیک درست بر عکس مدعی شد که شورای امنیت در خصوص ونزوئلا مسوولیت دارد. بلژیک همچنین از استفاده کورکورانه از زور در ونزوئلا انتقاد کرد و گفت ونزوئلا به دولتی نیاز دارد که به خواسته‌های مردم این کشور احترام بگذارد.
نماینده‌ دیگری که سخن گفت، از ساحل عاج بود. او از تحولات اخیر ونزوئلا ابراز نگرانی کرد و از همه بازیگران صحنه این کشور خواست تا وارد گفت‌وگو شوند و بهترین راه‌حل را با روش‌های مسالمت‌آمیز به دست آورند.
آخرین سخنران نیز از جمهوری دومنیکن بود. او گفت کشورش تحولات ونزوئلا را از نزدیک دنبال کرده و نبود عزم سیاسی و انعطاف‌پذیری از سوی هر دو طرف درگیری را علت شرایط فعلی این کشور خواند. وی بر لزوم حصول راه‌حلی صلح‌آمیز و دموکراتیک برای بحران ونزوئلا تاکید کرد.
در پایان، نماینده روسیه بار دیگر به سخنان نماینده آلمان پاسخ داد. وی تصریح کرد که شما به طور کامل استقلل ونزوئلا را نادیده می‌گیرید. شما از نیروهای سیاسی ونزوئلا نمی‌خواهید که به فهم سیاسی مشترک برسند بلکه می‌خواهید دولت قانونی، کنار رود و قدرت را به اپوزیسیون بسپارد.
او تصریح کرد که نباید راه‌حل‌ها از خارج به مردم ونزوئلا تحمیل شود بلکه خود باید به راه‌حل سیاسی دست یابند.
نماینده آلمان نیز در پاسخ بار دیگر مدعی نقض حقوق بشر در ونزوئلا شد که منجر به خروج 3 میلیون نفر از مردم این کشور شده است.

روسیه تلاش آمریکا برای کودتا در ونزوئلا را به شدت محکوم کرد
روسیه ضمن تاکید بر حق حاکمیت و سرنوشت کشورها ، تلاش آمریکا برای کودتا و سرنگونی دولت قانونی ونزوئلا نافرمانی را به شدت محکوم کرده است.
در پی برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که با مواضع قاطع روسیه در حمایت از دولت قانونی نیکلاس مادورو همراه بود ، وزارت امورخارجه روسیه نیز با صدور بیانیه ای به آمریکا و اروپا هشدار داد ، از دخالت های بی مورد و وقیحانه در امور داخلی ونزوئلا دست بردارند.وزارت امورخارجه روسیه ضمن تاکید بر حق حاکمیت و سرنوشت کشورها ، تلاش آمریکا برای کودتا و سرنگونی دولت قانونی ونزوئلا و دعوت از مردم این کشور برای شورش و نافرمانی را به شدت محکوم کرده است.
در این بیانیه آمده است : دخالت گستاخانه آمریکا و تعیین ضرب العجل 8 روزه از سوی اروپا ، بیانگر آنست که آمریکا و اروپا هیچ ارزشی برای حقوق و قواعد بین المللی و حق حاکمیت کشورها ، قائل نیستند.
روسیه همچنین ضمن حمایت مجدد از دولت قانونی نیکلاس مادورو ، خواهان حل این بحران از طریق سیاسی و گفتگوی همه گروهها و جناح های درگیر ، بدون دخالت قدرتهای خارجی شده است.
واسیلی نبنزیا نماینده دایم روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت نشستی که امروز ما مجبور شدیم که در آن حضور داشته باشیم بخش دیگری از استراتژی آمریکا برای ایجاد تغییر حکومت در ونزوئلا است. ما واقعا درباره این توطئه غیراخلاقی متاسفیم که آمریکا در حال دخیل کردن شورای امنیت در آن است. به هر حال اکنون که گردهم آمده ایم علاقمندم که دیدگاه های اصولی خودمان را درباره اتفاقات جاری با شما در میان بگذارم. بیایید با یکدیگر کاملا صریح و رو راست باشیم. موضوع نشست امروز آنگونه که برگزار کنندگان این نشست قصد دارند نشان دهند به هیچ وجه اوضاع در ونزوئلا نیست. امروز شورای امنیت به طور آشکار درباره این مسئله دچار شکاف و اختلاف است. ما در نشست امروز بر اساس برنامه، درباره آنچه "تهدید صلح و امنیت بین المللی ناشی از تهدید استفاده از زور ضد استقلال سیاسی یک کشور" توصیف شده است، گردهم آمده ایم. تدوین کنندگان منشور سازمان ملل که از جمله آنها آمریکا است تلاش داشتند که جهان را از این گونه رویدادها از جمله رویدادهایی که در بخش 2.4 این منشور آمده است، نجات دهند. با این حال واضح است که آمریکا مدتهاست این منشور را دوباره مطالعه نکرده است. دخالت آشکار و شدید آمریکا در امور داخلی دیگر کشورها مسئله جدیدی نیست. آمریکایی ها تغییر نکرده اند و به اعتقاد من قصد ندارند که این گرایش خود مبنی بر تلقی منطقه آمریکای لاتین به عنوان منطقه انحصاری منافع و حیات خلوت آمریکا بدون در نظر گرفتن منافع مردمی که در این منطقه زندگی می کنند، تغییر دهند. به نظر می رسد که اکنون دکترین مانرو در قبال این منطقه دوباره احیا شده است و دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا به طور آشکار در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در این باره صحبت کرده است.

سفیر روسیه در شورای امنیت: وقایع ونزوئلا وقیح و شرم آور است
واسیلی نبنزیا سفیر روسیه در سازمان ملل در ادامه اظهارات خود در نشست شورای امنیت درباره اوضاع ونزوئلا گفت ما این رفتار را غیرقابل قبول می دانیم که تضیف کننده و ناقض اصول منشور سازمان ملل و هنجارهای اولیه بین المللی است. ما همچنین خطاب به شرکای خود در منطقه آمریکای لاتین می گوییم آیا می توانید تصور کنید که در صورتی که شما به اقدامات خود ادامه دهید فردا این امکان وجود دارد که به جای ونزوئلا هر کدام از دیگر کشورهای منطقه گرفتار این شرایط شود. غیرقانونی بودن آنچه در ونزوئلا در حال روی دادن است بسیار وقیح و شرم آور است. این در حالی است که ریاست سازمان کشورهای آمریکایی از این مسئله استقبال می کند و در حال اجرای کامل و مو به موی دستورات واشنگتن است که تهدیدی برای یک کشور مستقل به شمار می رود. ما بر این باوریم که برای حل و فصل بحران ونزوئلا چند اقدام واضح، روشن و ساده باید انجام شود. نخست، دخالت خارجی در ونزوئلا باید متوقف شود و باید اقدامات در جهت حمایت از رهبران مخالف دولت نیز پایان یابد. دوم اینکه همه تلاش های لازم برای آغاز گفتگو میان گروههای ونزوئلا صورت گیرد و برای دستیابی به راه حل شرایط کنونی تلاش شود و نقش تعیین کننده در این گفتگوها را طرف های ونزوئلایی به عهده داشته باشند. ما می دانیم که در حال حاضر ابتکارهای مشابهی ارائه شده است. سوم و آخر اینکه باید از اقدامات تنبیهی و تبعیض آمیز اقتصادی ضد ونزوئلا خودداری شود. بر هیچکس پوشیده نیست که بحران اقتصادی کنونی در ونزوئلا توسط همان کشورهایی ایجاد شده است که پیش از همه درباره درد و رنج مردم ونزوئلا ابراز ناراحتی می کنند. من همچنین قصد دارم اظهارات مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا را اصلاح کنم. ما جلوی بیانیه ریاست شورای امنیت را که آمریکا پیشنهاد کرده است نگرفتیم. ما اصلاحیه هایی سازنده برای این بیانیه پیشنهاد کردیم تا این بیانیه به طور کامل مورد حمایت اعضای شورای امنیت قرار گیرد همانطور که بسیاری از اعضای همین حالا نیز از این اصلاحات حمایت کرده اند. بنابراین توپ اکنون در زمین هیئت آمریکایی قرار دارد. با این حال ما مطمئن نیستیم که این بیانیه ها در اشکال کنونی مطابق با ارزیابی دقیق دبیرکل سازمان ملل باشد که بر حاکمیت و استقلال ونزوئلا و این مسئله تاکید کرد که دخالت در امور داخلی این کشور غیرقابل قبول است و باید به قانون اساسی ونزوئلا احترام گذاشت. ما بر این باوریم که مهم است سطح لفاظی ها کاهش یابد و باید از تهدید و تعیین ضرب الاجل خودداری شود. همچنین مهم است که به گفتگوی عادی و مذاکره در ونزوئلا با هدف برقراری ثبات در ونزوئلا کمک کنیم. ما آماده کمک در این زمینه هستیم و از همه می خواهیم که به تحقق این مسئله کمک کنند.

نماینده کوبا: آمریکا افسران نظامی را به کودتا در ونزوئلا تحریک می کند
نماینده کوبا در سازمان ملل متحد از اینکه آمریکا از شورای امنیت برای اقدام ضد دولت قانونی ونزوئلا سواستفاده می کند، ابراز تاسف کرد.
«آنایانسی رودریگز کامیجو»معاون وزیر خارجه و نماینده کوبا در سازمان ملل در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره ونزوئلا گفت: آمریکای لاتین و کارائیب امروز با چالش های جدی مواجه شده است هر چند رهبران آمریکای لاتین و کارائیب در سال 2014 منطقه خود را منطقه صلح نامیدند. این اقدام کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب با مفاد منشور سازمان ملل متحد یعنی عدم دخالت بیگانگان به صورت مستقیم و غیر مستقیم در امور داخلی هر کشور دیگر و احترام به مبادی و اصول حاکمیت ملی و حقوق مساوی و حق ملت ها در تعیین سرنوشت خود نیز همخوانی دارد.
دولت آمریکا منطقه آمریکا لاتین و به طور مشخص ونزوئلا را تهدید می کند. دولت آمریکا گفته است که در خصوص ونزوئلا همه گزینه ها روی میز است.
منطقه آمریکای لاتین و حوزه کارائیب در برهه زمانی کنونی شرایطی مثل خشکسالی دارد بنابراین باید جلوی هر آتش سوزی که مخالف با منافع ملی همه کشورهاست را گرفت. من متاسفم بخاطر آنچه که امروز نماینده آمریکا در این نشست بیان کرد. من بسیار متاسفم که آمریکا تلاش می کند با استفاده از شورای امنیت ضد دولت قانونی ونزوئلا اقدام می کند. آمریکا و همپیمانانش امنیت منطقه آمریکای لاتین و کارائیب را تهدید می کنند. آمریکا و همپیمانانش قصد دارند که بر ونزوئلا مسلط شوند تا از این طریق اراده مردم و سازمان هایی که در انتخابات 20 مه 2018 مشارکت داشتند را بیازمایند؛ انتخاباتی که برخی از معترضان آن را تحریم کردند.
ما از انقلاب بولیواری مردم ونزوئلا حمایت می کنیم علاوه بر این ما بر حمایت مردمی و نظامی از مردم ونزوئلا و دولت قانونی این کشور که در راس آن مادورو قرار دارد تاکید می کنیم. ما به شدت کودتا برای تشکیل دولتی که حامی منافع آمریکا در ونزوئلا باشد را محکوم می کنیم.
ما برخی پیشنهاد های ارائه شده به افسران بولیواری مبنی بر شرکت در کودتا در ونزوئلا را محکوم می کنیم. ما باید از حق قانونی این کشور دوست و برادر با تمسک به حفظ کرامت با استناد به اصل حق ملت ها در حاکمیت ملی دفاع کنیم. ما آنچه که در جریان کودتای 2002 در ونزوئلا رخ داد، تحریم نفتی 2003 و تهدید حمله نظامی آمریکا به ونزوئلا و ترور مادورو را فراموش نکرده ایم.
برای غلبه بر نظام ونزوئلا راه اعمال قدرت و زور را آزموده اند که با شکست مواجه شده است بنابراین باید از قدرت و تهدید و دخالت در امور داخلی این کشور خودداری شود. تاریخ در مورد کسانی که از حمله نظامی و دخالت در امور داخلی ونزوئلا حمایت می کنند قضاوت خواهد کرد.

روسیه و چین قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه ونزوئلا را وتو کردند
دیپلمات ها اعلام کردند چین و روسیه صبح شنبه مطرح شدن پیش نویس بیانیه مورد نظر آمریکا را در شورای امنیت سازمان ملل متحد با هدف اعلام حمایت کامل از مجمع ملی ونزوئلا به ریاست خوان گوایدو، رهبر مخالفان وتو کردند.
در این پیش نویس که خبرگزاری فرانسه به آن دسترسی پیدا کرد بر تعهد مجمع ملی ونزوئلا به برقراری دموکراسی و حاکمیت قانون در این کشور تاکید و همچنین عدم مشروعیت انتخابات اخیر و توسل نیروهای امنیتی به زور علیه تظاهرکنندگان محکوم شده بود.
روسیه همه این عبارات را با حمایت چین حذف کرد و به روند سکوت بین پانزده عضو شورای امنیت با هدف تصویب این بیانیه پایان داد.
به گفته یک منبع دیپلماتیک،‌ این پیش نویس کنار گذاشته شد و متن پیشنهادی روسیه فقط به درخواست گفتگوی سیاسی در ونزوئلا محدود شده است و آمریکا آن را غیر قابل قبول می داند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، نشست شورای امنیت با درخواست واشنگتن در ساعت 14 به وقت گرینویچ در مقر سازمان ملل متحد با حضور وزرای امور خارجه آمریکا و ونزوئلا پیش بینی شده بود. به گفته منابع دیپلماتیک، بسیاری از کشورهای منطقه از سرگیری گفتگو را خواستار شده اند.
پاریس و برلین روز شنبه به نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا با اعلام اینکه آنها در صورتی که برگزاری انتخابات در مدت هشت روز اعلام نشود خوان گوایدو را به عنوان رئیس جمهور به رسمیت خواهند شناخت، اولتیماتوم دادند.


حتما بخوانید: سایر مطالب گروه بین‌الملل

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دانلود آهنگ ذوقم وه یه که بیای بشنوم دنگ صدات