دم‌نوش سیب و به در بارداری


دم‌نوش  سیب و به در بارداری

استفاده از انواع این گیاهان بدون توجه به عوارض آنها میتواند مادر و جنین را در معرض خطر قرار داده و حتی منجر به سقط جنین شود. سودابه بیوس، متخصص طب سنتی و دکتر محمد فصیحی دستجردی متخصص طب سنتی درباره موارد احتیاط در مصرف گیاهان دارویی و گیاهان غذایی توضیح می‌دهند.

نی نی بان: بسیاری از زنان باردار برای رفع ویار صبحگاهی و مشکلات دیگری که در این دوران سراغشان می‌آید، به طب سنتی رجوع میکنند و علاج دردشان را در استفاده از انواع دم نوشها و گیاهانی میدانند که بدون نسخه و تنها با تجویز اطرافیان اقدام به مصرف آنها میکنند. در حالی که استفاده از انواع این گیاهان بدون توجه به عوارض آنها میتواند مادر و جنین را در معرض خطر قرار داده و حتی منجر به سقط جنین شود. سودابه بیوس، متخصص طب سنتی و دکتر محمد فصیحی دستجردی متخصص طب سنتی درباره موارد احتیاط در مصرف گیاهان دارویی و گیاهان غذایی توضیح می‌دهند.

دم نوش مناسب در بارداری
از آنجا که ویار در اغلب زنان باردار در ماه‌های اول بارداری وجود دارد معمولا استفاده از جوشانده‌ها و دم‌نوشهای گرم ممکن است باعث تشدید حالت تهوع شود. بنابراین سودابه بیوس توصیه میکند اگر زن بارداری تصمیم به مصرف دم نوش دارد بهتر است از دم ‌نوشهای به و سیب استفاده کند. علاوه بر این در این فصل میتوان از دم‌ نوش توت فرنگی و برگهای این میوه استفاده شود. به طور کلی استفاده از عرقیات خنک همراه با عسل و آب لیمو ترش تازه میتوان به کاهش علائم بارداری کمک کند.

دم‌نوش  سیب و به در بارداری

علاوه بر اینها این متخصص طب سنتی استفاده از چای سفید را به صورت یک وعده در روز بی‌ضرر میداند. دکتر فصیحی معتقد است اگر فردی مشکلی برای مصرف جوشانده نداشته باشد محدودیتی ندارد و میتواند از داروهایی مانند تخم گشنیز، گل همیشه بهار یا داروهای گرمی مانند زنجبیل مصرف کند. البته وی تاکید میکند که اغلب داروهای گیاهی در دوران بارداری اجازه مصرف ندارند و در این میان گیاهان به شدت گرم و تلخ میتوانند باعث خونریزی و سقط شوند. بهترین دم نوشی که دکتر فصیحی توصیه میکند دم نوش نعنا، اسطوخودوس و بادرنجبویه است. از نظر او استفاده از دیگر دم نوشها به ویژه دم نوش آویشن به شدت مضر بوده و خطراتی را برای مادر و جنین به همراه دارد.

چه گیاهانی را مصرف نکنید
سودابه بیوس مصرف گیاهانی مانند آویشن، بابونه، بادرنجبویه، زیره، رازیانه، جعفری و پونه را به هیچ عنوان توصیه نمیکند و میگوید: تحقیقات ثابت کرده مصرف برخی از این گیاهان به ویژه در سه ماهه اول بارداری منجر به ناهنجاری‌ هایی در جنین می شود. این متخصص مصرف زعفران را هم در سه ماهه اول بارداری مناسب ندانسته و می افزاید: برخی از این گیاهان اگر از هفته سی و هفتم به بعد مصرف شوند میتوانند به زایمان کمک کنند گیاهانی مانند آویشن، بابونه و بادرنجبویه از جمله موادی هستند که میتوان در هفته‌های پایانی بارداری استفاده کرد.

اما و اگرهای زنجبیل
تهوع و استفراغ از جمله شکایتهای رایج در دوران بارداری به خصوص سه ماهه اول در میان زنان باردار است. به علت عوارض جانبی مصرف داروهای شیمیایی بسیاری از خانمهای باردار به داروهای گیاهی رجوع میکنند. یکی از این گیاهان زنجبیل است. دکتر فصیحی معتقد است استفاده از زنجبیل در بهبود تهوع و استفراغ دوران بارداری بسیار موثر است. اما توصیه میکند این گیاه در ماه‌های پایانی بارداری به هیچ عنوان استفاده نشود. البته برخی تحقیقات جدید اثر استفاده از زنجبیل بر اختلالات جنین را بررسی کرده و به همین دلیل توصیه میشود مصرف آن با احتیاط انجام شود.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

فیلم| ویدئویی باورنکردنی از یک سگِ پیانیست!