آمادگی جهاد دانشگاهی؛ از عصاره‌گیری تا تولید مته حفاری و درمان سرطان


آمادگی جهاد دانشگاهی؛ از عصاره‌گیری تا تولید مته حفاری و درمان سرطان

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به فعالیت این مجموعه در بحث توسعه اشتغال خانگی، اعلام کرد که جهاددانشگاهی کشور مجری طرح اشتغال خانگی در 9 استان است و به دلیل رضایت وزارت کار از این اقدام، مقرر شده در سایر استان‌ها نیز اجرایی شود.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی پنج‌شنبه، دوم خرداد در دیدار با استاندار فارس که به‌منظور انعقاد تفاهم‌نامه همکاری در محل استانداری انجام شد، گفت: فلسفه تأسیس جهاد دانشگاهی نگاه کاربردی به حل مسائل کشور مبتنی بر توان فناورانه بومی است.

وی با تصریح اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهشی، فناوری و غیره توانمندی‌های فوق‌العاده‌ای دارد، برخی از این توانمندی‌ها را یادآور شد و گفت: توانمندی‌های پزشکی در بخش‌های مختلفی نظیر درمان ناباروری، سلول درمانی، گیاهان دارویی، زخم‌های بدخیم، سرطان برست و غیره داریم.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور فعالیت‌های این نهاد در عرصه کشاورزی نیز اشاره کرد و افزود: به دلیل کمبود آب تمرکز ما بر روی کشاورزی هوشمند است. همچنین به کسب دانش فنی تولید بچه ماهی که از خارج وارد می‌شوند و غذای ماهی هم ورود کرده‌ایم.

طیبی با یادآوری فعالیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: در حوزه فرهنگی سه خبرگزاری ایسنا، ایکنا و سینا و همچنین مرکز افکارسنجی ایسپا، سازمان انتشارات و غیره ذیل جهاد دانشگاهی مشغول به فعالیت هستند که هر کدام از این‌ها و بخش‌های مختلف جهاد دانشگاهی می‌توانند در خدمت توسعه استان باشند.

فعالیت ۴۳ مرکز آموزش علمی کاربردی ذیل جهاد دانشگاهی

وی با ذکر این نکته که در حوزه فعالیت‌های قرآنی نیز اقدامات مختلفی انجام می‌دهیم، گفت: سه سطح آموزشی در جهاد دانشگاهی ارائه می‌دهیم؛ نخست آموزش عالی است که دو دانشگاه و یک دانشکده داریم که در زمینه فناوری‌های نوین پزشکی فعالیت می‌کنند و همچنین ۴۳ مرکز آموزش علمی کاربردی در سطح کشور ذیل این مجموعه در حال فعالیت هستند.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور ادامه داد: همچنین قراردادی با وزارت کار و معاونت امور زنان ریاست جمهوری برای ایجاد ۶ هزار شغل برای زنان سرپرست خانوار در کشور منعقد کردیم.

طیبی در ادامه سخنان خود به ظرفیت‌های استان فارس اشاره کرد و گفت: فارس را یک استان بسیار پر پتانسیلی می‌دانیم و یک استان مهم در کشور است و علاقه‌مند هستیم که این دستاوردهای فناورانه جهاد دانشگاهی نیز در این استان مورد استفاده قرار گیرد و جهاد دانشگاهی واحد نیز صاحب چند تخصصی در بحث توسعه استان باشد.

وی به بازدید خود از بخش‌های مختلف واحد جهاد دانشگاهی فارس هم اشاره کرد و از استاندار درخواست کرد تا حمایت‌هایی از فعالیت‌های واحد فارس داشته باشد تا بتوان بخش‌های پزشکی جهاد دانشگاهی نظیر رویان، مرکز سرطان معتمد و پژوهشکده زخم را به این استان آورده و مشغول فعالیت شوند.

علاقه‌مند به ارائه خدمات حوزه سلامت هستیم

رئیس جهاد دانشگاهی تأکید کرد: جهاد دانشگاهی بیشتر علاقه دارد که در حوزه سلامت خدماتی ارائه دهد البته کارهای تحقیقاتی نیز در همین حوزه‌ها شکل می‌گیرد.

طیبی در ادامه با بیان اینکه در بحث گیاهان دارویی مصمم هستیم که با همکاری مدیریت ارشد استان بحث اسانس‌گیری از گل محمدی را دنبال کنیم، گفت: فارس گیاهان دارویی معطر خوبی دارد که می‌توانیم از ظرفیت آن‌ها استفاده کرده و در مصارف مختلف غذایی، دارویی و بهداشتی از آن‌ها عصاره‌گیری کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین به فعالیت‌های اصلاح‌نژاد دام سبک جهاد دانشگاهی و علاقه‌مندی استاندار برای توجه به این مورد در استان فارس اشاره کرد و گفت: برای این مسئله با مشورت شما می‌توانیم تصمیم بگیریم که چگونه اصلاح نژاد دام سبک در فارس کار شود که البته این کار هم بسیار مورد توجه جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

رضایتمندی رهبر معظم انقلاب از فعالیت‌های جهاد دانشگاهی

دیدار جهادگران دانشگاهی در سال گذشته با رهبر معظم انقلاب از دیگر مواردی بود که طیبی از آن یاد کرد و ادامه داد: همراه با ۲۵ نفر از نسل جوان جهاد دانشگاهی به دیدار ایشان رفتیم و فعالیت‌های خود را ارائه کردیم که بسیار مورد توجه ایشان قرار گرفت.

وی بیان کرد: عمدتاً توان اصلی جهاد دانشگاهی همین تجربه علمی فناورانه است اما به لحاظ مالی خیلی قوی نیستیم و هر جا که مدیریت استان حمایت کرده ما هم پاسخ آن حمایت را با کارهای خوب انجام می‌دهیم به عنوان مثال در استان خوزستان تولید مته‌های حفاری در حوزه نفت و گاز داشتیم که یک دانش فوق‌العاده پیشرفته ایرانی است و بسیار هم مورد استقبال وزیر نفت قرار گرفت. همچنین در چند استان دیگر نیز در حوزه‌های مختلف از مجموعه جهاد حمایت کرده‌اند و ما هم کار خود را ارائه کردیم.

رئیس جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه علاقه داریم تا کل توانمندی‌های جهاد را در خدمت توسعه استان قرار دهیم و زمینه‌های جدیدی هم ایجاد کنیم، گفت: برخی از فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در کشور بی نظیر هستند و مانند آن نیست.

وی در ادامه با ذکر این نکته که هم اکنون بحث حیات شهری زیر سطحی در دنیا مطرح است یعنی امکانات را به زیر زمین ببریم، گفت: مطالعاتی را تحت عنوان حیات شهری زیر سطحی در شهرهای تهران و مشهد انجام دادیم تا متناسب با نیازهای آینده باشد.

طیبی، فعالیت‌های جهاد دانشگاهی را در زمینه حمل و نقل ریلی شهری و بین شهری یادآور شد و افزود: حمل و نقل شهری به شدت در شهرها توسعه پیدا می‌کند و نوع تجهیزات آن هم سفارش‌محور است و این مسئله بسیار زیاد برای توان مهندسی ما خوب است و می‌توانیم در این زمینه خدمات مختلفی را ارائه دهیم به عنوان مثال برق پشت مترو را کامل می‌سازیم و ترانس آن هم وارد خط تولید شده است ضمن اینکه گیت‌های تردد برای تأمین مباحث امنیتی نیز می‌سازیم.

رئیس جهاد دانشگاهی اضافه کرد: بحث دیگری که در قالب یک پروژه ملی انجام می‌دهیم بحث سیستم رانش مترو است که بر روی آن کاملاً کار کرده‌ایم و به‌طور کلی در بحث حمل و نقل ریلی دستاوردهای خوبی داریم.

وی همچنین به سخنان استاندار فارس در خصوص ظرفیت‌ها و نیازهای این استان اشاره کرد و گفت: در بخش معدن توانایی‌های خوبی از قبیل یک پژوهشکده داریم که توانایی‌ها بر روی دانش فنی استفاده از معادن کار می‌کنند.

فعالیت پژوهشکده سرامیک، فعالیت در زمینه سنگ‌های تزئینی، راه‌اندازی اولین دانشکده و پژوهشکده گردشگری کشور و فعالیت مرکز علمی فرهنگی گردشگری دانشجویان کشور ذیل مجموعه جهاد دانشگاهی از دیگر مواردی بود که طیبی از آن‌ها نام برد.

رئیس جهاد دانشگاهی در بخش پایانی سخنان خود به انعقاد تفاهم‌نامه با استانداری فارس اشاره کرد و گفت: تلاش می‌کنیم هر چه سریع‌تر مفاد این تفاهم‌نامه اجرایی شود.


انتهای پیام

آمادگی جهاد دانشگاهی؛ از عصاره‌گیری تا تولید مته حفاری و درمان سرطان


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


دیکته شب کلاس اول دبستان