دوسوم دانشجویان فنی‎وحرفه‎ای خراسان شمالی خوابگاه ندارند


دوسوم دانشجویان فنی‎وحرفه‎ای خراسان شمالی خوابگاه ندارند

بجنورد- ایرنا- رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی گفت: تنها یک سوم دانشجویان دختر دانشکده های زیر پوشش این مرکز آموزش عالی از امکانات خوابگاهی برخوردار هستند.

دکتر قربانعلی رسام روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ۶۰۰ دختر دانشجوی این دانشگاه غیربومی و متقاضی استفاده از خوابگاه هستند که تنها برای حدود ۲۰۰ دانشجو ظرفیت خوابگاهی داریم.

وی افزود: مابقی دانشجویان باید در خوابگاه‌های غیر دولتی ساکن شوند که علاوه بر هزینه های بالا، ممکن است مسائل و مشکلاتی نیز برای آنان به همراه داشته باشد.

وی ظرفیت استاندارد خوابگاه دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان را ۱۸۰ نفر عنوان کرد و اظهار داشت: این در حالی است که اکنون به ناچار ۲۰۰ دانشجو را در این فضا جای داده ایم.

وی با اشاره به رویکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر برون سپاری حوزه خوابگاهی و مشارکت جستن از بخش خصوصی و خیران برای جبران کمبودهای این بخش گفت:

متاسفانه ساخت خوابگاه برای بخش خصوصی جذابیتی ندارد و چون دوره بازگشت سرمایه آن کند است، از این کار استقبالی نمی‌کند.

وی از خیران خواست تا وارد عرصه ساخت خوابگاه دانشجویی شوند و گفت: برای این امر تمامی امکانات از جمله زمین، خدمات آب، برق، گاز و سایر امکانات در اختیار آنان گذاشته می‌شود.

دانشگاه فنی و حرفه‌ای کمبود فضای کمک آموزشی دارد

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی اظهار داشت: علاوه بر کمبود فضای خوابگاهی، مراکز آموزش عالی استان با کمبود فضای ورزشی، کتابخانه ای، سالن‌ اجتماعات و آمفی تئاتر، کارگاه و آزمایشگاه مواجهند و حتی کل دانشگاه‌های استان یک استخر شنا برای دانشجویان ندارند.

رسام از ایجاد یک رشته جدید در دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی خبر داد و گفت: این دانشگاه در مهر امسال در رشته معماری داخلی در دانشکده فنی و حرفه‌ای پسران ۴۰ نفر دانشجو می‌پذیرد و در مقابل ۶ رشته تحصیلی آن، که ظرفیت جامعه پذیری چندانی ندارند، حذف می شود.
وی بر گسترش رشته‌های بین دانشگاهی در دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای تاکید و اظهار داشت: برای سال تحصیلی جدید رشته معماری داخلی در دوره کاردانی که بسیار اشتغال آفرین است، راه اندازی شد که شامل طراحی و دکوراسیون داخل منازل است و بازار کار بسیار مناسبی دارد و دانش آموزان علاقه زیادی به تحصیل در این رشته دانشگاهی دارند.
وی گفت: حمل و نقل، معماری داخلی، فتوگرافیگ و مکاتورونیک از جمله رشته‌هایی است که در سال تحصیلی جدید به رشته های دانشگاه‌ فنی و حرفه‌ای کشور افزوده شده و این استان تنها قابلیت فعال کردن رشته معماری داخلی را دارد.
رسام با بیان اینکه داوطلبان دانشگاه فنی و حرفه‌ای از میان هنرستان‌ها جذب خواهند شد، افزود: در مرحله اول باید رشته‌های مناسب بازار کار در هنرستان‌ها ایجاد و در ادامه در دانشگاه‌ها آن رشته دایر شود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی گفت: در سال های آینده نیز رشته های تأسیسات، تولید گیاهان گلخانه‌ای، پرورش گیاهان زینتی و رشته تربیت بدنی، که بازار کار مناسبی دارند در این دانشگاه راه اندازی خواهند شد.
رسام اظهار داشت: این مرکز آموزش عالی دارای پنج دانشکده شامل آموزشکده فنی و حرفه‌ای دارالفنون پسران و آموزشکده انقلاب اسلامی دختران در بجنورد، آموزشکده دکتر حسابی در شیروان، آموزشکده جاجرم و آموزشکده کشاورزی سمنگان در مانه و سملقان است که افزون بر ۳ هزار دانشجوی دختر و پسر در این مراکز تحصیل می کنند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی، با اشاره به خالی نماندن صندلی‌های این مرکز آموزش عالی، بر خلاف دیگر دانشگاه‌ها، گفت: این مرکز با نیازسنجی بازار کار، رشته‌هایی را ایجاد می‌کند که از استقبال بیشتری برخوردار بوده و دانش آموختگان آن بیکار نمی مانند.
چهار عضو هیأت علمی و ۳۰۰ استاد مدعو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی تربیت دانشجویان را بر عهده دارند.
سه هزار دانشجوی دانشگاه فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی در ۵۰ کد رشته فنی مشغول به تحصیل هستند.
در استان خراسان شمالی بیش از ۴۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های دولتی، پیام نور، آزاد و سایر مراکز آموزش عالی تحصیل می‌کنند.
۳۰۰۷/۵۱۳۲


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


سیستم درمانی هدف اصلی هکرهای باج‌افزار است