افراد حسود را بهتر بشناسید + راه برخورد با آنها


افراد حسود را بهتر بشناسید + راه برخورد با آنها حسادت، یک خصوصیت فردی ناپسند و به شدت خطرناک است که میتواند سبب آزار خود فرد و اطرافیان وی شود. حسادت یکی از رفتارهایی است که فرد حسود نمی تواند مخفی کند. وجود حسادت در آدمی علامت هایی دارد که هر کس میتواند با بررسی خود پی ببرد که آیا به بیماری حسادت مبتلا است یا نه. علامت هایی که یادآوری میشود...

افراد حسود را بهتر بشناسید + راه برخورد با آنها

افراد حسود را بهتر بشناسید + راه برخورد با آنها

حسادت، یک خصوصیت فردی ناپسند و به شدت خطرناک است که میتواند سبب آزار خود فرد و اطرافیان وی شود. حسادت یکی از رفتارهایی است که فرد حسود نمی تواند مخفی کند.

وجود حسادت در آدمی علامت هایی دارد که هر کس میتواند با بررسی خود پی ببرد که آیا به بیماری حسادت مبتلا است یا نه.

علامت هایی که یادآوری میشود هرکدام به تنهاییعلامت قطعی حسد نیست و مردمانی که حسود نیستند هم دارای برخی از این صفات میباشند پس اگر نمونه ای از آنها در کسی دیده شد نباید حکم کرد که وی حسود است. بلکه یادآوری این علائم برای خود انسان است که هر موقع یکی از آن ها را درخود یافت خویش را تحت مطالعه قرار دهد که آیا بدین بیماری دچار شده است یا نه.

افراد حسود این نشانه ها را دارند:

1-از ناراحتی دیگران شاد میشه

2-اگر کار اشتباهی انجام بدیم ما رو بسیار سرزنش می کنند

3-اگر در مسیر موفقیت باشیم همش به ما میگه که تو نمی تونی

4-از دیگران حُسن جویی و تعریف نمی کنند

5-با ما خیلی پرخاشگرانه صحبت میکنند

6-پشت سر ما غیبت میکنند

7-به ما بی توجهی نشون میدند و خودشون رو میگیرند

8-…

چگونه باید با افراد حسود برخورد کرد؟

-ارتباط مؤثر

حس تان را به آدم حسود بگویید. هنگامی که با دوستی صحبت می کنید که رفتارهای حسادت آمیز نسبت به شما دارد، برای این که احساسات تان را به وی منتقل کنید، از جمله های اول شخص استفاده کنید. یعنی اینطور آغاز کنید:« من حس می کنم…» و بعد احساسات تان را در خصوص موضوعی خاص که وی گفته یا انجام داده، توضیح دهید.

– اگه به جاش بودم:

از روش اگه جایش بودم استفاده کنید.در این روش هنگامی که یک فرد حسود را می بینید که چه طور با یک فرد دیگر برخورد میکند ، خوب توجه کنید که نفر دوم چطور برخورد میکندو در دل خود بگویید اگه من جایش بودم فلان کار را می کردم.خوب فکر کنید که اگر جای وی بودید چه کار می کردید.

این رفتارها را که در یک دفتر بنویسید. پس از چند ماه کلی تجربه به دست آورده اید و کلی پیشرفت نموده اید .اگر آدمی بوده اید که تا با حال با بی تجربگی مورد سواستفاده آدم های پلید دور و برتان واقع می شده اید،باید بگویم که اصولا مغز انعطاف خاص خود را دارد، طوری که میتوانید کم کم تجربه کسب کنید و بهتر با این اشخاص مبارزه کنید.شما کم کم یاد می گیرید که در در برابر هر عکس العمل این اشخاص، اتخاذ چه تکنیکی سودمندتر و عقلایی تر است.

به عنوان مثال یاد می گیرید که بجای این که یک جمله و طعنه آن ها ارامش شما را به هم بزند، نشان بدهید که عین خیالتان نیست و با نشان دادن خونسردی و یک تبسم، نشان بدهید که حمله آن ها چه قدر سست و بیهوده بوده است. و در پایان بجای این که شما دچار تنش شوید، تنش را در خود آن ها ایجاد می کنید.

افراد حسود نباید انگیزه شما باشند

احتمالا بعضی اشخاص به شما بگویند کسب و کار تان هیچوقت به موفقیت نمی رسد یا شما به اهدافتان دست پیدا نمی کنید. در این مواقع میتوانید از عکس العمل های منفی بعنوان انگیزه ای برای موفقیت استفاده کنید. باید بدانید هیچ نیازی نیست چیزی را به کسی اثبات کنید.

اما اگر فکر می کنید با رسیدن به موفقیت میتوانید حسودان را کور کنید، از این مهلت استفاده کنید و از آن بعنوان انگیزه ای برای سخت تر تلاش کردن بهره ببرید.متفاوت از رفتار و اخلاق آنها عمل کنید

مواجهه با رفتارهای زشت دیگران، به شما یاد میدهد نسبت به اطرافیانتان پذیراتر باشید. بجای تکرار رفتارهایی که حسودها در در برابر دیگران انجام می‌دهند ، رفتار برعکس آنها را در پیش بگیرید. با چنین نگرشی، اگاهی و همدلی تان نسبت به احساسی که دریافت بازخوردِ منفی در اطرافیان ایجاد میکند ، ارتقاء پیدا میکند .

پس هنگامی که با افرادی برخورد می کنید که شبیه خودتان هستند، از آنها حمایت کنید و برایشان انگیزه بخش باشید. بدین ترتیب هم به سایرین کمک می کنید و هم رابطه معناداری با دیگر اشخاص موفق خواهید داشت.احساسات خودمان را کنترل کنیم.

عصبی شدن و دشنام دادن خیلی ساده است.ولی فکر می کنید که به دنبال آن، اشخاص بدذات چه می کنند؟آن ها دقیقا دوست دارند شما کنترل خود را از دست بدهید.پس به یاد داشته باشید که همیشه در یک دعوا، شخصی که کنترل خود را از دست میدهد ، همیشه بازنده است.برای مثال اگر یکی از همکاران شما، مدام سبب کندی کار میشود یا کاری را خراب میکند ، تلاش کنید که با ارامش دلایلی قاطع برای ناکارایی وی پیدا کنیدو وقتی پرونده فرد کامل شد، نخست به وی تذکر دهید و بعد تلاش کنید که به وی حمله خونسردانه ای کنید!

افراد حسود را بهتر بشناسید + راه برخورد با آنهاافراد حسود را بهتر بشناسید + راه برخورد با آنها

متواضع و فروتن باشید

هنگام برخورد با انتقادهای اشخاص حسود مسیر سخت ولی سازنده ای در پیش خواهید داشت. در این مواقع یا باید شبیه فرد حسود برخورد کنید یا کاری انجام دهید که درست است. بی تردید شما موفقیت بیشتری از آدم های حسود دارید که سعی میکنند وضعیت را برایتان دشوار کنند.

در هر صورت باید در واکنشی که دارید متواضع تر باشید. احتیاج نیست خودستایی کنید یا تلاش کنید اعتبار خود را به تأیید برسانید. بلکه عکس العمل خود را متواضع و محترمانه نشان دهید.رفتار آن ها را پیش بینی کنیم.اگر به قدر کافی با یک فرد حسود برخورد کرده باشید.و اگر به میزان کافی باهوش باشید، میتوانید تمامی رفتارها و عکس‌العمل ها وی را پیش بینی کنید و خودتان را برای مبارزه با وی آماده کنید.اگر هم تجربه ندارید از” روش اگه جاش بودم” که در قسمت 1 گفته شد استفاده کنید.

به جای توجه به مشکلات به راهکار ها توجه داشته باشید

آدم های حسود اطراف شما، کاری جز فهرست کردن مشکلات بلد نیستند، ولی این شما هستید که میتوانید با چند کار کوچک، یک تغییر واقعی در شرکت و محل کارتان ایجاد کنید.شما ممکن است نتوانید، کل مشکل را حل کنید، ولی میتوانید شرایط را قابل تحمل تر کنید.

توجهی به برخوردهای منفی نداشته باشید

هر کسی در زندگی خود با اشخاص منفی باف و حسود روبرو خواهد شد. ما نمی توانیم تمام اطرافیانمان را راضی کنیم که دوستمان داشته باشند. به همین خاطر میتوان از اشخاص حسود بعنوان افرادی ارزشمند برای یادگیری این درس استفاده کرد.

قبول این مسأله که قرار نیست همه ما را دوست داشته باشند، به شما این قابلیت را میدهد تا توجهتان را روی مسائلی بگذارید که اهمیت بیشتری دارند؛ به عنوان مثال، حضور داشتن در لحظه، چالش هایی که با آنها روبرو هستید و سعی برای تبدیل شدن به انسانی بهتر.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه روانشناسی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


گرگی ناگهان وارد بیمارستان شد/ اما زمانی که پرستاران علت را فهمیدن، نتوانستند جلوی گریه...