ردیابی حرکت پشه‌ها با استفاده از فناوری لیدار


ردیابی حرکت پشه‌ها با استفاده از فناوری لیدار
پژوهشگران از فن آوری لیدار برای ردیابی میزان فعالیت پشه ها در آفریقا استفاده کردند.

یک تیم بین المللی از پژوهشگران از فن آوری لیدار برای ردیابی میزان فعالیت پشه ها در آفریقا برای مبارزه با بیماری مالاریا استفاده کرده اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، در این مطالعه که در مجله "Science Advances" منتشر شده است، پژوهشگران در مورد نحوه استفاده از فن آوری لیدار و این که چه اطلاعاتی بدست آورده اند، توضیح داده اند.

لایدار (Lidar) یا لیدار، یکی از فن آوری های سنجش از راه دور است که با تاباندن لیزر به هدف و تجزیه و تحلیل نور بازتاب شده، فاصله را اندازه می گیرد. لیدار یک سیستم ردیابی شبیه رادار است ولی به جای استفاده از صدا از نور یک لیزر استفاده می کند.

دقت آن امکان استفاده از آن در بسیاری از موارد را فراهم می کند. طی این مطالعه، پژوهشگران از آن برای شناسایی فعالیت پشه ها استفاده کردند. کار آن ها شامل راه اندازی یک سیستم لیدار در نزدیکی روستایی در تانزانیا بود. این سیستم بطور مداوم به مدت پنج روز و چهار شب محیط اطراف را اسکن میکرد و تعداد پشه های شناسایی شده را می شمارد. این سیستم با شمارش تعداد بال زدن حشرات توانست پشه ها را از سایر حشرات متمایز کند برای این که پشه ها بال های خود را با سرعت های مختلف نسبت به سایر حشرات دیگر حرکت می دهند.

ردیابی حرکت پشه‌ها با استفاده از فناوری لیدار

سیستم لیدار قادر به شمارش پشه ها از فاصله بیش از ۵۹۶ متر بود. این مطالعه بعنوان تلاش برای مبارزه با بیماری مالاریا (Malaria) که سالیانه تقریبا جان نیم میلیون نفر را بیشتر در آفریقا می گیرد، انجام شده است. دانشمندان بر این باورند که با مطالعه پشه ها و انگل های ایجاد کننده بیماری مالاریا، آن ها میتوانند راه‌های جدید و بهتری برای مقابله با این بیماری ایجاد کنند. سیستم لیدار استفاده شده توسط پژوهشگران بیش از ۳۰۰ هزار حشره را شمرد و اطلاعات کافی برای دیدن الگوها در اختیار محققان قرار داد. آن ها متوجه شدند که پشه ها بیشتر در صبح ها و عصر ها پرواز می کنند.

پژوهشگران همینطور می خواستند بدانند که آیا فعالیت پشه ها بخشی از ریتم شبانه روزی آن ها است یا این که صرفاً واکنشی دربرابر شرایط نور است. برای فهمیدن این موضوع آن ها آزمایشی مشابه آزمایش اول در طول خورشید گرفتگی انجام دادند و آن ها توسط فناوری لیدار متوجه شدند که که پشه ها خود را با شرایط کم نور وفق می‌دهند و در همان حین رفتار خود را نیز تغییر می‌دهند و فعال تر میشوند و این به آن معنا است که رفتار آن ها مبتنی بر شرایط نور است.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سکه‌های طلا در سرویس‌های طلایی